Morsmordre :: Reszta świata :: Inne miejsca :: Anglia i Walia :: Shropshire :: Pałac Zimowy

Stoliki
Przystawki:
-Koreczki z pieczonym indykiem i suszonymi śliwkami
-Pieczone kasztany w miodzie
-Pasztet z królika
-Żabie udka (400g, z zaopatrzenia Corneliusa)
-Kasztany pieczone w miodzie
-Brukselki również pieczone w miodzie
-Gotowane szparagi w przyprawach ziołowych
Dania główne:
- Pieczeń z indyka z żurawiną
- Królik pieczony ze szpinakiem i makaronem
- Bitki wołowe z sosem z grzybów leśnych - Okoń smażony na maśle z ziemniakami z tymiankiem - Grillowane warzywa (ziemniaki, marchewka, papryka, kalafior)
Desery:
- Biszkopt z brzoskwiniami
- Gruszki zapiekane pod kruszonką z płatków owsianych
- Tarta rabarbarowo-truskawkowa
- Sernik bananowy
- Babeczki z owocami leśnymi
Alkohole:
-15 butelek szampana (3 z zaopatrzenia Corneliusa, 12 przekazanych przez Manannana)
-6 butelek drogiego czerwonego wina (z zaopatrzenia Corneliusa)
-6 butelek czarodziejskiego miodu pitnego (z zaopatrzenia Valerie)
-Skrzacie wino (kilka butelek od organizatorów)
-Quintin (kilka butelek od organizatorów)
-Czarne Ale (od organizatorów, bez ograniczeń)


Niemożliwe jest wyprawienie przyjęcia weselnego bez odpowiedniej oprawy kulinarnej. W tym celu Państwo Młodzi zdecydowali się skorzystać z usług działającej w Pałacu Zimowym restauracji. Do dyspozycji gości zostało przeznaczonych kilkanaście dań, podawanych zarówno na życzenie gości, jak i w wyznaczonych tempem ceremonii interwałach czasowych.
W ramach przystawki goście mogą delektować się koreczkami z pieczonym indykiem i suszonymi śliwkami, kasztanami pieczonymi w miodzie, pasztetem z królika, gotowanymi szparagami w ziołowych przyprawach, brukselkami pieczonymi w miodzie oraz żabimi udkami. Ci, którzy pragnęliby skosztować tych ostatnich, proszeni są o szczególną uwagę. W związku z trudną sytuacją ekonomiczną kraju dostępne jest jedynie 400 gram, dzielnie wywalczonych i przeznaczonych na tę okazję przez Pana Młodego.
Nie samymi przystawkami człowiek żyje, w związku z tym, aby nasycić apetyt nawet najbardziej wygłodniałych gości, przygotowano dania główne. Wśród nich znaleźć można pieczeń z indyka z żurawiną, pieczonego królika ze szpinakiem i makaronem, bitki wołowe z sosem z grzybów leśnych, smażonego na maśle okonia z ziemniakami z tymiankiem oraz talerz grillowanych warzyw.
Dla gości lubujących się w słodkościach przewidziano również wybór deserów. Wśród nich znalazł się biszkopt z brzoskwiniami, gruszki zapiekane pod kruszonką z płatków owsianych, tarta rabarbarowo-truskawkowa, sernik bananowy oraz babeczki z owocami leśnymi.
Nie zabrakło również miejsca na alkohol, choć goście, jeżeli mają takie możliwości i chęci, nie byli zniechęcani do pojawienia się z własnym ulubionym trunkiem. Dostępne jest 15 butelek szampana, 6 butelek drogiego czerwonego wina, 6 butelek czarodziejskiego miodu pitnego, 5 butelek skrzaciego wina, 5 butelek Quintina, a także Czarne Ale, bez ograniczeń.



W tym miejscu możesz przelogować się na inne konto i przesłać wiadomość. Pamiętaj, że treść posta zapisywana jest w obrębie danego konta. Aby uniknąć ewentualnej straty, pamiętaj o skopiowaniu treści posta przed przelogowaniem się.
Morsmordre :: Reszta świata :: Inne miejsca :: Anglia i Walia :: Shropshire :: Pałac Zimowy