Kay
AutorWiadomość
Niezawodna, żarłoczna, bardzo przytulaśna. Nie zdarza jej się gubić drogi, choć z przejedzenia myszami niekiedy wydłuża swoją podróż, aby odpocząć, a listy mogą docierać z niewielkim opóźnieniem
Kod listu
- Spoiler:
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://th.bing.com/th/id/OIP.3i2WDfaPHEOGWWOdJa3yYAHaFS?rs=1&pid=ImgDetMain');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> Gawain Nott <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> ADRESAT <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> TREŚĆ WIADOMOŚCI <!--
--><span class="podpis"><!--
--> Lord Gawain Nott <!--
--></span></span></div></div></div></div>
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Gawain Nott dnia 12.12.24 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Przeczytaj
Lady Adelaide Nott
uprzejmie zaprasza
lorda
Gawaina Notta, drogiego bratanka
na Zimowy Bal w Hampton Court
31 grudnia 1958 roku
godz. 20:00
✧
Podczas tego niezwykłego wieczoru pełnego misternych intryg i konfrontacji obowiązują przebrania z epoki. Więcej informacje znajduje na dołączonym liściku.
Proszę o potwierdzenie obecności.lady Adelaide Nott
uprzejmie zaprasza
lorda
Gawaina Notta, drogiego bratanka
na Zimowy Bal w Hampton Court
31 grudnia 1958 roku
godz. 20:00
✧
Podczas tego niezwykłego wieczoru pełnego misternych intryg i konfrontacji obowiązują przebrania z epoki. Więcej informacje znajduje na dołączonym liściku.
Proszę o potwierdzenie obecności.lady Adelaide Nott
Przeczytaj List dostarczył Nuntius
Wasza pomoc, sir, jest cenniejsza od złota. Mam nadzieję, że treść wymienianej przez nas korespondencji pozostanie wyłącznie między nami. O Waszym kunszcie w prowadzeniu rozmowy, pisaniu listów i nawigowaniu pośród wymagających sytuacji społecznych świadczyć może z powodzeniem nazwisko, ale czy jesteście, sir, zdolni zachować dla siebie powierzony sekret?
Jeżeli tak, rada będę kontynuować naszą znajomość poza drogą listowną. Od dawna byłam ciekawa osoby, dzięki której mogłam przeżyć tyle lat we względnym spokoju. Nie sposób jest mi nie skorzystać z okazji, aby móc poznać Was lepiej, a przy okazji skorzystać z oferowanej pomocy jeszcze przed Sabatem urządzanym przez Waszą szanowną ciocię. Obawiam się jednakże, że pergamin nie jest w stanie przyjąć mych rozmyślań i pytań w pełnym ich wymiarze.
Domyślam się, że Wasz terminarz jest w najbliższej przyszłości niezwykle wręcz napięty, jednakże uczynilibyście mi olbrzymią przyjemność, rezerwując czas na rozmowę w cztery oczy.
Z wyrazami pomyślności,
Niezawodny lordzie Nott
niezwykłą przyjemność sprawił mi list, który dostarczyła mi Wasza sowa. Czytanie słów tak zmyślnych, tak gładkich, a jednocześnie pełnych prawdziwego zaangażowania jest z pewnością marzeniem wszystkich dam. Tym bardziej doceniam gest przyjaźni przez Was poczyniony i z tym samym serdecznym nastawieniem postanowiłam Wam odpowiedzieć. Wasza pomoc, sir, jest cenniejsza od złota. Mam nadzieję, że treść wymienianej przez nas korespondencji pozostanie wyłącznie między nami. O Waszym kunszcie w prowadzeniu rozmowy, pisaniu listów i nawigowaniu pośród wymagających sytuacji społecznych świadczyć może z powodzeniem nazwisko, ale czy jesteście, sir, zdolni zachować dla siebie powierzony sekret?
Jeżeli tak, rada będę kontynuować naszą znajomość poza drogą listowną. Od dawna byłam ciekawa osoby, dzięki której mogłam przeżyć tyle lat we względnym spokoju. Nie sposób jest mi nie skorzystać z okazji, aby móc poznać Was lepiej, a przy okazji skorzystać z oferowanej pomocy jeszcze przed Sabatem urządzanym przez Waszą szanowną ciocię. Obawiam się jednakże, że pergamin nie jest w stanie przyjąć mych rozmyślań i pytań w pełnym ich wymiarze.
Domyślam się, że Wasz terminarz jest w najbliższej przyszłości niezwykle wręcz napięty, jednakże uczynilibyście mi olbrzymią przyjemność, rezerwując czas na rozmowę w cztery oczy.
Z wyrazami pomyślności,
Lady Hypatia Crouch
These things that you're after, they can't be controlled.
This beast that you're after will eat you alive
And spit out your bones
This beast that you're after will eat you alive
And spit out your bones
Hypatia Crouch
Zawód : debiutantka
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
divinity will stain your fingers and mouth like a pomegranate. it will swallow you whole and spit you out,
wine-dark and wanting.
wine-dark and wanting.
OPCM : 5 +2
UROKI : 5
ALCHEMIA : 2
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 2
CZARNA MAGIA : 2 +3
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Wieszczka
Neutralni
Przeczytaj 01.12
Drogi Przyjacielu, mam nadzieję że czas był dla ciebie łaskawy - i twoja podróż, jak i powrót do Anglii były równie owocne. Nie muszę martwić się o twoje eliksiry - jestem pewny, że w ich gestii nie szczędziłeś czasu i oddania, choć mam nadzieję, że znalazłeś chociaż odrobinę tego samego czasu na odpoczynek i zadbanie o siebie.
Jestem pewny również, że sowa która przyniosła ci mój list, mogła być dla ciebie zaskoczeniem - to Nasturcja, Chryzantema odeszła w zeszłym roku. Już teraz widzę różnicę w tym jak łagodnym ptakiem jest Nasturcja.
Sam zdecydowałem się otworzyć działalność w Anglii - i zatrzymać się na moment w Londynie, pod Ramoną. Również mam nadzieję, że mogę liczyć na polecenie, co warto zobaczyć w Londynie - może i dalej niż Londyn, jeśli będzie bezpieczniej się udać?
Czekam na odpowiedź niecierpliwie,
Eugene
Jestem pewny również, że sowa która przyniosła ci mój list, mogła być dla ciebie zaskoczeniem - to Nasturcja, Chryzantema odeszła w zeszłym roku. Już teraz widzę różnicę w tym jak łagodnym ptakiem jest Nasturcja.
Sam zdecydowałem się otworzyć działalność w Anglii - i zatrzymać się na moment w Londynie, pod Ramoną. Również mam nadzieję, że mogę liczyć na polecenie, co warto zobaczyć w Londynie - może i dalej niż Londyn, jeśli będzie bezpieczniej się udać?
Czekam na odpowiedź niecierpliwie,
Eugene
Eugene Sauveterre
Zawód : Twórca magicznych zabawek
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
Feed me promises, keep my heart well
I'll sing you songs until the darkness does recede
OPCM : 5 +1
ALCHEMIA : 0
TRANSMUTACJA : 20 +4
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarodziej
Neutralni
Przeczytaj Eugene
Rozszerzenie działalności może dać mi szansę na podejmowanie samemu decyzji o tym gdzie i czym mam się zajmować - a ktoś mi kiedyś pokazał, że podróż może dobrze wpłynąć na rozwój własnego rzemiosła. Możliwe, że jeszcze kilka dodatkowych argumentów za tą decyzją się pokazało...
Nie próbowałbym niczego na tobie wymóc - choć cieszy mnie, że mimo zajętego grafiku, znajdziesz chwilę dla mnie. Oczywiście, zjawię się w Nottinghamshire. Eugene
Nie próbowałbym niczego na tobie wymóc - choć cieszy mnie, że mimo zajętego grafiku, znajdziesz chwilę dla mnie. Oczywiście, zjawię się w Nottinghamshire. Eugene
Eugene Sauveterre
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarodziej
Neutralni
13 grudnia 1958 lady Colette Rosier
Szanowny lordzie Nott, Wasz list sir niezmiernie poruszył moją duszę, a czytając wasze słowa pozwoliłam sobie westchnąć aż trzy razy w podziwie nad pańską uprzejmością oraz oddaniem względem czcigodnej lady Nott. Jeśli szlachetność obrałaby człowieczą postać, tak jestem przekonana, iż twarz jej zdobiłyby przynajmniej częściowo pańskie rysy.
Wielką otuchę niesie mi sama myśl, że los debiutantek niezmiennie leży na sercu szacownych gospodarzy i to lordowi przyjdzie roztoczyć nad nami swoją opiekę. I chociaż nie ośmielę się być zbyt wielkim kłopotem w tak znaczącym dla każdego lorda oraz lady dniu, tak z ulgą będę mogła odegnać wszelkie lęki oraz obawy przypominając sobie pański list.
Proszę o wyrażenie mojego zachwytu oraz wdzięczności pańskiej ciotce, jeśli nie byłoby to dla was sir zbyt uciążliwe.
Ps. Pozwoliłam sobie przesłać wam pudełeczko francuskich makaroników, jako że z pewnością jesteście wielce zajęci przygotowaniami, aby tegoroczny Sabat swoim czarem wybił się ponad swoich poprzedników, a jak wiadomo odrobina słodyczy jest w stanie odegnać każdy trud!
Wielką otuchę niesie mi sama myśl, że los debiutantek niezmiennie leży na sercu szacownych gospodarzy i to lordowi przyjdzie roztoczyć nad nami swoją opiekę. I chociaż nie ośmielę się być zbyt wielkim kłopotem w tak znaczącym dla każdego lorda oraz lady dniu, tak z ulgą będę mogła odegnać wszelkie lęki oraz obawy przypominając sobie pański list.
Proszę o wyrażenie mojego zachwytu oraz wdzięczności pańskiej ciotce, jeśli nie byłoby to dla was sir zbyt uciążliwe.
Ps. Pozwoliłam sobie przesłać wam pudełeczko francuskich makaroników, jako że z pewnością jesteście wielce zajęci przygotowaniami, aby tegoroczny Sabat swoim czarem wybił się ponad swoich poprzedników, a jak wiadomo odrobina słodyczy jest w stanie odegnać każdy trud!
Z wyrazami szacunku i szczerej sympatii,
lady Colette Albertine Rosier | wraz z listem Jean przyniósł ze sobą niewielkie lawendowe pudełko ozdobione białą wstążką, w środku można było odnaleźć sześć idealnych pistacjowych makaroników. Sowa po doręczeniu przesyłki niemal od razu w ciszy opuściła pomieszczenie, wracając do swojej właścicielki.
10 grudnia 1958 Eugene
Drogi Przyjacielu, jak traktuje cię początek zimy? Spodziewałbym się, że jest to dla ciebie owocny czas towarzyskich spotkań na salonach, chyba że spędzasz więcej czasu w jakże urokliwych moczarach, i w naturze otaczającej tereny podlegające pod twoją rodzinę.
Pierw chciałbym podziękować za posłanie dobrego słowa - nawet jeśli moja dzisiejsza klientka nie zdradziła mi swojego nazwiska, ani tym bardziej imienia, nie mógłbym sobie wyobrazić, aby nie była lady. Podobno kuzynka jej męża niedawno urodziła, a imię dziecka ma nawiązywać do gwiazd. Nie rozmawialiśmy o innych szlachcicach, w końcu nie wypadało pytać! Jednak wciąż - dziękuję.
Chciałbym również dopytać się... o eliksiry.
Wiem, że kieruję swoje pytanie do właściwej osoby - chciałbym zgłębić nieco temat traumy krwii. Wiem, że istnieją eliksiry mające pomóc w utrzymaniu objaw choroby na wodzy - nie wyobrażam sobie, żebym był w stanie opanować sztukę ich wytwarzania, wiesz jak daleko mi do twojego talentu w alchemii, która wymaga nie tylko znajomości warzenia eliksirów, ale i znacznie rozleglejszej wiedzy z obrębu różnych dziedzin. Lepiej radzę sobie ze skromym rzemiosłem niż czymś tak zaawansowanym i wymagającym.
Mimo to, zastanawiałem się czy miałbyś literaturę na ten temat, którą byłbyś skłonny mi użyczyć? Lub polecić? Eugene
Pierw chciałbym podziękować za posłanie dobrego słowa - nawet jeśli moja dzisiejsza klientka nie zdradziła mi swojego nazwiska, ani tym bardziej imienia, nie mógłbym sobie wyobrazić, aby nie była lady. Podobno kuzynka jej męża niedawno urodziła, a imię dziecka ma nawiązywać do gwiazd. Nie rozmawialiśmy o innych szlachcicach, w końcu nie wypadało pytać! Jednak wciąż - dziękuję.
Chciałbym również dopytać się... o eliksiry.
Wiem, że kieruję swoje pytanie do właściwej osoby - chciałbym zgłębić nieco temat traumy krwii. Wiem, że istnieją eliksiry mające pomóc w utrzymaniu objaw choroby na wodzy - nie wyobrażam sobie, żebym był w stanie opanować sztukę ich wytwarzania, wiesz jak daleko mi do twojego talentu w alchemii, która wymaga nie tylko znajomości warzenia eliksirów, ale i znacznie rozleglejszej wiedzy z obrębu różnych dziedzin. Lepiej radzę sobie ze skromym rzemiosłem niż czymś tak zaawansowanym i wymagającym.
Mimo to, zastanawiałem się czy miałbyś literaturę na ten temat, którą byłbyś skłonny mi użyczyć? Lub polecić? Eugene
Eugene Sauveterre