Wilhelmina
AutorWiadomość
Jak samo surowo brzmiące imię, sowa jest zawsze napuszona, dumna i mało przyjacielska. Zwykle nie kusi się na podawane przekąski z uwagi na swój drapieżny styl bycia. Nie przesiaduje długo w pomieszczeniach, choć na zawołanie potrafi zareagować i spełnić swój dostarczycielski obowiązek.
Przeczytaj W.D.L. Avery
ADRESAT TREŚĆ WIADOMOŚCI Wilhelm Avery
[bylobrzydkobedzieladnie]
Wilhelm Avery
Zawód : Asystent zarządcy rodowej hodowli trolli w Ironbridge
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Kawaler
Fate is not a mere inheritance; it is the road we walk, built from the choices we embrace.
OPCM : 9 +2
UROKI : 6 +3
ALCHEMIA : 5
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 1
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 9
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Przeczytaj 4 XII
Wilhelmie,wiem, że jesteście z Armandem podejrzanie blisko, więc postanowiłem do Ciebie napisać, żeby
Wybacz, jestem dość przejęty.
Raz jeszcze - wiem, że się przyjaźnicie, jesteś nam niemal bratem, więc myślę, że powinieneś wiedzieć, że wczorajszej nocy Armandprawie umarł stoczył bohaterski pojedynek z przeważającymi siłami wroga i niemal w pojedynkę pokonał pięciu pierdolonych śmierdzących szlamolubów i terrorystów. Niestety, nie udało mu się wyjść z tego starcia bez szwanku, lecz i tak zapłacił niewielką cenę za odebranie tych siedmiu żyć, które niepotrzebnie spłynęły do ciał plugawych miłośników Zakonu Feniksa. Co za beznadziejna nazwa, naprawdę, nie mogli wybrać gorszej, chyba tylko Prawiczkowie Koguta byliby bardziej żało. Nie wiem, czy Armand chciałby, żebym Ci o tym pisał, właściwie na pewno nie chciałby, bo jest sztywny i zadufany i arogancki, ale myślę, że w najbliższych tygodniach przyda mu się także wsparcie kogoś spoza rodziny, kto powie mu, że nie wygląda jak przerażający cyklop, wiesz, dobre słowo, pogoda ducha, dbałość o morale, surowa troska czy coś innego, czego ja nie potrafię zrobić.
Armand stracił ważną część ciała, na szczęście to tylko oko,nie kłam, wiem że pomyślałeś o czymś innym, ja znam takich sztywniaków jak Ty, Wilhelm ale jednak oko jest ważne, prawda? W każdym razie mogło się to skończyć o wiele gorzej kurwa, o wiele, naprawdę przez chwilę myślałem, że on um, więc wszyscy jesteśmy dobrej myśli.
Zachowaj na razie te wieści dla siebie - jedynie te dobre, że Armand Theseus Malfoy posłał do piachu dziesiątkę terrorystów i morderców czarodziejskich dzieci, możesz rozpowszechniać, to chyba oczywiste.
Aha i udawaj, że do Ciebie nie napisałem.
Lucius Caspian Malfoy
Wybacz, jestem dość przejęty.
Raz jeszcze - wiem, że się przyjaźnicie, jesteś nam niemal bratem, więc myślę, że powinieneś wiedzieć, że wczorajszej nocy Armand
Armand stracił ważną część ciała, na szczęście to tylko oko,
Zachowaj na razie te wieści dla siebie - jedynie te dobre, że Armand Theseus Malfoy posłał do piachu dziesiątkę terrorystów i morderców czarodziejskich dzieci, możesz rozpowszechniać, to chyba oczywiste.
Aha i udawaj, że do Ciebie nie napisałem.
Lucius Caspian Malfoy
List jest nieco wymięty, miejscami nieco wilgotny - może od padającego śniegu, a może rozlanego alkoholu - zaś pismo chaotyczne i nerwowe, inne niż idealnie wykaligrafowane słowa, kreślone zazwyczaj ręką Luciusa.
Przekreślone słowa są praktycznienie do odczytania.
Przekreślone słowa są praktycznienie do odczytania.
You got that medicine I need; fame, liquor, love, give it to me slowly; I don't really wanna know
WHAT'S GOOD FOR ME
Przeczytaj
Lady Adelaide Nott
uprzejmie zaprasza
lorda
Wilhelma Avery'ego
na Zimowy Bal w Hampton Court
31 grudnia 1958 roku
godz. 20:00
✧
Podczas tego niezwykłego wieczoru pełnego misternych intryg i konfrontacji obowiązują przebrania z epoki. Więcej informacje znajduje na dołączonym liściku.
Proszę o potwierdzenie obecności.lady Adelaide Nott
uprzejmie zaprasza
lorda
Wilhelma Avery'ego
na Zimowy Bal w Hampton Court
31 grudnia 1958 roku
godz. 20:00
✧
Podczas tego niezwykłego wieczoru pełnego misternych intryg i konfrontacji obowiązują przebrania z epoki. Więcej informacje znajduje na dołączonym liściku.
Proszę o potwierdzenie obecności.lady Adelaide Nott
Mistrz Gry odnotował potwierdzenie obecności, nie musisz potwierdzać jej ponownie.
Wilhelmina
Szybka odpowiedź