Osiągnięcia przyznawane są za spełnienie wymagań dookreślonych przy nazwie każdego z nich. Wraz z przyznaniem tytułu wiąże się przyznanie skonkretyzowanej liczby punktów doświadczenia. Każde osiągnięcie można zdobyć tylko raz i po każde należy się samodzielnie zgłosić, przedstawiając dowody (kod pod tabelą).
Pod uwagę bierze się wyłącznie sytuacje odbywające się w trakcie wydarzeń, pod kontrolą mistrza gry, chyba że inaczej wynika ze specyfiki danego osiągnięcia.
Osiągnięcia oznaczone * można pobierać wielokrotnie, za każdym razem, kiedy warunki zostaną spełnione od nowa.
- Kod:
[b]Imię i nazwisko[/b]:
[b]Nazwa osiągnięcia[/b]:
[b]Ilość PD[/b]: ilość PD za osiągniecie
[b]Dowód[/b]: linki do wszystkich rozgrywek, wątków lub profilu potwierdzających prawo do otrzymania danego osiągnięcia
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Mistrz gry dnia 30.07.20 19:12, w całości zmieniany 10 razy

Nazwa osiągnięcia: Rudy 102
Ilość PD: 60!
Dowód: wsiąkiewka z obliczoną żywotnością
+60 PD, gratulujemy!

Nazwa osiągnięcia: Syn marnotrawny

Ilość PD: 5
Dowód: o tu!
+5 PD, gratulujemy!
Stupid and brutal
But I do not
I do not
który nie chce usnąć

Nazwa osiągnięcia: Czarmistrz
Ilość PD: 30
Dowód: lipcosierpień, wrzesień, październik, listopadogrudzień, styczniomarzec, kwietnioczerwiec (ale marzec)
Imię i nazwisko: Caelan Goyle
Nazwa osiągnięcia: Lekką ręką
Ilość PD: 60
Dowód: skrytka - Matagot to 700, do tego kupno i rozbudowa Mantykory to kolejne 300
+90 PD, gratulujemy!
paint me as a villain

Nazwa osiągnięcia: Do wyboru, do koloru
Ilość PD: 30 PD
Dowód:
Szlachetna
Czysta
Półkrwi
Mugolska
+30 PD, gratulujemy!

I understand the language of waves

że jeżeli gdzieś jest piekło,
to tu

Nazwa osiągnięcia: Weteran (II); okres od 29.03.2019, do 29.03.2020
Ilość PD: 100
Dowód:
9 wątków rozliczonych w tej wsiąkiewce styczniowolutowomarcowej, kolejne 3 wątki rozliczone zostały w ramach wsiąkiewki kwietniowomajoczerwcowej
10. 31 XII, Samantha Bott: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 (nierozliczony ze styczniolutomarca)
11. 31 XII, szukanie skarbu: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 (nierozliczony ze styczniolutomarca)
12. 31 XII, Philippa Moss: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 (nierozliczony ze styczniolutomarca)
Imię i nazwisko: Kieran Rineheart
Nazwa osiągnięcia: Maratończyk
Ilość PD: 100
Dowód: 1. majoczerwiec '56, część 1 + część 2
2. lipcosierpień '56
3. wrześniopaździernik
4. listopadogrudzień '56
5. styczniolutymarzec '57
6. kwietniomajoczerwiec '57
Nazwa osiągnięcia: Czarmistrz
Dowód: 1. lipcosierpień
2. wrzesień
3. październik
4. listopadogrudzień
5. styczeń
6. marzec
Nazwa osiągnięcia: Nieugięty
Dowód: podczas tego klubowego pojedynku Kieran pada nieprzytomny, ale przeżywa starcie
+260 PD, gratulujemy!

Nazwa osiągnięcia: Masakrator
Dowód: zgodnie z mechaniką walki wręcz biję Kaia do nieprzytomności

+30 PD, gratulujemy!

Nazwa osiągnięcia: Na głowie kwietny ma wianek
Ilość PD: +30 PD
Dowód: biorę udział w konkursie alchemicznym (dwa, trzy, cztery, pięć)
+30 PD, gratulujemy!

Wiem dokładnie, Odynie
gdzieś ukrył swe oko

Nazwa osiągnięcia: Wilk z Pokątnej Street
Ilość PD: 60 PD
Dowód: inwestycja
+60 PD, gratulujemy!

becomes law
resistance
becomes duty
stupid gets you killed

Nazwa osiągnięcia: Pracoholik
Dowód: 10 wątków prackowych zostało rozliczonych w skrytce bankowej nr 1330
+30 PD, gratulujemy!
Imię i nazwisko: Sigrun Rookwood
Nazwa osiągnięcia: Lekką ręką
Ilość PD: 60
Dowód: 1skrytka bankowa nr 1330
75 (pies) + 150 (czarodziejska kusza) + 60 (3 x płynne srebro) + 10 (diable ziele) +150 (zaczarowana torba) + 400 (hodowla dobermanów) + 100 (oko ślepego) + 15 (złota rybka) + 20 (tęgoskór zelaznozęby) + wróżkowy pył (25) = 1005
według wpisu w rozwoju (tutaj) kusza i płynne srebro zostały zakupione za PD, nie PM i dlatego nie mogą zostać uwzględnione w rachunku w skrytce. (jeszcze ostatni link przy zakupie złotej rybki, tęgoskóra i wróżkowego pyłu jest błędny)
Tak, w rozwoju tak, ale później weszła zmiana, która umożliwiła zwrot PD w zamiast za PM wydane na te przedmioty. Niestety ten temat jest już od dawna w archiwum, bo to było dwa lata temu, więc nie jestem w stanie go zalinkowac, ale na przedmioty, które kupilam w monecie tworzenia karty za PD zostały ostatecznie kupione za PM. Zglosiłam to, PD zostało mi zwrócone, a rachunek w PM uwzględniony. Widać to też po pierwszym wpisie MG w mojej skrytce, bo mam tam stan PM na minusie. Można bylo te przedmioty kupić za PM ha 'kredyr' w zamian za zwrot PD.
A jednak jest odnośnik pod moją kartą do tego zwrotu PD w zamian za wydanie PM na te przedmioty - [url=https://www.morsmordre.net/t5638-zwroty-pd#133268]tutaj[url].
Link do ostatniego zakupu poprawiłam.
faktycznie, wszystko się zgadza: +60 PD, gratulujemy zdobycia osiągnięcia!

dark thought I've ever had
Ostatnio zmieniony przez Sigrun Rookwood dnia 12.06.20 16:13, w całości zmieniany 4 razy
ruined
I am
r u i n a t i o n

Surely to the sea
Darling, so it goes
Some things are meant to be
take me back to the night we met

Nazwa osiągnięcia: Ostrożny sprzymierzeniec
Dowód: rozpiska wykonanych misji pobocznych
+30 PD, gratulujemy!
że jeżeli gdzieś jest piekło,
to tu

Nazwa osiągnięcia: Błędny rycerz
Dowód: W trakcie sylwestra pomogłam pani Roots wydostać się z Doliny Godryka, w porcie uratowałyśmy z Tonks kilka osób uwięzionych w kościele (łącznie bodajże siedem).
do osiągnięcia liczą się całe wątki, eventy, misje poboczne, w których ratowano postacie (jednostkowo). idąc tym tokiem rozumowania każdy Zakonnik mógłby zdobyć osiągnięcie jednym wątkiem, bo uratował tam kilkadziesiąt osób. do osiągnięcia potrzeba przynajmniej kilku wątków.

Nazwa osiągnięcia: Nie jestem leszczem
Dowód:
1. z Constance
2. z Cassianem
3. z Ain Eingarp
4. z Lyrą
5. z Inarą
6. z Julią
7. z Poppy
8. z Apollinare
9. z Jaydenem
10. z Floreanem
Nazwa osiągnięcia: Sędzia kalosz
Dowód:
1. Anomalia w Dziale Ksiąg Zakazanych
2. Altana na skraju lasu
3. Zachodni port
Nazwa osiągnięcia: Człowiek bez twarzy
Ilość PD: +50 PD
Dowód:
1. jeden
2. dwa
3. trzy
4. cztery
5. pięć
Nazwa osiągnięcia: Po szczeblach kariery
Ilość PD: +60 PD
Dowód: skrytka
Nazwa osiągnięcia: Specjalista (magia lecznicza)
Ilość PD: +60 PD
Dowód: profil
+230 PD, gratulujemy!

Alex, you gotta fend for yourself

W tym miejscu możesz przelogować się na inne konto i przesłać wiadomość. Pamiętaj, że treść posta zapisywana jest w obrębie danego konta. Aby uniknąć ewentualnej straty, pamiętaj o skopiowaniu treści posta przed przelogowaniem się.