Osiągnięcia przyznawane są za spełnienie wymagań dookreślonych przy nazwie każdego z nich. Wraz z przyznaniem tytułu wiąże się przyznanie skonkretyzowanej liczby punktów doświadczenia. Każde osiągnięcie można zdobyć tylko raz i po każde należy się samodzielnie zgłosić, przedstawiając dowody (kod pod tabelą).
Pod uwagę bierze się wyłącznie sytuacje odbywające się w trakcie wydarzeń, pod kontrolą mistrza gry, chyba że inaczej wynika ze specyfiki danego osiągnięcia.
Osiągnięcia oznaczone * można pobierać wielokrotnie, za każdym razem, kiedy warunki zostaną spełnione od nowa.
- Kod:
[b]Imię i nazwisko[/b]:
[b]Nazwa osiągnięcia[/b]:
[b]Ilość PD[/b]: ilość PD za osiągniecie
[b]Dowód[/b]: linki do wszystkich rozgrywek, wątków lub profilu potwierdzających prawo do otrzymania danego osiągnięcia
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Mistrz gry dnia 30.07.20 19:12, w całości zmieniany 10 razy

Nazwa osiągnięcia: Ostrożny Sprzymierzeniec
Ilość PD: 30 PD
Dowód:dowód na pierwszą misję i druga zgłoszona
proszę o podanie linku do wątku z pierwszą poboczną
EDIT: wątek z pierwszą misją poboczną
Imię i nazwisko: Steffen Cattermole
Nazwa osiągnięcia: Błędny Rycerz
Dowód: rozpatruję zgodnie z definicją "ocal z opresji" podczas "misji pobocznych" (tutaj podciągnęłam sojuszniczą jako "grę z udziałem obowiązującej mechaniki i postaci trzecich"), w razie czego proszę o feedback czy dobrze interpretuję

1. Misja sojusznicza (przeprowadzona z lusterkiem, zgodnie z mechaniką i losowością) - na koniec osiągamy cel misji, którym było uratowanie torturowanej i poddawanej eksperymentom magiczno-medycznym charłaczki. Steff włamał się do domku, w którym była przetrzymywana i zdjął z niego zabezpieczenia, a potem zamienił jednego z jej oprawców w żabę gdy Bertie rozprawiał się z drugim. Dzięki interwencji, Mindy nie straciła całej żywotności i trafiła w bezpieczne miejsce.
2. W tym wątku z MG śledzę z Keatem jednego z sylwestrowych zamachowców, tutaj (kontynuacja wątku) widzę jak Keat idzie na uzbrojonego w różdżkę zamachowca używając charyzmy/kłamstwa jako swej jedynej broni, zaniepokojny o los przyjaciela spontanicznie postanawiam zaatakować podejrzanego typa i nokautuję go zanim zdążył nabrać podejrzeń wobec Keatona.
2.5 Podczas sylwestrowej nocy (to mój ostatni post, podsumowanie MG nad nim) próbuję powstrzymywać zamachowców do ostatniej kropli
3. Podczas eventu z MG w Gringottcie wciągam Floreana na bezpieczny grunt zanim ten spadnie w przepaść
3.5 Celem moich starań na evencie było zaś ocalenie życia Gabriela poprzez wskrzeszenie
4. Podczas wesela Macmillanów skutecznie ściągam klątwę Opętania z Archibalda (i Lorraine ), rezygnując z własnej zabawy po to, aby im pomóc. Nieściągnięta klątwa podsuwałaby Archibaldowi pomysły skrzywdzenia/zabicia własnej rodziny, którym nie mógłby się oprzeć

5. Podczas pojedynku z trollem wzruszam się zakrwawionym nosem Hani i rzucam na nią Saxio podwajające jej żywotność, dzięki czemu późniejsze ataki trolla nie czynią jej poważniejszej krzywdy i wychodzi żywa z pojedynku z Alphardem i Cass.
jedna misja/wydarzenie/wątek liczymy jako jedno ocalenie, inaczej wątek, w którym Zakon ratuje Anglię przed anomaliami które sami wywołali ale cicho, liczyłby się za uratowanie tysięcy istnień
EDIT: podałam pięć różnych wątków (łącznie siedem przykładów), w razie wątpliwości proszę o doprecyzowanie czy któreś/które się nie kwalifikują, żebym wiedziała na przyszłość które zgłaszać. Jeszcze dla doprecyzowania:
Pierwszy wątek: misja sojusznicza, której celem było uratowanie NPC, rozegrana zgodnie z mechaniką (ataki wrogów, żywotność ratowanej NPC, lusterko), postać NPC uratowana
Drugi wątek: Sylwester z MG, uratowanie Keata/a w kontynuacji wątku chronienie tłumu
Trzeci wątek: Event w Gringottcie z MG, konkretne uratowanie Floreana
Czwarty wątek: Uratowanie Archibalda i Lorraine poprzez zdjęcie klątwy (wątek z MG)
Piąty wątek: Uratowanie Hani (Saxio podwajające jej żywotność na pojedynku z trollem, a potem bezpiecznie doprowadzam ją do uzdrowiciela po pojedynku z Alphardem i Cass)
edit 18.06 - i jeszcze to

Nazwa osiągnięcia: Lekką Ręką
Ilość PD: 60 PD
Dowód: wydane 1000 PM
250 PM
20 PM
140 PM
600 PM
= 1010 PM, tutaj skrytka
+ 60 PD, gratulujemy!
dziękuję! a powyżej już wszystko objaśnione/poprawione
wyjaśnione, lepiej podlinkowane, brakujące +60 PD dodane

little spy
Ostatnio zmieniony przez Steffen Cattermole dnia 24.07.20 8:14, w całości zmieniany 7 razy

Nazwa osiągnięcia: Ulubieniec muz
Ilość PD: 60
Dowód: karta postaci - 25 (śpiew na III) + 7 (gra na gitarze na II) + 7 (tworzenie poezji na II) + 0,5 (wiedza o muzyce na I) + 0,5 (wiedza o literaturze na I) + 0,5 (gotowanie na 1) = 40,5 wydane na biegłości artystyczne/rzemiosło
+60 PD, gratulujemy!

Gdziekolwiek jesteś
- bądź przy mnie
Cokolwiek czujesz
- czuj do mnie
Jakkolwiek nie spojrzysz
- patrz na mnie
Czymkolwiek jest miłość
- kochaj się we mnie
na weekend.
A ty mi chciałaś
serce oddać,
na wieczność

Nazwa osiągnięcia: Pracoholik
Ilość PD: +30
Dowód: w skrytce znajduje się teraz 11 wątków z pracą
+30 PD, gratulujemy!
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.

Nazwa osiągnięcia: Maratończyk

Ilość PD: +100PD
Dowód:
1. maj, czerwiec
2. lipiec, sierpień
3. wrzesień, październik
4. listopad, grudzień
5. styczeń, luty, marzec
6. kwiecień, maj, czerwiec
+100 PD, gratulujemy!
Surely to the sea
Darling, so it goes
Some things are meant to be
you've never said out loud.
Just try and go there if you can
Show me the parts of you
you're not that proud of.

I understand the language of waves

Ilość PD: +100
Dowód: maj/czerwiec, lipiec/sierpień, wrzesień/październik, listopad/grudzień, styczeń-marzec, kwiecień-czerwiec
Imię i nazwisko: Lyanna Zabini
Nazwa osiągnięcia: Fanatyk
Ilość PD: +60
Dowód: tu wpisane 5 PB za misje poboczne
Imię i nazwisko: Lyanna Zabini
Nazwa osiągnięcia: Partia nigdy cię nie zdradzi
Ilość PD: +60
Dowód: Naprawy anomalii, odbudowa białej wywerny, spokojnie jak na wojnie
+220 PD, gratulujemy!

Nazwa osiągnięcia: Ostrożny sprzymierzeniec
Ilość PD: +30
Dowód: tu w tabelce mam 2 punkty za misje poboczne
Imię i nazwisko: Percival Blake
Nazwa osiągnięcia: Światło w Ciemnościach I
Ilość PD: +30, ACZKOLWIEK Percy ma już bliźniacze osiągnięcie Mroczny Znak I za wejście na I poziom biegłości Rycerzy Walpurgii, więc punkty prawdopodobnie mu nie przysługują (?); pozostawiam do oceny, zgłaszam się głównie, bo chciałabym znaczek w profilu

Dowód: tu w tabelce jestem
+60 PD, gratulujemy!
scares me to death
are we destined
to burn
or will we last the night?

Nazwa osiągnięcia: Ostrożny sprzymierzeniec
Ilość PD: 30PD
Dowód: 1. Chatka w Lasie:
1, 2, 3, 4, 5, 6
2. Zamszony Las
Imię i nazwisko: Mathieu Rosier
Nazwa osiągnięcia: Mroczny Znak I
Dowód: Rycerze - Mat wskoczył do tabelki Rycerzy Poziom I
+60 PD, gratulujemy!

The last enemy that shall be destroyed is | death |

Dowód: jestem w tabelce Zakonu - poziom I
Nazwa osiągnięcia: Partia nigdy cię nie zdradzi
Ilość PD: 60 PD
Dowód:
1. event Zakonu w Gringottcie/wskrzeszanie Gabriela, wprowadzenie w Oazie, początek właściwej akcji w banku, podsumowanie MG
2. Anomalie - jestem tutaj w podsumowaniu
udana naprawa
próba & druga próba
3. Spokojnie jak na wojnie (pierwsze podsumowanie) (Steff bił się o antykwariat i most miłości )
+90 PD, gratulujemy!

little spy
Ostatnio zmieniony przez Steffen Cattermole dnia 30.07.20 3:31, w całości zmieniany 1 raz

Dowód: jestem w tabelce Zakonu - poziom I
+30 PD, gratulujemy!

if you don't feed him
One from the pitiless wave?

Ilość PD: 100
Dowód: Rozliczone wsiąkiewki:
maj-czerwiec, (lipiec-sierpień), (wrzesień-październik), (listopad-grudzień), (styczeń-marzec), (kwiecień-czerwiec)
Imię i nazwisko: Zachary Shafiq
Nazwa osiągnięcia: W pocie czoła
Ilość PD: 100
Dowód: 1, 2, 3, 4, 5
+200 PD, gratulujemy!
The chase has just begun
I don't care about
the in-crowd

Strona 65 z 65 • 1 ... 34 ... 63, 64, 65
W tym miejscu możesz przelogować się na inne konto i przesłać wiadomość. Pamiętaj, że treść posta zapisywana jest w obrębie danego konta. Aby uniknąć ewentualnej straty, pamiętaj o skopiowaniu treści posta przed przelogowaniem się.