- zmian w nickach postaci; - drobnych pomyłek w KP; - usunięcia postów; - błędów i braków w spisach; - przywracania rang postaci nieaktywnych; - zgłaszania bieżącego stanu zdrowia (w tym ciąż) postaci; - zgłaszania przedmiotów aktualne noszonych przez postać celem dopisania bonusów do statystyk; - oraz innych niewymienionych powyżej aktualizacji - zgłaszanie utworzonych na fabule eliksirów (w tym celu należy wypełnić poniższy kod)
Kod:
[b]Eliksir oraz porcja:[/b] jego nazwa oraz ilość otrzymanych porcji w związku z biegłością astronomii [b]Astronomia:[/b] poziom biegłości [b]Serce eliksiru:[/b] dany składnik [u]musi[/u] znajdować się w ekwipunku postaci oraz być użyty zgodnie z opisem danego eliksiru [b]Link:[/b] link do tematu, gdzie został uwarzony eliksir [b]Dodatkowe:[/b] uwagi związane z samym warzeniem
Posty, które nie są zgłoszeniem aktualizacji, a pytaniem, będą usuwane.
Autor
Wiadomość
Gość
Gość
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 29.06.16 11:11
a ja poproszę o zmianę nazwiska - Vincent Purcell
Gość
Gość
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 02.07.16 15:25
Moniczka zmienia pracodawcę, dlatego prosiłabym o zmianę w kp oraz w spisie zawodów, że pracuje teraz dla Laidan Avery (a dokładnie od końca grudnia/początku stycznia )
zrobione
Gość
Gość
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 02.07.16 22:59
Dzień dobry! A ja poprosiłabym o aktualizację karty Gwendolyn i uzupełnienie rubryczki stan zdrowia o urazowe uszkodzenie mózgu (objawiające się okazjonalną trudnością ze skupieniem, problemami z pamięcią, uciekającymi słowami, natłokami myśli i bardzo rzadkim, acz występującym traceniem kontaktu z rzeczywistością) powstałe w wyniku nieudanego zaklęcia i kilku dni utraty świadomości.
Zrobione. Proszę także o informacje, gdyby postać została wyleczona z urazu
Ramsey Mulciber
Śmierciożercy
Zawód : Niewymowny
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
Tańcz na me skinienie, rozświetl czernię nocy, rozgoń mroczne cienie, oświetl drogi kręte, ciemne skrzyżowania, a pobocza wyrwij z nocy panowania.
OPCM : 40
UROKI : 25
ELIKSIRY : 0
LECZENIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 60
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Jasnowidz
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 03.07.16 21:13
Przy akceptacji nowej umiejętności proszę o aktualizację w karcie i w liście zawodów zaklinacza przedmiotów dla B&B
Ogarnięte
pan unosi brew, pan apetyt ma na krew
Gość
Gość
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 08.07.16 15:37
Remi nie jest wpisany w zawodach, a jest pianistą i wytwórcą fortepianów
Remi jest wpisany w zawodach pod pełnym imieniem [bylobrzydkobedzieladnie]
Evelyn Slughorn
Nieaktywni neutralni
Zawód : Dama, alchemiczka w rezerwacie smoków
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
Szczęśliwy, kto zdołał poznać przyczyny wszechrzeczy.
OPCM : 10
UROKI : 10
ELIKSIRY : 21
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 1
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 0
Genetyka : Czarownica
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 08.07.16 16:01
To ja też proszę o dopisanie Evelyn jako: - członka rodu Slughorn - zawód: alchemik (w rezerwacie Rosierów, ale także wykonuje różne zlecenia na eliksiry) - absolwentka Beauxbatons (Smoki) w latach 1943-1951
Proszę także o zaktualizowanie zawodu Lyry Travers, która już nie jest uliczną portrecistką a ogólnie malarką, oraz poprawienie daty urodzenia w spisie rodzin, Lyra jest z rocznika 1937, nie 1938. Zauważyłam także parę pomyłek w tym spisie u innych postaci (bodajże Corisande Flint - powinna być z 1936, Megara Carrow - 1936, przynajmniej tyle na ten moment zauważyłam w rodach szlachetnych).
Elisabeth Parkinson
Nieaktywni rycerze
Zawód : tłumacz
I'm cold-hearted and evil.
And I'm vengeful.
OPCM : 6
UROKI : 8
ELIKSIRY : 1
TRANSMUTACJA : 15
CZARNA MAGIA : 5
ZWINNOŚĆ : 6/36
SPRAWNOŚĆ : 1
Genetyka : Czarownica
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 08.07.16 17:08
Proszę o dopisanie Elisabeth jako: - członka rodu Parkinson - absolwentka w Akademii Magii Beauxbatons (Smoki) w latach 1941 - 1949 - Stażystka w Departamencie Międzynarodowej Współpracy Czarodziejów
Dopisana, dziękuję za zwrócenie uwagi ♥
A little learning is a dangerous thing...
Medea Rowle
Nieaktywni neutralni
Zawód : żona swojego męża
Stan cywilny : Zamężna
Jeżeli czegoś chcę, to żądam i tak będzie.
OPCM : 0
CZARNA MAGIA : 6
ZWINNOŚĆ : 0
SPRAWNOŚĆ : 1
Genetyka : Czarodziej
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 09.07.16 14:22
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 10.07.16 19:18
Poproszę zmianę nicku na Kieran Lestrange!
Gość
Gość
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 10.07.16 20:47
Jestem strasznie marudny, wiem, przepraszam, ale muszę poprosić jeszcze raz o zmianę nicku. Na Eugene Lestrange
Glaucus Travers
Nieaktywni zakonnicy
Zawód : żeglarz
Stan cywilny : Żonaty
Kiedy rum zaszumi w głowie cały świat nabiera treści, wtedy chętniej słucha człowiek morskich opowieści!
OPCM : 15
LECZENIE : 5
TRANSMUTACJA : 10
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 41
SPRAWNOŚĆ : 10
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 12.07.16 9:58
A ja zauważyłam, że nie ma w spisie absolwentów Glaucusa, a mogłabym przysiąc, że kiedyś tam był Mam nadzieję, że nie cofnięto mu dyplomu ukończenia szkoły
Ogarnięte!
i'm a storm with skin
Constance Lestrange
Nieaktywni neutralni
Zawód : badacz zaklęć
Pięknej duszy obce są mroki życia.
OPCM : 10
UROKI : 23
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 0
SPRAWNOŚĆ : 0
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 12.07.16 20:19
Przepisuję na mego ojca salon piękności i jeszcze przed świętami przestaje być jego właścicielką
ogarnę sobie
lost through time and that's all I need so much love, the more they bury
Gość
Gość
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 12.07.16 21:25
And when my heart began to bleed, 'Twas death and death indeed.
Gość
Gość
Temat: Re: Aktualizacje I [odnośnik] 13.07.16 17:07
Do spisu jasnowidzów:
Wizje Lestrange'a, związane przede wszystkim z jego instrumentami, które są tworzone zawsze dla konkretnej osoby. O ich przeznaczeniu Remi dowiaduje się dopiero po zakończeniu pracy - kontakt z magicznym fortepianem powoduje bardzo obszerne wizje związane z danym człowiekiem. Poza tym miewa również mniej szczegółowe, rozmyte wizje bliskiej przeszłości prowokowane dotykiem.
Forum oparte na serii książek J.K.Rowling, niektóre imiona i nazwy własne są jej własnością. Opisy częściowo pisane w oparciu o Pottermore. Autorskie opracowania oraz pozostałe treści forum są własnością intelektualną twórców, zabrania się ich kopiowania.