Nulla
Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Nulla
Nulla z pozoru wygląda na sowę statyczną i spokojną - pozory jednak mylą. Z początku, gdy Mela dopiero poznawała się z Nulla nie było łatwo, sowa gryzła ją w palce i nie dawał się do siebie zbliżyć. Dopiero po tygodniach prób udało jej się sowę oswoić. Może to płynąca we krwi ręka do zwierząt, a może wytrwałość pozwoliły Nullę wytresować odpowiednio. Nosi listy z pieczołowitością, spokojnie czekając aż adresta nie odbierze listu. Za przekąski dziękuje krótkim rozłożeniem skrzydeł.
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('LINK DO OBRAZKA TWOJEJ SOWY');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> NADAWCA <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> ADRESAT <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> TREŚĆ WIADOMOŚCI <!--
--><span class="podpis"><!--
--> PODPIS <!--
--></span></span></div></div></div></div>
I've heard allegations 'bout your reputation
I'll show you my shadows if you show yours
Let's get it right dear, give a good fight dear
We'll keep it all up behind
closed doors
I'll show you my shadows if you show yours
Let's get it right dear, give a good fight dear
We'll keep it all up behind
closed doors
Ostatnio zmieniony przez Melisande Travers dnia 29.03.23 19:45, w całości zmieniany 1 raz
Melisande Travers
Zawód : badacz; behawiorysta smoków; początkujący twórca świstoklików
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zamężna
I do not chase. I conquer.
You will crumble for me
like a Rome.
You will crumble for me
like a Rome.
OPCM : 10
UROKI : 0 +3
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0 +1
TRANSMUTACJA : 10 +7
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 19
SPRAWNOŚĆ : 10
Genetyka : Czarownica
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Przeczytaj
Melisande dziękuję za złożone kondolencje. To trudny czas dla nas wszystkich.
Rozumiesz, zapewne, że choć moja wiedza z zakresu ziół jest obszerna, nie zajmuję się na co dzień kupiectwem. Dla przybranej siostry mojego męża mogę jednak uczynić wyjątek, jeśli jest w potrzebie. Zlecę Twoje zamówienie moim uczennicom, z pewnością ucieszą się z dodatkowego złota przed świętami. Doliczając robociznę, koszt pożądanych przez Ciebie bezcennych specyfików, wynosił będzie 1 800 sykli, nie uwzględnia jednak wszystkich eliksirów. Jeśli ta kwota może wydać Ci się zbyt wysoka, to wiedz, że ćwierć tego kosztu poniesiesz za serum prawdy. Naturalnie, będziesz musiała przesłać mi także fiolkę swojej krwi, by wieczny ogień nie mógł Cię oparzyć.
Istnieją kadzidła, które znacząco poprawiają wygląd skóry. Nie wadzi mi krew mniej szczęśliwych dziewcząt, lecz lubię łączyć ją z intensywniejszymi specyfikami. Samo koźle mleko to zdecydowanie za mało, jeśli nie połączysz go z miodem. Jestem jednak przekonana, że duszny problem rozwiążą odpowiednio skomponowane zioła.
Magia Waltham była unikalna z więcej niż jednego powodu, rytuału przesilenia nie przeprowadzisz, gdy układ gwiazd temu nie sprzyja, ale znam mieszanki, które mogą naśladować tamten zapach.
Kadzidło, które zmusi do wyznania prawdy, wymaga ziół, których nie uda się sprowadzić przy zamkniętej granicy.
Odnośnie trucizny, musisz mi opowiedzieć więcej o efekcie, który chcesz osiągnąć - napisałaś, że nie chcesz doprowadzić do śmierci, lecz czy chcesz, by ktoś cierpiał prawdziwie? Do czego porównasz ból, który chciałabyś zadać nieszczęśnikowi? C. V.
Mulciber
Rozumiesz, zapewne, że choć moja wiedza z zakresu ziół jest obszerna, nie zajmuję się na co dzień kupiectwem. Dla przybranej siostry mojego męża mogę jednak uczynić wyjątek, jeśli jest w potrzebie. Zlecę Twoje zamówienie moim uczennicom, z pewnością ucieszą się z dodatkowego złota przed świętami. Doliczając robociznę, koszt pożądanych przez Ciebie bezcennych specyfików, wynosił będzie 1 800 sykli, nie uwzględnia jednak wszystkich eliksirów. Jeśli ta kwota może wydać Ci się zbyt wysoka, to wiedz, że ćwierć tego kosztu poniesiesz za serum prawdy. Naturalnie, będziesz musiała przesłać mi także fiolkę swojej krwi, by wieczny ogień nie mógł Cię oparzyć.
Istnieją kadzidła, które znacząco poprawiają wygląd skóry. Nie wadzi mi krew mniej szczęśliwych dziewcząt, lecz lubię łączyć ją z intensywniejszymi specyfikami. Samo koźle mleko to zdecydowanie za mało, jeśli nie połączysz go z miodem. Jestem jednak przekonana, że duszny problem rozwiążą odpowiednio skomponowane zioła.
Magia Waltham była unikalna z więcej niż jednego powodu, rytuału przesilenia nie przeprowadzisz, gdy układ gwiazd temu nie sprzyja, ale znam mieszanki, które mogą naśladować tamten zapach.
Kadzidło, które zmusi do wyznania prawdy, wymaga ziół, których nie uda się sprowadzić przy zamkniętej granicy.
Odnośnie trucizny, musisz mi opowiedzieć więcej o efekcie, który chcesz osiągnąć - napisałaś, że nie chcesz doprowadzić do śmierci, lecz czy chcesz, by ktoś cierpiał prawdziwie? Do czego porównasz ból, który chciałabyś zadać nieszczęśnikowi? C. V.
Mulciber
bo ty jesteś
prządką
prządką
Eugene Sauveterre 1 grudnia
Madame Melisande, czas zwyczajowo upływa i mija nieubłaganie, podobnie do szkolnych lat Beauxbaton, które są dawno za nami - a jednak w mojej pamięci wciąż trwa Twój obraz, kiedy nikt nie mógł dorównać twojemu blasku na parkiecie. Zawsze towarzyszyła ci czarująca gracja, która również przywodziła na myśl płatki róż, które tak łagodnie i miękko kołysały się przy powiewie wiatru.
Mimo aktualnej sytuacji, postanowiłem przybyć do Anglii i osiedlić się - na razie, na moment. Skromnie oferuję usługi wykonywania magicznych zabawek i przedmiotów, nie tylko ich zaklinania, ale przede wszystkim rzemieślniczego wykonania.
Mam nadzieję również, że będę miał okazję do zaproszenia cię ponownie do tańca - nawet jeśli nie jestem w stanie dorównać twojemu krokowi w nim, to wciąż byłby zaszczyt.
Wciąż tobą oczarowany, Eugene Sauveterre
Mimo aktualnej sytuacji, postanowiłem przybyć do Anglii i osiedlić się - na razie, na moment. Skromnie oferuję usługi wykonywania magicznych zabawek i przedmiotów, nie tylko ich zaklinania, ale przede wszystkim rzemieślniczego wykonania.
Mam nadzieję również, że będę miał okazję do zaproszenia cię ponownie do tańca - nawet jeśli nie jestem w stanie dorównać twojemu krokowi w nim, to wciąż byłby zaszczyt.
Wciąż tobą oczarowany, Eugene Sauveterre
Eugene Sauveterre
Zawód : Twórca magicznych zabawek
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
Feed me promises, keep my heart well
I'll sing you songs until the darkness does recede
OPCM : 5 +1
UROKI : 5
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 20 +4
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarodziej
Neutralni
Przeczytaj Eugene
Madame Melisande, niektóre wspomnienia przychodzą w chwilach zmian, jakby szukało się czegoś znajomego w nowej sytuacji.
Anglia przechodzi przez zmiany, które są fascynujące - choć nad samym rozszerzeniem działalności zastanawiałem się już od kilku lat. Przygotowania, zarówno oszczędzenie, to wszystko zajmuje - znalazłem tutaj również natchnienie, podczas jednej z wizyt, a aktualnie znajduję go jeszcze więcej podczas rozmów z innymi artystami w miejscu, w którym się zatrzymałem. Na Pokątnej wynajmuję pokój w kamienicy pod Ramorami. Pani Pappalardo jest znakomitą gospodynią - i ceni sobie artystów. Możliwe, że moją decyzję o przeprowadzce, gdybym wiedział wcześniej o kamienicy, przyspieszyłoby to miejsce, a nie trudy z dostaniem się do Anglii, przez wzgląd na zamknięcie granicy.
Zamknięcie burzy nie powinno stanowić problemu. W ofercie, jeszcze kiedy pracowałem w warsztacie ojca, pracowałem nad pojemnikami, w których zamykaliśmy różne pokoje - stworzenie burzy w butelce, aby przypominała o swojej dzikiej naturze i ukrytym w niej pięknie nie powinno stanowić większego problemu. Naturalnie, jeśli ma tylko wyglądać - jeśli ma służyć do wypuszczenia burzy, musiałbym uwzględnić nieco więcej obliczeń przed próbą stworzenia takiej...
Jednak od tego jestem, aby tworzyć piękne rzeczy. W końcu te pomagają ukoić umysł, który może skupić się na bardziej ambitnych działaniach. Też dlatego skupiam się na zabawach - wspomnienia w końcu mają ogromną moc, zarówno jak piękno. Trzeba zadbać o wspomnienia przyszłych pokoleń, nieprawdaż?
Taniec jest pamięcią mięśniową, nie zanika tak łatwo. Do wiosny mogę przypomnieć sobie to, czego nie miałem okazji praktykować.
Jeśli Madame znajdzie czas - z przyjemnością spotkam się, aby przypomnieć sobie czasy szkolne i usłyszeć, co zmieniło się od tego czasu, bo w końcu zmieniło się z pewnością więcej oprócz krzewu róż zdobiącego twoje imię. Nazwisko Travers - proszę wybaczyć moją śmiałość, czy burza w butelce ma być podarunkiem dla kogoś z rodziny męża? W takim wypadku również chciałbym usłyszeć osobiście nieco więcej, aby jak najlepiej oddać zamysł.
Moja oferta usług również jest otwarta, ale czas nie goni w tej kwestii, z racji na zamknięcie granic i mój pobyt w Anglii. Eugene Sauveterre
Anglia przechodzi przez zmiany, które są fascynujące - choć nad samym rozszerzeniem działalności zastanawiałem się już od kilku lat. Przygotowania, zarówno oszczędzenie, to wszystko zajmuje - znalazłem tutaj również natchnienie, podczas jednej z wizyt, a aktualnie znajduję go jeszcze więcej podczas rozmów z innymi artystami w miejscu, w którym się zatrzymałem. Na Pokątnej wynajmuję pokój w kamienicy pod Ramorami. Pani Pappalardo jest znakomitą gospodynią - i ceni sobie artystów. Możliwe, że moją decyzję o przeprowadzce, gdybym wiedział wcześniej o kamienicy, przyspieszyłoby to miejsce, a nie trudy z dostaniem się do Anglii, przez wzgląd na zamknięcie granicy.
Zamknięcie burzy nie powinno stanowić problemu. W ofercie, jeszcze kiedy pracowałem w warsztacie ojca, pracowałem nad pojemnikami, w których zamykaliśmy różne pokoje - stworzenie burzy w butelce, aby przypominała o swojej dzikiej naturze i ukrytym w niej pięknie nie powinno stanowić większego problemu. Naturalnie, jeśli ma tylko wyglądać - jeśli ma służyć do wypuszczenia burzy, musiałbym uwzględnić nieco więcej obliczeń przed próbą stworzenia takiej...
Jednak od tego jestem, aby tworzyć piękne rzeczy. W końcu te pomagają ukoić umysł, który może skupić się na bardziej ambitnych działaniach. Też dlatego skupiam się na zabawach - wspomnienia w końcu mają ogromną moc, zarówno jak piękno. Trzeba zadbać o wspomnienia przyszłych pokoleń, nieprawdaż?
Taniec jest pamięcią mięśniową, nie zanika tak łatwo. Do wiosny mogę przypomnieć sobie to, czego nie miałem okazji praktykować.
Jeśli Madame znajdzie czas - z przyjemnością spotkam się, aby przypomnieć sobie czasy szkolne i usłyszeć, co zmieniło się od tego czasu, bo w końcu zmieniło się z pewnością więcej oprócz krzewu róż zdobiącego twoje imię. Nazwisko Travers - proszę wybaczyć moją śmiałość, czy burza w butelce ma być podarunkiem dla kogoś z rodziny męża? W takim wypadku również chciałbym usłyszeć osobiście nieco więcej, aby jak najlepiej oddać zamysł.
Moja oferta usług również jest otwarta, ale czas nie goni w tej kwestii, z racji na zamknięcie granic i mój pobyt w Anglii. Eugene Sauveterre
Eugene Sauveterre
Zawód : Twórca magicznych zabawek
Stan cywilny : Kawaler
Feed me promises, keep my heart well
OPCM : 5 +1
UROKI : 5
TRANSMUTACJA : 20 +4
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarodziej
Neutralni
Odbierz list 1 grudnia
Melisande, musi mi lady wybaczyć tak długą zwłokę. Ostatni czas był niezwykle intensywny z wielu, dość jasnych powodów. Liczę jednak, że moja sowa zastała lady w zdrowiu i dobrym samopoczuciu.
Jako, że tak długo zwlekałem dostosuję się do pasującego lady terminu oraz miejsca. Sądzę jednak, że większość informacji została już przekazana podczas spotkania Rycerzy Walpurgii i nie będę w stanie rozjaśnić innych nurtujących kwestii. Zawsze jednak mogę podjąć tę próbę.
Tak? Liczę, że nawiązałyście nic porozumienia.
Proszę pozdrowić ode mnie małżonka.
Jako, że tak długo zwlekałem dostosuję się do pasującego lady terminu oraz miejsca. Sądzę jednak, że większość informacji została już przekazana podczas spotkania Rycerzy Walpurgii i nie będę w stanie rozjaśnić innych nurtujących kwestii. Zawsze jednak mogę podjąć tę próbę.
Tak? Liczę, że nawiązałyście nic porozumienia.
Proszę pozdrowić ode mnie małżonka.
Drew Macnair
Drew Macnair
Zawód : Namiestnik hrabstwa Suffolk, fascynat nakładania klątw
Stan cywilny : Żonaty
Danger is a beautiful thing when it is purposefully sought out.
OPCM : 40
UROKI : 2 +2
TRANSMUTACJA : 5 +4
CZARNA MAGIA : 60 +7
ZWINNOŚĆ : 4
SPRAWNOŚĆ : 15 +3
Genetyka : Metamorfomag
Śmierciożercy
Przeczytaj Grudzień 1958
Droga lady Travers, Mam nadzieję, że ten list zastaje Cię w dobrym zdrowiu i nastroju. Kontaktuję się w sprawie, którą poruszyliśmy na ostatnim zebraniu Rycerzy Walpurgii.
Podczas rozmów dotyczących kształtowania młodych umysłów wyraziłaś chęć uczestnictwa w tworzeniu programu nauczania dla dziewcząt. Za zgodą Madame Mericourt, która nadzoruje całe przedsięwzięcie, zwracam się do osób chcących aktywnie zaangażować się w ten projekt.
Chciałabym spotkać się z Tobą oraz pozostałymi zainteresowanymi, aby wspólnie omówić wstępne pomysły, propozycje oraz założenia systematyki i metodyki nauczania. Gotowy szkic przedstawimy następnie Madame Mericourt, by mogła go zaopiniować i wprowadzić ewentualne poprawki.
Z niecierpliwością oczekuję Twojej odpowiedzi i liczę na owocne spotkanie.
Pozdrawiam,
Podczas rozmów dotyczących kształtowania młodych umysłów wyraziłaś chęć uczestnictwa w tworzeniu programu nauczania dla dziewcząt. Za zgodą Madame Mericourt, która nadzoruje całe przedsięwzięcie, zwracam się do osób chcących aktywnie zaangażować się w ten projekt.
Chciałabym spotkać się z Tobą oraz pozostałymi zainteresowanymi, aby wspólnie omówić wstępne pomysły, propozycje oraz założenia systematyki i metodyki nauczania. Gotowy szkic przedstawimy następnie Madame Mericourt, by mogła go zaopiniować i wprowadzić ewentualne poprawki.
Z niecierpliwością oczekuję Twojej odpowiedzi i liczę na owocne spotkanie.
Pozdrawiam,
Lady Primrose Burke
May god have mercy on my enemies
'cause I won't
'cause I won't
Primrose Burke
Zawód : Badacz artefaktów, twórca talizmanów, Dama
Stan cywilny : Panna
Problem wyjątków od reguł polega na ustaleniu granicy.
OPCM : 4 +1
UROKI : 1
ALCHEMIA : 29 +2
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 6 +2
Rycerze Walpurgii
13 grudnia 1958 lady Colette Rosier
Najsłodsza Melisande, Do mojej siostry, najpiękniejszej spośród róż, która swym urokiem rozjaśnia każde pomieszczenie, w jakim przyjdzie się jej znaleźć. Której mądrość wprawia mnie niezmiennie w zdumienie i zachwyt, a z której już zawsze pragnę brać przykład, albowiem...
Meli, jestem przekonana, że maman przestała w tym momencie czytać mój list, albo też jej osobista służka, albo nawet Tristan, chociaż nie mam pojęcia czemu miałby zaglądać w moją korespondencję, kiedy ja mu mogę opowiedzieć wszystko osobiście i to z odpowiednią intonacją! Och Meli, nie zrozum mnie źle, ja naprawdę miałam na myśli to, co pisałam w pierwszym akapicie, jednak jestem obecnie bardzo PRZEJĘTA i tylko ty możesz mi pomóc!!!!
Meli, moja ukochana i najulubieńsza siostro, zdradź mi proszę, czy mężczyźni mają długą pamięć? Czy w swoim sercu pielęgnują urazę, rozpamiętując żarliwie dni minione? Jestem bardzo zaniepokojona i zatroskana! Napisał bowiem do mnie lord Nott, ten sam lord Nott, co przed tobą padł na kolana (chyba że posiadają w rodzinie lordów o tym samym imieniu, co byłoby bardzo specyficzne z ich strony, bo to musi być trochę krępująco tak wołać jednego, kiedy i drugi jest tuż obok) i został straszliwie odrzucony! Zapewniał w swej wiadomości, iż szanowna lady Adelaide Nott powierzyła mu rolę opiekuna tegorocznych debiutantek i chociaż był bardzo miły oraz uprzejmy, takbardzo TROSZECZKĘ się martwię, że pomimo dojrzałości w wieku, tak w dniu mojego debiutu może pozwolić sobie na jakąś złośliwostkę.
Och! Nazwij mnie głuptasem, powiedz, że tak się nie stanie! Rozum każe twierdzić, że lord Nott na podobny dyshonor by się nie zdecydował, ale jestem tylko delikatną lady, a to przecież będzie najważniejszy dzień w moim życiu!
Ps. Pozdrów proszę swojego szanownego pana męża!
Pps. Myślisz, że nikt więcej poza tobą nie czytał tej wiadomości? Czułabym się wtedy wyjątkowo zakłopotana.
Ppps. Czy nie byłoby to ekscytujące, gdyby rzeczywiście czaił się tutaj jakiś zmyślny spisek? Znaczy byłoby mi smutno, ale to byłoby jak w jednej z moich książek!
Meli, jestem przekonana, że maman przestała w tym momencie czytać mój list, albo też jej osobista służka, albo nawet Tristan, chociaż nie mam pojęcia czemu miałby zaglądać w moją korespondencję, kiedy ja mu mogę opowiedzieć wszystko osobiście i to z odpowiednią intonacją! Och Meli, nie zrozum mnie źle, ja naprawdę miałam na myśli to, co pisałam w pierwszym akapicie, jednak jestem obecnie bardzo PRZEJĘTA i tylko ty możesz mi pomóc!!!!
Meli, moja ukochana i najulubieńsza siostro, zdradź mi proszę, czy mężczyźni mają długą pamięć? Czy w swoim sercu pielęgnują urazę, rozpamiętując żarliwie dni minione? Jestem bardzo zaniepokojona i zatroskana! Napisał bowiem do mnie lord Nott, ten sam lord Nott, co przed tobą padł na kolana (chyba że posiadają w rodzinie lordów o tym samym imieniu, co byłoby bardzo specyficzne z ich strony, bo to musi być trochę krępująco tak wołać jednego, kiedy i drugi jest tuż obok) i został straszliwie odrzucony! Zapewniał w swej wiadomości, iż szanowna lady Adelaide Nott powierzyła mu rolę opiekuna tegorocznych debiutantek i chociaż był bardzo miły oraz uprzejmy, tak
Och! Nazwij mnie głuptasem, powiedz, że tak się nie stanie! Rozum każe twierdzić, że lord Nott na podobny dyshonor by się nie zdecydował, ale jestem tylko delikatną lady, a to przecież będzie najważniejszy dzień w moim życiu!
Ps. Pozdrów proszę swojego szanownego pana męża!
Pps. Myślisz, że nikt więcej poza tobą nie czytał tej wiadomości? Czułabym się wtedy wyjątkowo zakłopotana.
Ppps. Czy nie byłoby to ekscytujące, gdyby rzeczywiście czaił się tutaj jakiś zmyślny spisek? Znaczy byłoby mi smutno, ale to byłoby jak w jednej z moich książek!
Uściski i całusy,
Lettie Odbierz list 3 grudnia
Melisande, masz rację. Żadnego ponownego mianowania, zdecydowanie bardziej wolę jak mówi mi się po imieniu.
W takim razie zjawię się po nowym roku. Rad jestem, że będziecie z nami w tym dniu Melisande.
W takim razie zjawię się po nowym roku. Rad jestem, że będziecie z nami w tym dniu Melisande.
Drew Macnair
Drew Macnair
Zawód : Namiestnik hrabstwa Suffolk, fascynat nakładania klątw
Stan cywilny : Żonaty
Danger is a beautiful thing when it is purposefully sought out.
OPCM : 40
UROKI : 2 +2
TRANSMUTACJA : 5 +4
CZARNA MAGIA : 60 +7
ZWINNOŚĆ : 4
SPRAWNOŚĆ : 15 +3
Genetyka : Metamorfomag
Śmierciożercy
Przeczytaj Grudzień 1958
Droga Lady Travers, Z ogromną przyjemnością zapraszam do Durham Castle na spotkanie dotyczące nauczania dziewcząt, w trakcie którego omówimy najważniejsze postulaty oraz tematy jakie powinno takie nauczanie poruszać.
Na nasze spotkanie został wyznaczony dzień 16 grudnia 1958 roku, godzina dwunasta.
Pozdrawiam,
Na nasze spotkanie został wyznaczony dzień 16 grudnia 1958 roku, godzina dwunasta.
Pozdrawiam,
Lady Primrose Burke
May god have mercy on my enemies
'cause I won't
'cause I won't
Primrose Burke
Zawód : Badacz artefaktów, twórca talizmanów, Dama
Stan cywilny : Panna
Problem wyjątków od reguł polega na ustaleniu granicy.
OPCM : 4 +1
UROKI : 1
ALCHEMIA : 29 +2
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 6 +2
Rycerze Walpurgii
List od:Biblioteka Londyńska
Antony Cattermole
Londyn, 20.12.1958r.
Szanowna Pani Lady Melisande Traversw związku ze złożoną prośbą, udzielam Melisande Travers upoważnienia numer 4169 dotyczącego dostępu do zbiorów z Działu Ksiąg Zakazanych. Po okazaniu listu wraz z numerem dostępu, pracownicy działu wydadzą Pani wszelkie interesujące pozycje; tuszę, że okażą się pomocne.Z wyrazami szacunku,
Dyrektor ds ksiąg zakazanych,Antony Cattermole
Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Nulla
Szybka odpowiedź