Agresywna, niewychowana, kompletnie nie przystosowana do jakiegokolwiek życia w zgodzie z innymi zwierzętami czy też ludźmi. Każdy niepotrzebny ruch wychodzący poza ramy odebrania wiadomości odczyta jako atak na który odpowie ze zwierzęcą zaciekłością. Podawane jedzenie brutalnie wyrywa z ręki często ją raniąc by zaraz ostentacyjnie wypluć darowany smakołyk. Ten pokaz wzgardy nie przeszkadza jej na to by nocą rozbebeszyć kuchnię pozbawiając swojego właściciela pożywienia. Niszczy meble, żerdzie, każdą klatkę.
Teiwi uh, dzięki wielgachne. Te oficjalne rzeczy nigdy moją mocną stroną nie byly. Przepisałam ładnie i wysłałam. Czy w czasie oczekiwania na odpowiedź powinnam się czymś jeszcze zająć?
Teiwi dostałam zgodę, sowa przyszła do mnie dzisiaj. Daję znać, powiedz mi tylko czy chcesz żeby ktoś jeszcze wszedł tam ino ze mną, czy iść powinnam sama?
Just try. Just see.
Asbjorn Ingisson
Zakon Feniksa
Zawód : Alchemik na oddziale zatruć w św. Mungu, eks-truciciel
Skamander,uwaga na ptaka, dziobie i kradnie co mu się nawinie.
Słyszałem, że potrzebujesz roboty. Mogę mieć coś jednorazowego, jeżeli będziesz zainteresowany.
Zdarza mi się poza warzeniem w Mungu dorabiać na prywatnych zleceniach. Wczoraj miałem klienta, który zapłacił mi złotem leprokonusów za całkiem pokaźne zamówienie. Potrzebuję kogoś, kto pójdzie ze mną złożyć mu wizytę i nauczyć, że za pracę się płaci.
Cwaniak wisi mi osiemdziesiąt galeonów, dzielę się na pół, przy czym ściągamy jeszcze odpowiednie odsetki za oszustwo. Jak nie będzie miał w złocie bierzemy równowartość w tym, co będzie pod ręką.
Piszesz się?
Hvem skal synge meg i daudsvevna slynge meg når eg på Helvegen går og dei spora eg trår er kalda så kalda
Jayden Vane
Neutralni
Zawód : astronomer, head of ravenclaw house, the one who lived to an old age, father of three
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowiec
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their faith rewarded.
Skamander,Zanim spalisz ten list, musisz wiedzieć, że nie pisałbym do Ciebie, gdybym nie był do tego zmuszony. Niechęć jednak jest teraz czymś, co zajmuje mnie najmniej. Chodzi o Pomonę. Zniknęła dzisiaj w nocy razem ze swoimi rzeczami.
Wiem, że mamy swoje różnice, ale nie wierzę w to, że odeszłaby bez słowa. Coś musiało się stać. Jesteście rodziną - mówiła Ci może cokolwiek? Przypominasz sobie jakieś szczegóły ostatniej rozmowy? Wspieracie jednego człowieka - chodzi o jakieś zadanie? Dopiero co urodziła, więc jest osłabiona. Ciężko jej się utrzymać na nogach, a co dopiero czarować. Jeśli jest z Tobą, niech się odezwie. Nie mogła tak po prostu odejść.
Jeśli coś wiesz, powiedz mi, Anthony. To nie chodzi już o konflikt między nami. Nie ma jej, a ja nie wiem dlaczego.Jayden
list pojawił się na parapecie Anthonyego 15 lipca wczesnym rankiem
father
He knew himself a villain—but he deem'd The rest no better than the thing he seem'd; And scorn'd the best as hypocrites who hid Those deeds the bolder spirit plainly did.
Veronica Findlay
Neutralni
Zawód : Szuka informacji
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
Potrzeba wielkiego talentu i umiejętności, by ukryć swój talent i umiejętności
zgodnie z tak uroczo wystosowaną prośbą, przesyłam oczekiwaną listę z osobistym, szczegółowym opisem. Jego prawdziwą wartość odkryjesz, gdy przywołasz na głos moje imię. Mam szczerą nadzieję, że jego wspomnienie przysporzy ci tylko radości. Jeśli będziesz potrzebował czegoś więcej, pamiętasz, jak mnie znaleźć. Prawda?
Godryk
Razem z pergaminem listu znajduje się... lista zakupów. Przynajmniej tak wygląda dla przypadkowego obserwatora.
As a child you would wait And watch from far away But you always knew that you'd be the one That work while they all play
T, Wiem, że jest późno. Tak wyszło, że ino… nie ważne co robiłam. Posłuchaj, na niebie pojawił się znak, wygląda jak czaszka. Wydaje mi się, że to ze strony w której znajduje się port. Powinnam tam pójść?
Anthony, Mam nadzieję, że Arkady zastaje Cię w dobrym zdrowiu. Mam niecodzienne pytanie. Czy mogłabym pożyczyć od Ciebie sowę? Jednorazowo potrzebuję dwóch ptaków. Wróci do Ciebie od razu jak skończę.
Teiwi ja tak, siedzę i myślę ostatnio. Wzięłam wolnego sporo. Właściwie tyle ile mogłam. Wiem, że zależało wam, żebym pracy nie traciła, ale słuchaj ten… myślę, że powinnam z niej zrezygnować. Gdyby mnie poznali niedobrze mogłoby by być. co myślisz? Powinnam, nie powinnam? Sama nie wiem, pomoc mi się przyda. Czekam, mam nadzieję że dychasz nadal.
Forum oparte na serii książek J.K.Rowling, niektóre imiona i nazwy własne są jej własnością. Opisy częściowo pisane w oparciu o Pottermore. Autorskie opracowania oraz pozostałe treści forum są własnością intelektualną twórców, zabrania się ich kopiowania.