Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Mleko i miód
AutorWiadomość
i've got you
Można poznać ją po limonkowym kitlu i mandarynkowym płaszczu w duecie z ozdobionym pomponem beretem. Można poznać ją po uśmiechu i smutku, które w jej oczach odzwierciedlają się tak mocno jak smak malinowych lodów w samym środku lata. Można poznać ją po jasnych lokach, gorącym sercu i zapachu wiśni z nutą jaśminu.

1935 - 1946 urodzona jako ostatnia, przed nią są dwaj bracia i starsza siostra († 1955r.)
1946 - 1953 Hogwart, Hufflepuff; jako pogodna uczennica w żółtym szaliku wolała integrację z młodymi czarodziejami niż naukę (do czasu)
1953 - 1956 zmieniła żółty szalik na limonkowy kitel i rozpoczęła staż w św. Mungu
1956 - {...} zgrabnym susem przeskoczyła na specjalizację na oddziale przypadków przedmiotowych
[bylobrzydkobedzieladnie]

breathe
then begin again
then begin again
Ostatnio zmieniony przez Ida Lupin dnia 28.01.19 13:53, w całości zmieniany 1 raz
Zawód : magomedyk z Doliny Godryka
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Zaręczona
it's always darkest
before
the d a w n
before
the d a w n
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica

Nieaktywni

Jak oczy są oknami duszy, no to zróbmy przeciąg

Zawód : Uzdrowiciel
Czystość krwi : Zdrajca
Stan cywilny : Zaręczony
Alex, you gotta fend for yourself
Genetyka : Metamorfomag

Nieaktywni

esencja Idy <3
do mleka i miodu koniecznie dodaj kombinację porannego, nieśmiałego soku dyniowego oraz nocnych herbat w oparach rozmów
(pees, alex, porywaj ją na fabułę, bo chce Was czytać już i teraz i zaraz)
do mleka i miodu koniecznie dodaj kombinację porannego, nieśmiałego soku dyniowego oraz nocnych herbat w oparach rozmów

(pees, alex, porywaj ją na fabułę, bo chce Was czytać już i teraz i zaraz)
kołyszę się na nitce nieokreślonych pragnień, palce zaczepiam o rozszczepione na liściu słońce, chwytam umykający wszechświat
Zawód : botanik
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zaręczony
and meet me there,
with bundles of flowers
we'll wait through
the hours of cold
with bundles of flowers
we'll wait through
the hours of cold
Genetyka : Czarodziej

Nieaktywni

na pewno zaprzyjaźnimy się z Dei! 
a tak na serio, to podrzucam ci Benjamina. duża różnica wieku, różnica zachowań i w ogóle większości spraw, ALE wymyślmy coś. nastaw mi nos albo inną część ciała. no i być może pałętasz się/pałętałaś się wokół tego fircyka Alexa, którego mam na oku, bo daje Percivalowi dżinsy, więc jakąś relkę możemy zakręcić <3

a tak na serio, to podrzucam ci Benjamina. duża różnica wieku, różnica zachowań i w ogóle większości spraw, ALE wymyślmy coś. nastaw mi nos albo inną część ciała. no i być może pałętasz się/pałętałaś się wokół tego fircyka Alexa, którego mam na oku, bo daje Percivalowi dżinsy, więc jakąś relkę możemy zakręcić <3

seven deadly sins
Zawód : Kochanica nestora, westalka Fantasmagorii
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
no way you'll see me crawl
like a shark I'll be ripping you apart and celebrate
with lots of champagne
✦
like a shark I'll be ripping you apart and celebrate
with lots of champagne
✦

Śmierciożercy

Alex, nie ma cię parę sekundek, dłuży mi się jak miesiąc 
Rory i całkiem nowy zapach działu naukowego biblioteki londyńskiej!
Dei/Ben, totalnie widzę Idę w roli super fanki Bena!!! Ma w pokoju jego plakaty i karty, kupowała wszystkie numery wydań sportowych tylko po to, żeby poczytać o jego sukcesach i ogólnie o karierze. Ze smutkiem przyjęła wieść o porzuceniu przez niego Quidditcha, ale fanką charyzmatycznego brodacza-wielkoluda jest wciąż! Mogą poznać się w całkiem przypadkowych okolicznościach. Przyjdź do Munga ze zmutowanym gumochłonem przyssanym do łokcia
.

Rory i całkiem nowy zapach działu naukowego biblioteki londyńskiej!

Dei/Ben, totalnie widzę Idę w roli super fanki Bena!!! Ma w pokoju jego plakaty i karty, kupowała wszystkie numery wydań sportowych tylko po to, żeby poczytać o jego sukcesach i ogólnie o karierze. Ze smutkiem przyjęła wieść o porzuceniu przez niego Quidditcha, ale fanką charyzmatycznego brodacza-wielkoluda jest wciąż! Mogą poznać się w całkiem przypadkowych okolicznościach. Przyjdź do Munga ze zmutowanym gumochłonem przyssanym do łokcia

breathe
then begin again
then begin again
Zawód : magomedyk z Doliny Godryka
Stan cywilny : Zaręczona
it's always darkest
before
the d a w n
before
the d a w n

Nieaktywni

Na pewno znamy się ze szkoły, mogliśmy się nawet lubić, może czasem uczyliśmy się razem bo jestem typem, co nie potrafi się skupić jak czegoś nie lubi i zanim przeczyta stronę podręcznika to zamiecie pustynię, zrobi dziesięć herbat, trzy kawy, ciasto upiecze i spróbuje lewitować nad nudnym podręcznikiem, bo może wiedza w tym czasie sama wejdzie do głowy
Może miałaś być stróżem, żebym jednak coś przeczytał, a ja Ci zapełniałem przerwy. No i zadawałem pytania jak czegoś nie łapałem, a Ty się lepiej uczyłaś bo człowiek dobrze się uczy jak musi kogoś innego uczyć!
I pewnie część takich sesji naukowych skończyła się bitwą na kolorowe śnieżki, czy próbą zrobienia jak najwyższej wieży która się nie wywróci z krzeseł jakie stały w Wielkiej Sali przy pomocy wingardium leviosy. Taka magiczna jenga, a można ważne zaklęcie potrenować!
Potem pewnie za wiele do czynienia ze sobą nie mieliśmy, bo wiadomo że po Hogwarcie wir życia wciąga, kręci i w ogóle szaleje, ale pewnie czasem Cię w Mungu widuję, bo ofermą byłem, jestem i będę, może Ciebie czasem w cukierni spotkam c:
Ew możemy nadal się jakoś kolegować też. W sumie to szukam towarzysza do ogarniania numerologii, a widzę, że masz ją na ładnej dwójeczce c:

I pewnie część takich sesji naukowych skończyła się bitwą na kolorowe śnieżki, czy próbą zrobienia jak najwyższej wieży która się nie wywróci z krzeseł jakie stały w Wielkiej Sali przy pomocy wingardium leviosy. Taka magiczna jenga, a można ważne zaklęcie potrenować!
Potem pewnie za wiele do czynienia ze sobą nie mieliśmy, bo wiadomo że po Hogwarcie wir życia wciąga, kręci i w ogóle szaleje, ale pewnie czasem Cię w Mungu widuję, bo ofermą byłem, jestem i będę, może Ciebie czasem w cukierni spotkam c:
Ew możemy nadal się jakoś kolegować też. W sumie to szukam towarzysza do ogarniania numerologii, a widzę, że masz ją na ładnej dwójeczce c:

Po prostu nie pamiętać sytuacji w których kostka pęka, wiem
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
Stan cywilny : Kawaler
Po co komu rozum, kiedy można mieć szczęście?
Genetyka : Czarodziej

Martwi/Uwięzieni/Zaginieni

Mleko i miód
Szybka odpowiedź
W tym miejscu możesz przelogować się na inne konto i przesłać wiadomość. Pamiętaj, że treść posta zapisywana jest w obrębie danego konta. Aby uniknąć ewentualnej straty, pamiętaj o skopiowaniu treści posta przed przelogowaniem się.
Obecnie zalogowany jako:
Zmień konto
Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania