|
| | Komodor | |
| Autor to | Wiadomość |
---|
Haverlock Travers
 Nieaktywni neutralniZawód : Król portu w Cromer i siedmiu mórz Wiek : 29 Czystość krwi : Szlachetna Stan cywilny : Kawaler Nie da się bowiem konkurować z morzem o serce mężczyzny. Morze jest dla niego matką i kochanką, a kiedy nadejdzie czas, obmyje jego zwłoki i ukryje wśród koralu, kości i pereł.
OPCM : 10 UROKI : 0 ELIKSIRY : 0 LECZENIE : 0 TRANSMUTACJA : 20 CZARNA MAGIA : 5 ZWINNOŚĆ : 3 SPRAWNOŚĆ : 11 Genetyka : Metamorfomag
 | Temat: Komodor [odnośnik] 26.03.20 20:40 | |
| KomodorHaverlock po naciskach ze strony rodziców postanowił zakupić własnego listonosza. Komodor to przedstawiciel maskonurów zwyczajnych - średniej wielkości (ok.35 cm) ptaków morskich. Lord Travers uznał, że gatunek ptaka obeznany z morzem będzie odpowiednim wyborem do jego stylu życia. Ptaszysko po za lataniem jest w stanie przepłynąć kilka kilometrów, przez co czasem, listy słane z pokładu statku bywają lekko umoczone w morskiej wodzie. Równie ciekawski co jego właściciel Komodor jest przyjaznym, całkiem uroczym ptakiem który uwielbia ryby oraz niewielkie owoce morza, zwłaszcza w nagrodzie za przyniesioną wiadomość. I jedynie czasem zdarza mu się wpakować dziób w jakąś szufladę bądź półkę, badając jej zawartość.
Ostatnio zmieniony przez Haverlock Travers dnia 04.07.20 22:54, w całości zmieniany 1 raz |
|  | | Wendelina Selwyn
 Sojusznik Rycerzy WalpurgiiZawód : tworzę gwiazdy, co nikną po chwili Wiek : 24 lata Czystość krwi : Szlachetna Stan cywilny : Panna Gdy Wasz świat spłonie, mój rozkwitnie pełnią swoich sił OPCM : 5 UROKI : 0 ELIKSIRY : 38 LECZENIE : 0 TRANSMUTACJA : 0 CZARNA MAGIA : 0 ZWINNOŚĆ : 9 SPRAWNOŚĆ : 1 Genetyka : Czarownica
 | Temat: Re: Komodor [odnośnik] 13.05.20 20:33 | |
| Przeczytaj 29 maja 1957Szanowny Lordzie Travers, mój ojciec poinformował mnie, że ma lord odebrać fajerwerki, które zostały przygotowane dla lorda rodu. Z wielką radością zapraszam więc lorda do Boreham. Czy pierwsze dni czerwca będą lordowi odpowiadać?
W oczekiwaniu na odpowiedź,
Lady Wendelina Selwyn
 Czy wiesz, że gdy fajerwerki wybuchają swoim jasnym blaskiem w powietrzu można wyczuć zapachkwiatu bzu?
|
|  | | Mistrz gry
 Konta specjalneZawód : naczelny mąciciel Wiek : odwieczny Czystość krwi : n/d Stan cywilny : n/d Do you wanna live forever? OPCM : 99 UROKI : 99 ELIKSIRY : 99 LECZENIE : 99 TRANSMUTACJA : 99 CZARNA MAGIA : 99 ZWINNOŚĆ : 0 SPRAWNOŚĆ : 0 Genetyka : Czarodziej
 | Temat: Re: Komodor [odnośnik] 22.06.20 13:03 | |
| Przeczytajlord nestor TraversHaverlocku,całkowicie oddany morzu i rodowym obowiązkom nie miewasz dostatecznie wiele czasu, aby zająć się życiem prywatnym. Dlatego właśnie odwołasz najbliższe rejsy i poczynisz kroki w tę stronę. Nadszedł czas, byś spełnił swój obowiązek wobec rodu, biorąc sobie żonę i płodząc dzieci.
Ponieważ dotąd nie poczyniłeś samodzielnych kroków w tę stronę, postawiłem Ci pomóc. Znajoma Ci lady Wendelina Selwyn jest dla nas doskonałą okazją do zawarcia sojuszu z rodziną, która podobnie jak my, zmieniła kurs na właściwy i zmierza krok za nami w odpowiednią stronę. Dlatego chcę byś zaprosił ją i wyraził odpowiednie zainteresowanie. Nie muszę Ci chyba przypominać, jak wielkie znacznie mają odpowiedni sojusznicy u boku, a małżeństwo jest najlepszym sposobem na ich przypieczętowanie.
Bądź zdrów.
sir Koronos
lord nestor rodu Travers
|
|  | | Mistrz gry
 Konta specjalneZawód : naczelny mąciciel Wiek : odwieczny Czystość krwi : n/d Stan cywilny : n/d Do you wanna live forever? OPCM : 99 UROKI : 99 ELIKSIRY : 99 LECZENIE : 99 TRANSMUTACJA : 99 CZARNA MAGIA : 99 ZWINNOŚĆ : 0 SPRAWNOŚĆ : 0 Genetyka : Czarodziej
 | Temat: Re: Komodor [odnośnik] 23.06.20 0:52 | |
| Przeczytajlord nestor TraversHaverlocku,ród Selwyn jest rodem zasługującym na zainteresowanie w nie mniejszym stopniu niż pozostałe szlachetne rody o właściwych poglądach. Morgana Selwyn udowodniła, że jest kobietą silną i zdecydowaną i niestraszne są jej nadgniłe owoce, których pozbyła się z łatwością. Lady Wendelina jest kandydatką wartą uwagi. Jeśli rozmowy z rodziną Malfoy nie zakończą się sukcesem, będę chciał, byś postąpił zgodnie z moją wolą.
Tymczasem, przez wzgląd na sympatię do Twojego ojca i stopień zaawansowania w doprowadzeniu do sojuszu z rodem Malfoy, przychylam się do Twej prośby. Jednocześnie oczekuję rychłych wieści na ten temat.
sir Koronos
lord nestor rodu Travers
|
|  | | Wren Chang
 NeutralniZawód : handlarz krwią Wiek : 24 Czystość krwi : Czysta Stan cywilny : Zaręczona tell her i wasn't scared. OPCM : 9 UROKI : 21 ELIKSIRY : 0 LECZENIE : 5 TRANSMUTACJA : 0 CZARNA MAGIA : 1 ZWINNOŚĆ : 14 SPRAWNOŚĆ : 1 Genetyka : Czarodziej
 | |  | | | Komodor | |
|
| Permissions in this forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|