Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
to the moon and back
Strona 1 z 2 • 1, 2 

AutorWiadomość
▲ Urodziła się i wychowała w North Yorkshire;
▲ Siostra Lyalla i zmarłej Betty;
▲ W latach 1943-1950 uczęszczała do Hogwartu - Gryffindor;
▲ W szkole należała do chóru, jej ulubionym przedmiotem była transmutacja, zagorzały kibic Quidditcha;
▲ Jej rodzice prowadzą farmę magicznego bydła, którą teraz sama się opiekuje;
▲ 1950 - 1952 - śpiewała w pubach i knajpach oraz grywała na fortepianie w podrzędnych restauracjach;
▲ Po 1953 zaczęła grać i śpiewać dla szlacheckich rodzin (typowo do kotleta) oraz występować w bardziej znanych lokacjach;
▲ Pod koniec 1954 wyjechała do Paryża i wróciła dopiero z końcem 1955 po śmierci siostry. Od tamtej pory opiekuje się farmą rodziców;
▲ Nadal zdarza jej się muzykować w pubach i knajpach odkładając na jeszcze mroczniejsze czasy;
▲ Nie wspiera żadnej ze stron konfliktu, nie chce angażować się w wojnę.
Po resztę zapraszam do KP! Wspólnie na pewno coś wymyślimy <3

no one can say what we get to be so why don't we rewrite the stars?
Zawód : właścicielka farmy, dawna solistka
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
We live, as we dream – alone
OPCM : 11
UROKI : 10
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 14
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 4
Genetyka : Czarodziej

Nieaktywni

moje małe, złośliwe cudo
czekam, aż się spotkamy. będzie miło

he's the hero world deserves, but not the one it needs right now. they'll hunt him. he can take it. he's a silent guardian, a watchful protector. A DARK KNIGHT.
Zawód : astronom, profesor, publicysta, badacz, erudyta, ojciec
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowiec
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
OPCM : 43
UROKI : 25
TRANSMUTACJA : 12
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 12

Neutralni

cześć młoda

My biggest fear is that eventually you will see me, that way I will see
myself
Zawód : łamacz klątw, dostawca roślinnych ingrediencji, rebeliant
Stan cywilny : Kawaler
Za czyim słowem podążył tak czule, że się odważył na tę
podróż groźną, rzucił wyzwanie wzburzonemu morzu?
podróż groźną, rzucił wyzwanie wzburzonemu morzu?
OPCM : 28
UROKI : 31
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 2
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 6

Zakon Feniksa

Obie mamy za sobą trochę nieprzyjemnych przejść, obie byłyśmy w szkolnym chórze i obie śpiewamy teraz w podrzędnych knajpach... Lubimy się czy rywalizujemy ze sobą?

I put a spell on you
Zawód : Artystka
But darlin the truth is
In darkness I’m ruthless
I wanna scream your name
Again and again
In darkness I’m ruthless
I wanna scream your name
Again and again
OPCM : 15
UROKI : 15
ZWINNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica

Nieaktywni

Cześć, Luna!
Nie możemy znać się z Hogwartu, ale mogliśmy poznać się albo w Paryżu (Tom też mieszkał wtedy we Francji, konkretnie w Normandii, ale w stolicy też zdarzało mu się bywać). A potem, po latach, mogliśmy spotkać się już w Anglii, na farmie Twoich rodziców (na pewno jest tam sporo rzeczy do naprawy, a Tom prowadzi "Czarodziejski Warsztat Genthona" - śrubkę dokręci, schody naprawi, zagrodę dla krówek podreperuje). A jeśli nie tam, to w jakimś pubie (niektórzy czarodzieje wolą zostawiać Tomowi przedmioty do naprawy jako przesyłki w neutralnych miejscach, takich jak Pub pod Trzema Miotłami w Hogsmeade czy pub Rozbrykany Hipogryf w Dolinie Godryka). Ach, Tom chętnie posłuchałby, jak Luna śpiewa, na pewno przypomniałby sobie wtedy jej występy w Paryżu, a zarazem swoje dawne, szczęśliwe, francuskie życie.
Poglądy mamy dość podobne, nie angażujemy się w Zakon ani Rycerzy (choć Tom sercem jest po stronie Zakonu i cichutko im kibicuje), szukamy spokoju. Na pewno jakoś się dogadamy.
No i bogina mamy podobnego

Nie możemy znać się z Hogwartu, ale mogliśmy poznać się albo w Paryżu (Tom też mieszkał wtedy we Francji, konkretnie w Normandii, ale w stolicy też zdarzało mu się bywać). A potem, po latach, mogliśmy spotkać się już w Anglii, na farmie Twoich rodziców (na pewno jest tam sporo rzeczy do naprawy, a Tom prowadzi "Czarodziejski Warsztat Genthona" - śrubkę dokręci, schody naprawi, zagrodę dla krówek podreperuje). A jeśli nie tam, to w jakimś pubie (niektórzy czarodzieje wolą zostawiać Tomowi przedmioty do naprawy jako przesyłki w neutralnych miejscach, takich jak Pub pod Trzema Miotłami w Hogsmeade czy pub Rozbrykany Hipogryf w Dolinie Godryka). Ach, Tom chętnie posłuchałby, jak Luna śpiewa, na pewno przypomniałby sobie wtedy jej występy w Paryżu, a zarazem swoje dawne, szczęśliwe, francuskie życie.
Poglądy mamy dość podobne, nie angażujemy się w Zakon ani Rycerzy (choć Tom sercem jest po stronie Zakonu i cichutko im kibicuje), szukamy spokoju. Na pewno jakoś się dogadamy.
No i bogina mamy podobnego

Jakieś tęsknoty się we mnie szamocą,
Za światłem, życiem, spokojem i mocą.
I próżno, próżno sen duszy mej złoty
ścigam bezgwiezdną otoczony nocą.
Za światłem, życiem, spokojem i mocą.
I próżno, próżno sen duszy mej złoty
ścigam bezgwiezdną otoczony nocą.
Zawód : Złota rączka, właściciel "Czarodziejskiego Warsztatu Genthona"
Kto pod kim zaklęcie rzuca, ten sam w siebie celuje.
UROKI : 14
ALCHEMIA : 1
TRANSMUTACJA : 8
ZWINNOŚĆ : 4
SPRAWNOŚĆ : 5

Nieaktywni

no zobaczymy, zobaczymy! teraz czekasz, a potem będziesz unikaćJayden Vane napisał:moje małe, złośliwe cudoczekam, aż się spotkamy. będzie miło
![]()

cześć staruchu!Vincent Rineheart napisał:cześć młoda![]()

oh! i nawet jesteśmy trochę podobne!Emma Frey napisał:Obie mamy za sobą trochę nieprzyjemnych przejść, obie byłyśmy w szkolnym chórze i obie śpiewamy teraz w podrzędnych knajpach... Lubimy się czy rywalizujemy ze sobą?![]()

Cześć Tom! Mogliśmy się spotkać we Francji, ale skoro on tylko bywał w stolicy to jest małe prawdopodobieństwo by często na siebie wpadali. Dlatego pewnie byłoby to takie bardziej zrządzenie losu, ale kto wie może by siebie pamiętali? Co do napraw to jak najbardziej! Luna się nie zna na takich rzeczach, a ojciec chociaż stara się robić wszystko sam to też jest zamęczony już robotą i Luna woli zapłacić parę galeonów Tomowi niż patrzeć jak staruszek się wykańcza. W podziękowaniu pewnie dostaje od niej jakieś mleko (janusz biznesu), a i na występy może zapraszała chociaż raczej już się tym nie chwali, to dla niej trochę taki cios, cofnięcie się do początku. Czas pokaże co nam z tego wyjdzie? Relacje najlepiej i tak potwierdzać na fabule <3Tom Genthon napisał:Cześć, Luna!![]()
No i bogina mamy podobnego![]()

Nieaktywni

Znajmy się z pubów, w których śpiewałaś ze 3 lata temu - zanim wyjechałem do Norwegii, poznałem Lyalla i w ogóle
Jestem fanem śpiewu pięknych kobiet i fanem Quidditcha, jako auror dawałem dobre napiwki i chętnie podyskutowałem na temat wyższości Zjednocznych nad Jastrzębiami 
Lyall był moim kolegą w Norwegii, ale chyba nie na tyle bliskim (jego zdaniem...) abyś słyszała o naszej znajomości. Ostatnio odwiedził mój stary dom, w którym ukrywałem poszukiwane siostry i jestem trochę obrażony - może czas żebym to ja wpadł na farmę Lupinów, albo znów spotkał Cię w Londynie?

Lyall był moim kolegą w Norwegii, ale chyba nie na tyle bliskim (jego zdaniem...) abyś słyszała o naszej znajomości. Ostatnio odwiedził mój stary dom, w którym ukrywałem poszukiwane siostry i jestem trochę obrażony - może czas żebym to ja wpadł na farmę Lupinów, albo znów spotkał Cię w Londynie?

You can tame a big bad wolf
if you don't feed him
if you don't feed him
Zawód : Rebeliant
Czystość krwi : Mugolska
Can I not save
One from the pitiless wave?
OPCM : 46
UROKI : 36
ZWINNOŚĆ : 5/30
SPRAWNOŚĆ : 11/36
Genetyka : Wilkołak

Zakon Feniksa

Hoho! Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku i byliśmy w tym samym domu, no jakże mógłbym się tu nie wpisać! Ławkę dzieliłem z Bojczukiem pewnie w pierwszych latach szkoły, a później pewnie chciałem z Tobą
Razem śpiewaliśmy w szkolnym chórze i później może też czasami współpracowaliśmy? Wyjechałaś do Paryża i strasznie Ci tego zazdrościłem.
Miałaś mi pisać listy z relacjami, o! Pewnie mi smutno, że teraz występujesz o wiele mniej i namawiam Cię do powrotu na scenę, bo taki talent nie może się marnować.

Gdziekolwiek jesteś
- bądź przy mnie
Cokolwiek czujesz
- czuj do mnie
Jakkolwiek nie spojrzysz
- patrz na mnie
Czymkolwiek jest miłość
- kochaj się we mnie
Zawód : śpiewak, muzyk
Ja bym kota nie wziął
na weekend.
A ty mi chciałaś
serce oddać,
na wieczność
na weekend.
A ty mi chciałaś
serce oddać,
na wieczność
OPCM : 10
UROKI : 0
TRANSMUTACJA : 24
ZWINNOŚĆ : 1
SPRAWNOŚĆ : 11

Martwi/Uwięzieni/Zaginieni

Michael Tonks napisał:Znajmy się z pubów, w których śpiewałaś ze 3 lata temu - zanim wyjechałem do Norwegii, poznałem Lyalla i w ogóleJestem fanem śpiewu pięknych kobiet i fanem Quidditcha, jako auror dawałem dobre napiwki i chętnie podyskutowałem na temat wyższości Zjednocznych nad Jastrzębiami

no helołHarry Smith napisał:Hoho! Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku i byliśmy w tym samym domu, no jakże mógłbym się tu nie wpisać! Ławkę dzieliłem z Bojczukiem pewnie w pierwszych latach szkoły, a później pewnie chciałem z TobąRazem śpiewaliśmy w szkolnym chórze i później może też czasami współpracowaliśmy? Wyjechałaś do Paryża i strasznie Ci tego zazdrościłem.
Miałaś mi pisać listy z relacjami, o! Pewnie mi smutno, że teraz występujesz o wiele mniej i namawiam Cię do powrotu na scenę, bo taki talent nie może się marnować.

Nieaktywni

Doskonale
Chwaliłem się w sumie aurorowaniem, to prestiżowe, a wtedy byłem uzależniony od adrenaliny i podziwu i dobrej zabawy
Dopiero teraz trochę spoważniałem i w sumie szukam... mięsa żeby wyżywić Oazę i rodzinę, mogę wpaść na farmę z powodów praktycznych

You can tame a big bad wolf
if you don't feed him
if you don't feed him
Zawód : Rebeliant
Czystość krwi : Mugolska
Can I not save
OPCM : 46
UROKI : 36
ZWINNOŚĆ : 5/30
SPRAWNOŚĆ : 11/36
Genetyka : Wilkołak

Zakon Feniksa

no to i adrenalinę i podziw i dobrą zabawę prawdopodobnie wtedy znalazłeśMichael Tonks napisał:DoskonaleChwaliłem się w sumie aurorowaniem, to prestiżowe, a wtedy byłem uzależniony od adrenaliny i podziwu i dobrej zabawy
Dopiero teraz trochę spoważniałem i w sumie szukam... mięsa żeby wyżywić Oazę i rodzinę, mogę wpaść na farmę z powodów praktycznych
![]()

Nieaktywni

I mamy bogina powiązanego z tym samym strachem
Emma ma dość ciężki charakter, często przekracza wyznaczane granice, ale jeśli Lunie by to nie przeszkadzało, jak najbardziej możemy się lubić! Ems dopiero wychodzi z doła po śmierci matki, możemy więc razem pić, możemy razem wdawać się w dyskusje, możemy czasem wystąpić w duecie... I jak najbardziej, możemy się bawić innymi
Kto wie, może się nawet zaprzyjaźnimy tak porządnie?

Emma ma dość ciężki charakter, często przekracza wyznaczane granice, ale jeśli Lunie by to nie przeszkadzało, jak najbardziej możemy się lubić! Ems dopiero wychodzi z doła po śmierci matki, możemy więc razem pić, możemy razem wdawać się w dyskusje, możemy czasem wystąpić w duecie... I jak najbardziej, możemy się bawić innymi

I put a spell on you
But darlin the truth is
In darkness I’m ruthless
I wanna scream your name
Again and again
In darkness I’m ruthless
I wanna scream your name
Again and again

Nieaktywni

Emma Frey napisał:I mamy bogina powiązanego z tym samym strachem![]()
Emma ma dość ciężki charakter, często przekracza wyznaczane granice, ale jeśli Lunie by to nie przeszkadzało, jak najbardziej możemy się lubić! Ems dopiero wychodzi z doła po śmierci matki, możemy więc razem pić, możemy razem wdawać się w dyskusje, możemy czasem wystąpić w duecie... I jak najbardziej, możemy się bawić innymiKto wie, może się nawet zaprzyjaźnimy tak porządnie?

Nieaktywni

Emma przeszła przez dwie żałoby, jedną bardziej tragiczną od drugiej. Z pewnością mogą sobie w tej kwestii pomóc. W takim razie zapraszam na PW jakbyś chciała coś zagrać

I put a spell on you
But darlin the truth is
In darkness I’m ruthless
I wanna scream your name
Again and again
In darkness I’m ruthless
I wanna scream your name
Again and again

Nieaktywni

Emma Frey napisał:Emma przeszła przez dwie żałoby, jedną bardziej tragiczną od drugiej. Z pewnością mogą sobie w tej kwestii pomóc. W takim razie zapraszam na PW jakbyś chciała coś zagrać![]()
lecę!

Nieaktywni

Strona 1 z 2 • 1, 2
to the moon and back
Szybka odpowiedź
W tym miejscu możesz przelogować się na inne konto i przesłać wiadomość. Pamiętaj, że treść posta zapisywana jest w obrębie danego konta. Aby uniknąć ewentualnej straty, pamiętaj o skopiowaniu treści posta przed przelogowaniem się.
Obecnie zalogowany jako:
Zmień konto
Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania