Pojedynek w Ferrels Wood | 17.10
Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5 

AutorWiadomość

Maghnus Bulstrode i Rita Runcorn vs. Buntownicy
Mężczyzna (Ollie Bradford):
OPCM 15, Uroki 10, Transmutacja 5
Zwinność: 5, Sprawność: 10
Żywotność: 100
Kobieta (Jeannine Bradford):
OPCM 10, Uroki 10, Transmutacja 10
Zwinność 10, Sprawność 5
Żywotność: 100
Szafka zniknięć

Obeszłam teren, na którym szlamy zrobiły sobie kryjówkę. Prowizoryczny szałas na pewno nie był najwygodniejszym. Skradałam się cicho, tak samo cicho jak zawsze, a kątem oka obserwowałam jeszcze drzewo, za którym schowany był Maghnus. Miał zaatakować razem ze mną, więc gdy w końcu znalazłam się po drugiej stronie obozowiska, próbowałam wyłapać spojrzeniem jego tęczówki. - Lamino - wypowiedziałam w końcu, wskazując krańcem różdżki na mężczyznę.
skradanie na III, spostrzegawczość II
1. lamino w Olliego
skradanie na III, spostrzegawczość II
1. lamino w Olliego

dobranoc panowie
Teacher says that I've been naughty, I must learn to concentrate. But the girls they pull my hair and with the boys, I can't relate. Daddy says I'm good for nothing, mama says that it's from him.
The member 'Rita Runcorn' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 10
--------------------------------
#2 'k8' : 2, 4, 3, 8, 6
#1 'k100' : 10
#2 'k8' : 2, 4, 3, 8, 6
Czekał cierpliwie, aż Rita obejdzie obozowisko szerokim łukiem i zajdzie buntowników od tyłu. Minuty dłużyły się niemiłosiernie, lecz w końcu nadszedł wyczekiwany moment, a panna Runcorn przystąpiła do ofensywy. Ścisnął różdżkę mocniej, wychylił się zza drzewa i wycelował w ubraną w łachmany kobietę. - Cruritus - zainkantował.
Maghnus Bulstrode

Zawód : badacz starożytnych run, były łamacz klątw, cień i ciężka ręka w Piórku Feniksa
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Wdowiec
gore and glory
go hand in hand
go hand in hand
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej

Nieaktywni

The member 'Maghnus Bulstrode' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 92
#2 'k10' : 1
#1 'k100' : 92
#2 'k10' : 1
Zaklęcie Rity nie wystrzeliło z różdżki. Może była to wina chlodu w lesie, a może jego nieprzyjemnej atmosfery. Na szczęście Maghnusowi się powiodło i w stronę biednej kobiety leciał właśnie czar.
Ollie spojrzał przerażony w stronę czarownicy, która chciała go zaatakować. Na dźwięk z przeciwnej strony odwrócił się jednak, dostrzegając wiązkę zaklęcia, która mknęła w stronę jego kobiety. - Protego Maxima - wypowiedział, próbując osłonić ich obydwoje tarczą.
Podobną myśl miała Jeannine, która próbowała obronić się przed mocnym zaklęciem. - Protego Maxima - wypowiedziała w tym samym momencie, różdżką wykonując odpowiedni gest.
1. protego maxima olliego
2. protego maxima jeannie
Ollie spojrzał przerażony w stronę czarownicy, która chciała go zaatakować. Na dźwięk z przeciwnej strony odwrócił się jednak, dostrzegając wiązkę zaklęcia, która mknęła w stronę jego kobiety. - Protego Maxima - wypowiedział, próbując osłonić ich obydwoje tarczą.
Podobną myśl miała Jeannine, która próbowała obronić się przed mocnym zaklęciem. - Protego Maxima - wypowiedziała w tym samym momencie, różdżką wykonując odpowiedni gest.
1. protego maxima olliego
2. protego maxima jeannie

The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 70
#2 'k100' : 88
#1 'k100' : 70
#2 'k100' : 88
Udane tarcze ucieszyły uciekinierów, którzy w duchu dalej pozostawali bezbronni. Musieli się bronić, musieli uniknąć ataku, a ten następował z dwóch stron.
- Indigerentur - wypowiedział Ollie celując w Ritę.
- Deserpes - wypowiedziała Jeannine, wskazując pod stopy Maghnusa.
Ollie: 100/100
Jeannine: 100/100
Mahnus: 197/212 (15 psychiczne)
Rita: 215/215
1. indigerentur olliego w rite
2. deserpes jeannine w maghnusa
- Indigerentur - wypowiedział Ollie celując w Ritę.
- Deserpes - wypowiedziała Jeannine, wskazując pod stopy Maghnusa.
Ollie: 100/100
Jeannine: 100/100
Mahnus: 197/212 (15 psychiczne)
Rita: 215/215
1. indigerentur olliego w rite
2. deserpes jeannine w maghnusa

The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 12
#2 'k100' : 82
#1 'k100' : 12
#2 'k100' : 82
Nie wyszedł poprzedni czar, ale na szczęście jego też nie. - Deprimo - wypowiedziałam, celując w Olliego.
1. deprimo w olliego
1. deprimo w olliego

dobranoc panowie
Teacher says that I've been naughty, I must learn to concentrate. But the girls they pull my hair and with the boys, I can't relate. Daddy says I'm good for nothing, mama says that it's from him.
#1 'k100' : 94
#2 'k8' : 2, 6, 5, 6, 2
#1 'k100' : 94
#2 'k8' : 2, 6, 5, 6, 2
Skrzywił usta w niezadowoleniu, widząc jak jego zaklęcie zostaje odparowane, zamiast dosięgnąć celu. Na domiar złego, kobieta posłała w jego kierunku całkiem celne zaklęcie. - Protego Maxima! - próbował się bronić przed jej atakiem, wykonując zamaszysty gest różdżką.
half gods are worshipped
in wine and flowers
in wine and flowers
real gods require blood
Maghnus Bulstrode

Zawód : badacz starożytnych run, były łamacz klątw, cień i ciężka ręka w Piórku Feniksa
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Wdowiec
gore and glory
go hand in hand
go hand in hand
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej

Nieaktywni

The member 'Maghnus Bulstrode' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 30
'k100' : 30
W czasie gdy w mężczyznę leciało moje Deprimo, ja wycelowałam jeszcze w kobietę. - Casa Aranea - wypowiedziałam, licząc na to, że nie uwolni się z pajęczyny.

dobranoc panowie
'k100' : 12
'k100' : 12
Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pojedynek w Ferrels Wood | 17.10
Szybka odpowiedź