doradczyni w zarządzie w Rezerwacie jednorożców w Gloucestershire
22
Szlachetna
Zamężna
Nienawidzę pająków... dlaczego to nie mogły być motyle?
0
17
3
5
5
0
6
0
Półwila
Temat: Rosalie 19.07.15 20:09
Rosalie Yaxley
▲ Córka Fortinbrasa i starsza siostra Liliany ▲ Zaręczona ze swoim kuzynem - Cynerickiem ▲ Urodzona 5 marca 1934, ma skończone więc 22 lata ▲ Ślizgonka w latach 1945-1952 ▲ Członkini klubu Ślimaka ▲ Jest córką półwili, a w jej żyłach płynie krew Yaxley'ów, Rosierów i Parkinsonów ▲ Choruje na Klątwę Ondyny ▲ Pracuje jako doradczyni w zarządzie rezerwatu jednorożców, który należy do Parkinsonów ▲ Uwielbia sztukę, muzykę klasyczną, teatr, potrafi grać na fortepianie, interesuje się także szermierką ▲ Bardzo uważnie dobiera sobie znajomych, bardzo ważny jest dla niej podział na rodziny szlacheckie i nieszlacheckie ▲ Jest posłuszna woli ojca i nestora
Najbliżsi
Cyneric YaxleyDługa podróż zaczyna się od postawienia pierwszego kroku
Morgoth YaxleyNie da się zmienić ciemności w światło bez udziału emocji
Liliana YaxleySiostra siostrą pozostanie na zawsze
Tristan RosierSilniejszy jest ten, kto zbiera podziw niż ten co sieje strach
Ci dalsi
Perseus Avery...
Fantine Rosier...
Evandra Rosier...
[bylobrzydkobedzieladnie]
Za wilczym śladem podążę w zamieć I twoje serce wytropię uparte Przez gniew i smutek, stwardniałe w kamieńRozpalę usta smagane wiatrem
Ostatnio zmieniony przez Rosalie Yaxley dnia 23.12.17 19:13, w całości zmieniany 59 razy
22
Szlachetna
Zamężna
0
17
3
5
5
0
6
0
Półwila
Temat: Re: Rosalie 20.07.15 16:22
Rosalie może lubić Garretta, może podziwiać go, że udało mu się zrealizować swój cel i teraz robi to o czym marzył, ale przez pewien okres czasu odrzucał ją fakt, że pracował w jakiejś księgarni. Gdzieś, gdzie noga arystokraty, bo przecież ze szlacheckiego roku Garrett pochodzi, nie powinna stanąć. A już na pewno nie pracować tam. Może im się przyjemnie rozmawiać, Rosalie może z grzeczności podpytywać jak tam w wielkim świecie, co w polityce (chociaż ta ją zbytnio nie interesuje) piszczy. Ale żeby jakoś za sobą przepadali, to chyba nie bardzo. Co ty na to? Czy masz jakieś inne propozycje? ;>
Za wilczym śladem podążę w zamieć I twoje serce wytropię uparte Przez gniew i smutek, stwardniałe w kamieńRozpalę usta smagane wiatrem
żyjąc - pomimo
żyjąc - przeciw
wyrzucam sobie grzech niepamięci
41
25
0
0
0
1
6
7
Czarodziej
Temat: Re: Rosalie 20.07.15 18:20
Tak właściwie to Garrett robi też wiele innych rzeczy, które nie przystają młodemu arystokracie (a to buntownik!), więc konwencjonalni członkowie starych rodów z reguły za nim nie przepadają, ale relacja oparta na szacunku i pogawędkach jak najbardziej mi pasuje! Szczególnie, że rudzielec wszystkich darzy mniejszą lub większą sympatią - no, chyba że szczególnie mu czymś podpadli, mają rozległe plamy na honorze bądź po prostu są nieprzyjaznymi gburami c:
22
Szlachetna
Zamężna
0
17
3
5
5
0
6
0
Półwila
Temat: Re: Rosalie 20.07.15 18:31
Ok w takim razie traktuje neutralnie, czasami z grzeczności porozmawia, tym bardziej jeśli się spotkają, żeby nie wyszła na niegrzeczną, ale po za tym nic więcej.
22
Szlachetna
Zamężna
0
17
3
5
5
0
6
0
Półwila
Temat: Re: Rosalie 28.07.15 20:17
Czemu akurat hejcik? W pewnym sensie, jesteśmy rodziną, ponieważ matka mojego ojca jest od Parkinsonów ;P Po za tym jak mamy się hejtować, jak Venus jest opiekunką jednorożców, a Rosie działa charytatywnie na ich rzecz? Ah, nienawidzisz potomków Wili? No tak, to musi iść ostry hejt. Jako, że razem były na roku i w tym samym domu, to znaczy, że mogły ze sobą od początku rywalizować o status w społeczeństwie, pozycję w hierarchii w slytherinie, na uwadze chłopaków kończąc. Myślałaś już o czymś konkretnym?
Oh her eyes, her eyes make the stars look like they’re not shining. Her hair, her hair falls perfectly without her trying. She’s so beautiful.
1
5
10
0
0
1
Czarodziej
Temat: Re: Rosalie 29.07.15 14:03
Bo nienawidzę wili i twojej siostry myślę jednak, że nie starczyłoby mi sił na ostre hejtowanie wszystkich wokół, bo kolejka do skrzywdzenia nie ma końca, dlatego właśnie tutaj proponowałabym taki hejt zachowawczy trochę. W sensie rywalizacja na każdej płaszczyźnie, kłótnie i drobne rzucanie kłód pod nogi, ale już bez podpalania włosów czy innych takich. Szczególnie, że pewnie ojciec nakazał mi się w stosunku do ciebie porządnie zachowywać, skoro tak rzucasz nam hajs na te jednorożce, ech.
Make the stars look like they’re not shining she's so beautiful
22
Szlachetna
Zamężna
0
17
3
5
5
0
6
0
Półwila
Temat: Re: Rosalie 30.07.15 18:33
O tak, zdecydowanie Rosie może trzepać sporo kasy na wasze jednorożce i często się tam pojawiać i je doglądać. Skoro daje pieniądze, to może. W takim razie, taki fajny negatyw bardzo chętnie Jeszcze dzisiaj wpiszę
imagine that the world is made out of love. now imagine that it isn’t.
0
2
16
6
0
2
0
0
Czarodziej
Temat: Re: Rosalie 03.08.15 14:27
Hello Tak sobie myślę, że skoro jesteś młodszą siostrą Constance, a dość mocno się z nią przyjaźnię, to powinnyśmy się znać choćby z Hogwartu lub w jakichś odwiedzin u was w posiadłości. Teraz nie było mnie przez 6 lat, więc ciężko coś rozwinąć poza szkołą, jednakże... Myślałam o jakichś lekkich hejcikach - obustronnych lub nie - patrząc na to, że noszę nazwisko Avery Albo po prostu względnej obojętności, jeśli powyższe nie pasuje. Ot tak, bo przecież nie możemy się nie znać :
I sit alone in this winter clarity which clouds my mind alone in the wind and the rain you left me it's getting dark darling, too dark to see
22
Szlachetna
Zamężna
0
17
3
5
5
0
6
0
Półwila
Temat: Re: Rosalie 03.08.15 17:49
Bardziej lekki negatyw. Rosie może cie bacznie obserwować, jeżeli będzie przy waszych spotkaniach z Const, sama może niezbyt za tobą przepadać, przede wszystkim ze względu na nazwisko. Mogły poznać się już w szkole, w końcu to tylko trzy lata różnicy. Wtedy z biegiem lat, kiedy Rosie dorastała mogła się ich niechęć pogłębiać, czasem sobie dogryzać etc. Ros może się również nie podobać to, że tak blisko jest z jej siostrą, kiedy według niej, tak być nie powinno. Co ty na to?
Z jednej strony przyjaciółka weasleya - z którym carrow ma dobre stosunki, ale z drugiej strony kuzynka rosierów, z którymi carrowy mają na pieńku. Działasz na rzecz dobra jednorożców, a ja hoduję skrzydlate konie. To takie pomieszane, że już sam nie wiem co powinniśmy mieć
Forum oparte na serii książek J.K.Rowling, niektóre imiona i nazwy własne są jej własnością. Opisy częściowo pisane w oparciu o Pottermore. Autorskie opracowania oraz pozostałe treści forum są własnością intelektualną twórców, zabrania się ich kopiowania.