XI - F. Fox vs C. Grey [NPC]
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Christian Grey 08.11.1956 r.
Wartość żywotności Fredericka: 270
Wartość żywotności Christiana: 200
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 218 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 191 - 217 |
61-70% | brak | -15 | 164 - 190 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 137 - 163 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 110 - 136 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 83 - 109 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 56 - 82 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 55 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Christiana: 200
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 162-180 |
71-80% | brak | -10 | 142-161 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 122-141 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 102-121 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 82-101 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 62-81 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 42-61 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 22-41 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-21 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 72
'k100' : 72
Grey wywinął zjawiskowego orła - i szybko odpowiedział tym samym. Obrałem tożsamą taktykę, licząc na to, że jednak skończę nieco lepiej. Utrzymanie równowagi na lodzie nie powinno w końcu przerosnąć umiejętności wykwalifikowanego aurora.
rzut na równowagę
rzut na równowagę
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 64
'k100' : 64
Moje nogi na zmrożonej powierzchni nawet się nie zachwiały, musiałem jednak naprężyć mięśnie nóg, gdy szykowałem się do wypowiedzenia kolejnej inkantacji - lód jeszcze nie ustąpił.
- Bombarda maxima!
- Bombarda maxima!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 87
'k100' : 87
minęły 24 h - zaklęcie trafiło Christiana
Profesor nie zdążył zaregagować i oberwał, delikatnie mówiąc, mocno. Kawałki areny wystrzeliły także w kiernku publiczności, nikomu nie czyniąc jednak poważniejszej krzywdy.
- Pullus! - Zażądałem - Grey najwyraźniej potrzebował więcej czasu, aby pozbierać się do kupy.
Profesor nie zdążył zaregagować i oberwał, delikatnie mówiąc, mocno. Kawałki areny wystrzeliły także w kiernku publiczności, nikomu nie czyniąc jednak poważniejszej krzywdy.
- Pullus! - Zażądałem - Grey najwyraźniej potrzebował więcej czasu, aby pozbierać się do kupy.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 80
'k100' : 80
Udana inkantacja z dziedziny transmutacji wywołała u mnie lekką ekscytację. Za czasów szkolnych był to w końcu jeden z moich uluionych przedmiotów, chociaż śmiałem twierdzić, że główną przyczyną tej sympatii był Dumbledore.
- Expulso!
- Expulso!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 42
'k100' : 42
90/-30
Na słodką Helgę! Ależ był nierozważny! Silne zaklęcie uderzyło w jego pierś, odbierając profesorowi dech. Ciężko było się poderwać po takim wycisku, ale jednak się udało. Jakoś! I trzeba było się obronić. - Protego!
Na słodką Helgę! Ależ był nierozważny! Silne zaklęcie uderzyło w jego pierś, odbierając profesorowi dech. Ciężko było się poderwać po takim wycisku, ale jednak się udało. Jakoś! I trzeba było się obronić. - Protego!
'k100' : 93
'k100' : 93
90/-30
Udało się! Ah! I to bez zieleniki! Z takim osłabieniem! Christian był pod wrażeniem samego siebie. Tym razem jednak może mógł rzucić swoje ukochane zaklęcie. - Tarantallegra! - wymówił z mocą, licząc na to, że zobaczy jak jego przeciwnik pląsa po parkiecie areny.
Udało się! Ah! I to bez zieleniki! Z takim osłabieniem! Christian był pod wrażeniem samego siebie. Tym razem jednak może mógł rzucić swoje ukochane zaklęcie. - Tarantallegra! - wymówił z mocą, licząc na to, że zobaczy jak jego przeciwnik pląsa po parkiecie areny.
'k100' : 82
'k100' : 82
Coś niesamowitego - Grey najpierw pozamiatał arenę, a następnie powstrzymał czar, który miał uczynić z niego gęś. Profesor dał popis. Powinienem brać z niego przykład.
- Protego! - Odparłem błyskawicznie, w odwecie na jego atak.
ps. protego obroniło christiana przed pullusem, ale nie przed expulso, które jest obszarwe i zadaje obrażenia równe 5
- Protego! - Odparłem błyskawicznie, w odwecie na jego atak.
ps. protego obroniło christiana przed pullusem, ale nie przed expulso, które jest obszarwe i zadaje obrażenia równe 5
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 58
'k100' : 58
XI - F. Fox vs C. Grey [NPC]
Szybka odpowiedź