Bedford Square - Dearborn&Grey
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Londyn 
Bedford Square
18. czerwiec 1957
Cedric Dearborn & Gwendolyn Grey vs. Patrol Ministerstwa Magii
NPC atakujący Cedrica:
Czarodziej B (OPCM 10, uroki 20, żywotność 70) będzie atakował kolejno zaklęciami: lamino, deprimo, drętwota oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
NPC atakujący Gwendolyn:
Czarodziej A (OPCM 15, uroki 15, żywotność 80) będzie atakował kolejno zaklęciami: ignitio, orcumiano, commotio oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
Szafka zniknięć

18. czerwiec 1957
Cedric Dearborn & Gwendolyn Grey vs. Patrol Ministerstwa Magii
NPC atakujący Cedrica:
Czarodziej B (OPCM 10, uroki 20, żywotność 70) będzie atakował kolejno zaklęciami: lamino, deprimo, drętwota oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
NPC atakujący Gwendolyn:
Czarodziej A (OPCM 15, uroki 15, żywotność 80) będzie atakował kolejno zaklęciami: ignitio, orcumiano, commotio oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
Szafka zniknięć

Oczy Gwen otwarły się szeroko. W ich stronę pędziły dwa silne zaklęcia, w tym jedno obszarowe. Wzięła głęboki oddech, znów próbując przybliżyć się do mężczyzny.
- Protego Maxima! - Machnęła gwałtownie różdżką.
- Protego Maxima! - Machnęła gwałtownie różdżką.

The radiant, the fertile,
the gentle and the blessed
The pain of England
is only for the moment
The desolate the suffering
The pain of England
is only for the moment
Gwendolyn Grey

Zawód : malarka
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Panna
And all I did was bleed as I tried to be the bravest soldier
Fighting in phoneix army
Fighting in phoneix army
OPCM : 15 +1
UROKI : 15 +5
ALCHEMIA : 15 +1
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 12
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica

Sojusznik Zakonu Feniksa

The member 'Gwendolyn Grey' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 13
'k100' : 13
200/230,-5
W przypływie gniewu zacisnąłem usta w wąską kreskę, kiedy trzecia próba rzucenia tego samego zaklęcia spełzła na niczym. Funkcjonariusze radzili sobie znacznie lepiej od nas.
- Protego maxima! - zawołałem, chcąc tarczą osłonić zarówno siebie, jak i pannę Grey.
W przypływie gniewu zacisnąłem usta w wąską kreskę, kiedy trzecia próba rzucenia tego samego zaklęcia spełzła na niczym. Funkcjonariusze radzili sobie znacznie lepiej od nas.
- Protego maxima! - zawołałem, chcąc tarczą osłonić zarówno siebie, jak i pannę Grey.

becomes law
resistance
becomes duty
The member 'Cedric Dearborn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 1
'k100' : 1
Dwa zaklęcia pomknęły w waszym kierunku niemal jednocześnie; Gwendolyn spróbowała wyczarować tarczę jako pierwsza, magia nie skupiła się jednak wystarczająco, by uformować się w nieprzekraczalną barierę. Cedric początkowo wydawał się mieć więcej szczęścia: świetlista bariera wyrosła tuż przed wami, a chociaż zdawała się drżeć w dziwny, nienaturalny sposób, to przez moment mogliście odnieść wrażenie, że osłoni was przed atakiem. Nic bardziej mylnego - kiedy promienie zaklęć zetknęły się z powierzchnią tarczy, powietrzem wokół was wstrząsnęło coś w rodzaju eksplozji - a przynajmniej tę zapowiadał głośny huk; magia tworząca tarczę rozerwała się pod naporem ataków, a jej jasne strzępy dołączyły do mknącego z dużą prędkością powietrza poruszonego przez deprimo, tworząc coś w rodzaju małego tornada, które wciągnęło was do środka i zaczęło obracać dookoła jak szmaciane lalki. W tej samej chwili rozstąpiła się ziemia pod waszymi stopami i polecieliście w dół - wciąż tkwiąc w miotającej się bezładnie masie magii, powietrza... i błota, oblepiającego was ze wszystkich stron tym bardziej, im głębiej spadaliście. Gdy wreszcie wylądowaliście (raczej boleśnie) na dnie dołu, byliście umazani od stóp do głów; ziemia wdarła się nie tylko w załamania waszych ubrań, ale też do uszu, ust, nosa i pod paznokcie. Nieistotne, jak dokładnie wyszorujecie się po powrocie do domu, smugi błota i jego grudki będziecie odnajdywać na sobie jeszcze co najmniej przez trzy dni.
| Mistrz Gry nie kontynuuje z wami rozgrywki, pojedynek z postaciami NPC trwa dalej. Obrażenia od zaklęć rzuconych przez postacie NPC powinny być zgodne z tymi podanymi w tabeli zaklęć. Obrażenia od deprimo otrzymuje tylko ta postać, w którą zaklęcie było skierowane.
| Mistrz Gry nie kontynuuje z wami rozgrywki, pojedynek z postaciami NPC trwa dalej. Obrażenia od zaklęć rzuconych przez postacie NPC powinny być zgodne z tymi podanymi w tabeli zaklęć. Obrażenia od deprimo otrzymuje tylko ta postać, w którą zaklęcie było skierowane.
| 186/206
Nie spodziewała się takiego obrotu spraw. Auror, który winien być przecież wybitny w obronie przed czarną magią, zawiódł, a magia zwariowała. Gwen wydawało się, że połączona moc tarczy Cedrica oraz zaklęcia jednego z przedstawicieli Ministerstwa zaczęła tworzyć coś nadzwyczajnego i niebezpiecznego. W końcu razem ze swoim towarzyszem znalazła się na dnie nieprzyjemnego, błotnistego dołu. Jęknęła cicho, próbując się podnieść, a do jej uszu dotarło chlupotanie błota.
- Na Boga - mruknęła pod nosem. - Nic ci nie jest? - spytała szybko. Ona sama była nieco poobijana, ale jakoś chyba się trzymała. Wiedziała jednak, że policjanci wciąż będą atakować.
Podskoczyła więc nieporadnie, machając różdżką:
- Bombarda Maxima! - spróbowała trudnego zaklęcia, chcąc jak najszybciej osłabić przeciwników.
Nie spodziewała się takiego obrotu spraw. Auror, który winien być przecież wybitny w obronie przed czarną magią, zawiódł, a magia zwariowała. Gwen wydawało się, że połączona moc tarczy Cedrica oraz zaklęcia jednego z przedstawicieli Ministerstwa zaczęła tworzyć coś nadzwyczajnego i niebezpiecznego. W końcu razem ze swoim towarzyszem znalazła się na dnie nieprzyjemnego, błotnistego dołu. Jęknęła cicho, próbując się podnieść, a do jej uszu dotarło chlupotanie błota.
- Na Boga - mruknęła pod nosem. - Nic ci nie jest? - spytała szybko. Ona sama była nieco poobijana, ale jakoś chyba się trzymała. Wiedziała jednak, że policjanci wciąż będą atakować.
Podskoczyła więc nieporadnie, machając różdżką:
- Bombarda Maxima! - spróbowała trudnego zaklęcia, chcąc jak najszybciej osłabić przeciwników.

The pain of England
is only for the moment
The pain of England
is only for the moment
Gwendolyn Grey

Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Panna
And all I did was bleed as I tried to be the bravest soldier
Fighting in phoneix army
Fighting in phoneix army
OPCM : 15 +1
UROKI : 15 +5
ALCHEMIA : 15 +1
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 12
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica

Sojusznik Zakonu Feniksa

The member 'Gwendolyn Grey' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 29
'k100' : 29
170/230, -10
Ja także nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy. Nie grzeszyłem pychą, wciąż uważałem, że miałem wiele do nauki i nadrobienia, lecz oceniałem swoje umiejętności w dziedzinie obrony jako więcej niż dobre. Tymczasem zawiodłem na całej linii i to przy malarce, co do której miałem takie wątpliwości. Zmiąłem w ustach paskudne przekleństwo, kiedy wirowaliśmy w tym dziwnym tornadzie. Błoto miałem wszędzie. Czułem je we włosach, między zębami i pod ubraniem. Do tego czułem się coraz bardziej obolały. - Nie - odpowiedziałem krótko, skupiony na tym, by podnieść się do pionu i wycelować w przeciwnika różdżką z osikowego drewna. - Caeruleusio!
W czarodzieja B.
Ja także nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy. Nie grzeszyłem pychą, wciąż uważałem, że miałem wiele do nauki i nadrobienia, lecz oceniałem swoje umiejętności w dziedzinie obrony jako więcej niż dobre. Tymczasem zawiodłem na całej linii i to przy malarce, co do której miałem takie wątpliwości. Zmiąłem w ustach paskudne przekleństwo, kiedy wirowaliśmy w tym dziwnym tornadzie. Błoto miałem wszędzie. Czułem je we włosach, między zębami i pod ubraniem. Do tego czułem się coraz bardziej obolały. - Nie - odpowiedziałem krótko, skupiony na tym, by podnieść się do pionu i wycelować w przeciwnika różdżką z osikowego drewna. - Caeruleusio!
W czarodzieja B.

becomes law
resistance
becomes duty
The member 'Cedric Dearborn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 48
'k100' : 48
Czarodziej B:43
Czarodziej A:53
Rozbawienie pojawiło się na twarzy funkcjonariuszy, którzy wymienili się między sobą kilkoma, niezbyt przyjaznymi komentarzami, dotyczącymi atakującej ich parki. I o ile dziewczyna jakoś sobie radziła, mężczyzna graniczył z charłakiem, przynajmniej w oczach zadufanych w sobie pracowników Ministerstwa.
- Protego! - Padło z ust czarodzieja B, gdy w jego kierunku pomknęło zaklęcie.
Natomiast czarodziej A ponownie zaatakował kobietę -Ignitio!
Rozbawienie pojawiło się na twarzy funkcjonariuszy, którzy wymienili się między sobą kilkoma, niezbyt przyjaznymi komentarzami, dotyczącymi atakującej ich parki. I o ile dziewczyna jakoś sobie radziła, mężczyzna graniczył z charłakiem, przynajmniej w oczach zadufanych w sobie pracowników Ministerstwa.
- Protego! - Padło z ust czarodzieja B, gdy w jego kierunku pomknęło zaklęcie.
Natomiast czarodziej A ponownie zaatakował kobietę -Ignitio!

The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 56
--------------------------------
#2 'k100' : 55
#1 'k100' : 56
#2 'k100' : 55
Czarodziej B:43
Tarcza wyszła pomyśnie, to też Czarodziej B przystąpił do ataku - Lamino!
I Czarodziej A postanowił nie pozostawać w tyle. - commotio!
Tarcza wyszła pomyśnie, to też Czarodziej B przystąpił do ataku - Lamino!
I Czarodziej A postanowił nie pozostawać w tyle. - commotio!

Ostatnio zmieniony przez Ain Eingarp dnia 14.05.20 18:11, w całości zmieniany 1 raz
The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 50
#2 'k100' : 74
#1 'k100' : 50
#2 'k100' : 74
| 186/206
Skinęła głową. Skoro mówił, że wszystko było w porządku, musiała mu teraz uwierzyć. W jej stronę mknęły jednak kolejne zaklęcia, przed którymi musiała się obronić.
- Protego! - krzyknęła, podskakując.
Skinęła głową. Skoro mówił, że wszystko było w porządku, musiała mu teraz uwierzyć. W jej stronę mknęły jednak kolejne zaklęcia, przed którymi musiała się obronić.
- Protego! - krzyknęła, podskakując.

The pain of England
is only for the moment
The pain of England
is only for the moment
Gwendolyn Grey