Pojedynek na Bedford Square
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Bedford Square 
Wieża na Bedford Square 24.12.1957
Rita Runcorn i Elvira Multon walczą z dwójką zwolenników Longbottoma
Czarodziej A (OPCM 15, uroki 20, żywotność 90) będzie atakował kolejno zaklęciami: ignitio, orcumiano, commotio oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
Czarodziej B (OPCM 15, uroki 20, żywotność 80) będzie atakował kolejno zaklęciami: lamino, deprimo, drętwota oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
Szafka zniknięć

Rita Runcorn i Elvira Multon walczą z dwójką zwolenników Longbottoma
Czarodziej A (OPCM 15, uroki 20, żywotność 90) będzie atakował kolejno zaklęciami: ignitio, orcumiano, commotio oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
Czarodziej B (OPCM 15, uroki 20, żywotność 80) będzie atakował kolejno zaklęciami: lamino, deprimo, drętwota oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
Szafka zniknięć

The member 'Rita Runcorn' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 80
--------------------------------
#2 'k8' : 3, 2, 7, 6, 8
#1 'k100' : 80
#2 'k8' : 3, 2, 7, 6, 8
Zmarszczyła brwi, gdy niedaleko niej Rita upadła pod naporem podmuchu wiatru. Sama zmagała się jednak z powtarzającymi się porażkami, bólem w skroniach i słabością ciała, które w zupełności wystarczały za problemy.
- Luxatio - wycedziła, obierając za cel lewą kostkę jednego z mężczyzn.
Luxatio w czarodzieja A
-5 do kości za ranę I stopnia
180/195 (-15 psychiczne)
- Luxatio - wycedziła, obierając za cel lewą kostkę jednego z mężczyzn.
Luxatio w czarodzieja A
180/195 (-15 psychiczne)

Kłamałem więcej niż kiedykolwiek chciałbym przyznać. A w moich żyłach płynęła krew
zimniejsza niż stal
Elvira Multon

Zawód : Uzdrowicielka, koronerka, fascynatka anatomii
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
and I said
Hello Satan
I believe it is time to go
Hello Satan
OPCM : 9 +1
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 28 +2
TRANSMUTACJA : 15 +6
CZARNA MAGIA : 17
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 6
Genetyka : Czarownica

Sojusznik Rycerzy Walpurgii

The member 'Elvira Multon' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 75
#2 'k10' : 4
#1 'k100' : 75
#2 'k10' : 4
Elliott Bones: 90/90
Callum Diggory: 60/80 (-20 tłuczone), -10 do kości
impedimenta: 2/2
Rita Runcorn: 204/215 (-11 pż tłuczone)
Elvira Multon: 180/195 (-15 psychiczne)
Elliott obserwował jak jego zaklęcie rozbija się o tarczę przywołaną przez Ritę. Protego maxima nie było jednak tak silne, by w całości zablokować uderzenie, a kobieta chwilę później znalazła się na szanownych czterech literach na ziemi, odsłaniając stojącą teraz przed nią blondynkę. Obie z wiedźm odpowiedziały kontratakiem, zaś Bones wiedział, że jego towarzysz nie będzie w stanie się bronić. Spowolnione przez impedimentę ruchy skutecznie zmroziły go w miejscu, na fragmencie oblodzonej posadzki, z której wciąż nie wstawał. - Protego maxima - wypowiedział zatem Elliott, chcąc ochronić ich obu.
Callum Diggory: 60/80 (-20 tłuczone), -10 do kości
impedimenta: 2/2
Elliott obserwował jak jego zaklęcie rozbija się o tarczę przywołaną przez Ritę. Protego maxima nie było jednak tak silne, by w całości zablokować uderzenie, a kobieta chwilę później znalazła się na szanownych czterech literach na ziemi, odsłaniając stojącą teraz przed nią blondynkę. Obie z wiedźm odpowiedziały kontratakiem, zaś Bones wiedział, że jego towarzysz nie będzie w stanie się bronić. Spowolnione przez impedimentę ruchy skutecznie zmroziły go w miejscu, na fragmencie oblodzonej posadzki, z której wciąż nie wstawał. - Protego maxima - wypowiedział zatem Elliott, chcąc ochronić ich obu.

The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 51
'k100' : 51
Elliott Bones: 55/90 (-25 tłuczone), -15 do kości
Callum Diggory: 27/80 (-53 tłuczone), -40 do kości
Kolejna defensywa zawiodła. Everte stati ugodziło Calluma w pierś i posłało go w tył, mocno uderzając plecami mężczyzny o podłoże, tak, że na chwilę brakło mu tchu. Elliott natomiast poczuł, jak jego kostkę przeszywa okrutny ból; syknął głośno i przeniósł ciężar ciała na drugą nogę, wolną rękę opierając na udzie. Nie wyglądało to dobrze. Powinni powiadomić Zakon... Ale w starciu z czarownicami nie mieli jak tego uczynić.
- Glacius - spróbował Bones, celując w podłogę pod nogami Rity.
- F-fortuno - wyszeptał potem Callum, wskazując różdżką na swojego kompana. Nie zostało mu wiele sił, ale mógł tym, co wciąż posiadał wzmocnić chociaż Elliotta.
Callum Diggory: 27/80 (-53 tłuczone), -40 do kości
Kolejna defensywa zawiodła. Everte stati ugodziło Calluma w pierś i posłało go w tył, mocno uderzając plecami mężczyzny o podłoże, tak, że na chwilę brakło mu tchu. Elliott natomiast poczuł, jak jego kostkę przeszywa okrutny ból; syknął głośno i przeniósł ciężar ciała na drugą nogę, wolną rękę opierając na udzie. Nie wyglądało to dobrze. Powinni powiadomić Zakon... Ale w starciu z czarownicami nie mieli jak tego uczynić.
- Glacius - spróbował Bones, celując w podłogę pod nogami Rity.
- F-fortuno - wyszeptał potem Callum, wskazując różdżką na swojego kompana. Nie zostało mu wiele sił, ale mógł tym, co wciąż posiadał wzmocnić chociaż Elliotta.

The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 72
#2 'k8' : 7, 7, 2, 3
#3 'k100' : 34
#1 'k100' : 72
#2 'k8' : 7, 7, 2, 3
#3 'k100' : 34
Buntownik mierzył we mnie różdżką, a ja przecież widziałam, że oberwał. Multon dała mu popalić. - Boli? - zapytałam dupka, a zaraz potem musiałam się bronić. - Protego maxima - powiedziałam ponownie, chociaż czar wcale nie był prosty. Wolałam nie przewrócić się znowu i nie odbić sobie pośladków.
1. protego maxima
1. protego maxima

dobranoc panowie
Teacher says that I've been naughty, I must learn to concentrate. But the girls they pull my hair and with the boys, I can't relate. Daddy says I'm good for nothing, mama says that it's from him.
'k100' : 7
'k100' : 7
Rzut padł celnie, Rita tymczasem rozprawiała się z drugim z przeciwników. Wyglądali coraz gorzej, a proporcjonalnie z ich malejącymi siłami rósł głód przemocy, wstrząsający Elvirą niczym lodowata mżawka.
- Mam nadzieję, że boli - uzupełniła słowa sojuszniczki z widoczną satysfakcją, podnosząc różdżkę tym razem na czarodzieja, który wyglądał na bardziej wyczerpanego. Aby go dobić. - Sangelio!
Sangelio w Calluma
180/195 (-15 psychiczne)
- Mam nadzieję, że boli - uzupełniła słowa sojuszniczki z widoczną satysfakcją, podnosząc różdżkę tym razem na czarodzieja, który wyglądał na bardziej wyczerpanego. Aby go dobić. - Sangelio!
Sangelio w Calluma
180/195 (-15 psychiczne)

Kłamałem więcej niż kiedykolwiek chciałbym przyznać. A w moich żyłach płynęła krew
zimniejsza niż stal
Elvira Multon

and I said
Hello Satan
Hello Satan
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 28 +2
TRANSMUTACJA : 15 +6
CZARNA MAGIA : 17
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 6
Genetyka : Czarownica

Sojusznik Rycerzy Walpurgii

The member 'Elvira Multon' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 53
#2 'k10' : 9
#1 'k100' : 53
#2 'k10' : 9
Podłoga pode mą zaczęła się ślizgać, zmrożona lodem, a ja czułam, że zaraz znowu upadnę. Poprzednie uderzenie zabolało, teraz miało być gorzej. Spojrzałam więc na Elvirę dosłownie przez sekundę i wycelowałam różdżką w jednego z nich, tego który lepiej się trzymał. Chciałam szybkiej walki, najwyżej trochę poboli. - Casa Aranea - niemal krzyknęłam.
nie próbuje się utrzymać na nogach, wiec zakładam, że właśnie lecę na dupsko
1. casa arenea w czarodzieja A
nie próbuje się utrzymać na nogach, wiec zakładam, że właśnie lecę na dupsko
1. casa arenea w czarodzieja A

dobranoc panowie
Teacher says that I've been naughty, I must learn to concentrate. But the girls they pull my hair and with the boys, I can't relate. Daddy says I'm good for nothing, mama says that it's from him.
'k100' : 27
'k100' : 27
Rita dzielnie przyjmowała na siebie ciosy, jeżeli jednak ten stan rzeczy się utrzyma, będzie musiała wywalczyć dla nich chwilę spokoju, by pozbierać kobietę do kupy.
- Lapifors - syknęła, celując w pewniej stojącego mężczyznę.
Lapifors w Elliota
180/195 (-15 psychiczne)
- Lapifors - syknęła, celując w pewniej stojącego mężczyznę.
Lapifors w Elliota
180/195 (-15 psychiczne)

zimniejsza niż stal
Elvira Multon

and I said
Hello Satan
Hello Satan