Pojedynek na Bedford Square
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Bedford Square 
Wieża na Bedford Square 24.12.1957
Rita Runcorn i Elvira Multon walczą z dwójką zwolenników Longbottoma
Czarodziej A (OPCM 15, uroki 20, żywotność 90) będzie atakował kolejno zaklęciami: ignitio, orcumiano, commotio oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
Czarodziej B (OPCM 15, uroki 20, żywotność 80) będzie atakował kolejno zaklęciami: lamino, deprimo, drętwota oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
Szafka zniknięć

Rita Runcorn i Elvira Multon walczą z dwójką zwolenników Longbottoma
Czarodziej A (OPCM 15, uroki 20, żywotność 90) będzie atakował kolejno zaklęciami: ignitio, orcumiano, commotio oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
Czarodziej B (OPCM 15, uroki 20, żywotność 80) będzie atakował kolejno zaklęciami: lamino, deprimo, drętwota oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
Szafka zniknięć

The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 83
--------------------------------
#2 'k100' : 9
#1 'k100' : 83
#2 'k100' : 9
Widać było, że osłabli. Gdy Multon złapała za moją spódnicę i podciągnęła ją do góry, odruch chciał, abym odepchnęła ją. Co chciała zrobić? Zaklęcie które wypowiedziała niewiele dało. Zachowałam komentarze dla siebie, jak zwykle zresztą robię. Wycelowałam w jednego z nich, który utknął w piaskach. - Ignitio.
1. Ignitio w czarodzieja A
1. Ignitio w czarodzieja A

dobranoc panowie
Teacher says that I've been naughty, I must learn to concentrate. But the girls they pull my hair and with the boys, I can't relate. Daddy says I'm good for nothing, mama says that it's from him.
The member 'Rita Runcorn' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 47
#2 'k8' : 3, 8, 4, 6, 2
#1 'k100' : 47
#2 'k8' : 3, 8, 4, 6, 2
Niech by to szlag jasny trafił. Nie po to przerywała pojedynek, aby teraz potykać się w najprostszych zaklęciach! Pieprzona różdżka, pieprzone rany, pieprzony Drew. Migrena narastała, ale zagryzła usta do krwi, aby się skupić.
- Episkey Maxima - powtórzyła, wciąż dociskając twarde drewno do kości ogonowej Rity.
Episkey Maxima na Ritę
175/195 (-15 psychiczne), -10 do kości (plus -5 za ranę pierwszego stopnia)
- Episkey Maxima - powtórzyła, wciąż dociskając twarde drewno do kości ogonowej Rity.
Episkey Maxima na Ritę
There is some kind of horror
lurking under my skin
It sees you smile
It sees your joy
lurking under my skin
It sees you smile
It sees your joy
and wants to kill it
Elvira Multon

Zawód : Anatomka, uzdrowicielka, koronerka
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
jaskółka
czarny brylant
wrzucony tu przez diabła
czarny brylant
wrzucony tu przez diabła
OPCM : 9 +1
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 28 +2
TRANSMUTACJA : 15 +6
CZARNA MAGIA : 17
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 6
Genetyka : Czarownica

Sojusznik Rycerzy Walpurgii

The member 'Elvira Multon' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 36
#2 'k8' : 8, 1, 3, 2, 6, 8
#1 'k100' : 36
#2 'k8' : 8, 1, 3, 2, 6, 8
Ten pierwszy wyjątkowo mnie wkurwiał, to też chciałam jego pozbyć się jako pierwszego, ale tym razem strategicznie więcej sensu miało inne zagranie. W głowie miałam już plan i potrzebowałam tylko, aby żaden z nich mi w tym nie przeszkadzał. - Lancea - wycelowałam w drugiego czarodzieja.
1. lancea w czarodzieja B
1. lancea w czarodzieja B

dobranoc panowie
Teacher says that I've been naughty, I must learn to concentrate. But the girls they pull my hair and with the boys, I can't relate. Daddy says I'm good for nothing, mama says that it's from him.
'k100' : 63
'k100' : 63
Wreszcie czar się powiódł, mogła zostawić w spokoju spódnicę Rity, poprawić jej pasek i odejść, aby prostą ręką wycelować w stojącego mężczyznę. Błękitne oczy wyrażały nienawiść.
- Impeta!
Impeta w czarodzieja A
- Impeta!
Impeta w czarodzieja A
There is some kind of horror
lurking under my skin
It sees you smile
It sees your joy
lurking under my skin
It sees you smile
It sees your joy
and wants to kill it
Elvira Multon

Zawód : Anatomka, uzdrowicielka, koronerka
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
jaskółka
czarny brylant
wrzucony tu przez diabła
czarny brylant
wrzucony tu przez diabła
OPCM : 9 +1
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 28 +2
TRANSMUTACJA : 15 +6
CZARNA MAGIA : 17
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 6
Genetyka : Czarownica

Sojusznik Rycerzy Walpurgii

The member 'Elvira Multon' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 87
'k100' : 87
Elliott Bones: 45/90 (-45 tłuczone), -30 do kości
pod działaniem deserpes
pod działaniem fortuno: -20 obrażeń; 2/3 tura żywotności 65/90, -10 do kości
Callum Diggory: 27/80 (-53 tłuczone), -40 do kości
Rita Runcorn: 215/215
Elvira Multon: 175/195 (-15 psychiczne), -10 do kości (plus -5 za ranę pierwszego stopnia)
Sprawnie rzucone zaklęcie uzdrowicielskie zaleczyło otrzymane przez Ritę obrażenia. Powstające siniaki zniknęły z bladej skóry, a ona odzyskała pełnię mocy, zaraz udowadniając to za pomocą następnych silnych inkantacji posłanych w kierunku zwolenników Ministra Longbottoma. Ich sytuacja stawała się coraz bardziej drastyczna. Elliott wiedział, że Callum nie będzie w stanie się obronić, to on znów musiał przejąć inicjatywę. - Protego Maxima - wypowiedział w skupieniu, chcąc ochronić siebie i towarzysza.
Diggory z kolei powtórzył wcześniejsze zaklęcie. - Im... Impeta! - wydusił z siebie z uporem, tym razem celował w Ritę.
pod działaniem deserpes
pod działaniem fortuno: -20 obrażeń; 2/3 tura żywotności 65/90, -10 do kości
Callum Diggory: 27/80 (-53 tłuczone), -40 do kości
Elvira Multon: 175/195 (-15 psychiczne), -10 do kości (plus -5 za ranę pierwszego stopnia)
Sprawnie rzucone zaklęcie uzdrowicielskie zaleczyło otrzymane przez Ritę obrażenia. Powstające siniaki zniknęły z bladej skóry, a ona odzyskała pełnię mocy, zaraz udowadniając to za pomocą następnych silnych inkantacji posłanych w kierunku zwolenników Ministra Longbottoma. Ich sytuacja stawała się coraz bardziej drastyczna. Elliott wiedział, że Callum nie będzie w stanie się obronić, to on znów musiał przejąć inicjatywę. - Protego Maxima - wypowiedział w skupieniu, chcąc ochronić siebie i towarzysza.
Diggory z kolei powtórzył wcześniejsze zaklęcie. - Im... Impeta! - wydusił z siebie z uporem, tym razem celował w Ritę.

#1 'k100' : 99
#2 'k100' : 94
#1 'k100' : 99
#2 'k100' : 94
Elliott Bones: 45/90 (-45 tłuczone), -30 do kości
pod działaniem deserpes
pod działaniem fortuno: -20 obrażeń; 3/3 tura żywotności 65/90, -10 do kości
Callum Diggory: 12/80 (-68 tłuczone), -60 do kości
Lancea ugodziła Calluma; mężczyzna sapnął, znów mając wrażenie, że powietrze całkowicie opuszcza jego płuca, z trudem utrzymywał już różdżkę w dłoni. Zaczynało powoli kręcić mu się w głowie z odniesionych obrażeń, ale nie mógł się poddać, jeszcze nie. Tymczasem tarcza Elliotta okazała się wyjątkowo potężna. Pochłonęła wiązki zaklęć, dając mu czas na odpowiedź. - Wiedźmy - warknął pod nosem Bones. - Amicus! - wykrzyknął nagle, celując w Ritę.
- T... T... Tarantallegra - wyszeptał Callum, usiłując zaklęciem dosięgnąć Elvirę.
pod działaniem deserpes
pod działaniem fortuno: -20 obrażeń; 3/3 tura żywotności 65/90, -10 do kości
Callum Diggory: 12/80 (-68 tłuczone), -60 do kości
Lancea ugodziła Calluma; mężczyzna sapnął, znów mając wrażenie, że powietrze całkowicie opuszcza jego płuca, z trudem utrzymywał już różdżkę w dłoni. Zaczynało powoli kręcić mu się w głowie z odniesionych obrażeń, ale nie mógł się poddać, jeszcze nie. Tymczasem tarcza Elliotta okazała się wyjątkowo potężna. Pochłonęła wiązki zaklęć, dając mu czas na odpowiedź. - Wiedźmy - warknął pod nosem Bones. - Amicus! - wykrzyknął nagle, celując w Ritę.
- T... T... Tarantallegra - wyszeptał Callum, usiłując zaklęciem dosięgnąć Elvirę.

#1 'k100' : 46
#2 'k100' : 13
#1 'k100' : 46
#2 'k100' : 13
Obserwowałam ich ruchy, gdy leciało we mnie zaklęcie. Zaryzykowałam, nie zamierzałam się bronić. - Lamino - wycelowałam różdżką w czarodzieja. Kątem oka widziałam pomieszczenie. Zapewne chcieli spokojnej wigilii, więc zadowolona byłam, że mogłam zapewnić szlamolubom trochę rozrywki. Nie ma za co.
1. lamino w czarodzieja A
1. lamino w czarodzieja A

dobranoc panowie
#1 'k100' : 66
#2 'k8' : 1, 4, 3, 8, 8
#1 'k100' : 66
#2 'k8' : 1, 4, 3, 8, 8
Pojedynek na Bedford Square
Szybka odpowiedź