Magdalene Selwyn
AutorWiadomość
Wartość żywotności postaci: 152
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 123 - 136 |
71-80% | brak | -10 | 107 - 122 |
61-70% | brak | -15 | 92 - 106 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 77 - 91 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 62 - 76 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 47 - 61 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 31 - 46 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 30 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Belisama
![](https://wolfcenter.org/wp-content/uploads/2021/03/bba60b7d-cd8a-4258-8a7b-9d9923e226dd.jpg)
Belisama jest mało znaną celtycką opiekunką płomieni. Ta mała płomykówka nosiła jej imię już w dniu, w którym Magdalene dostała ją w prezencie ślubnym. Ciotka uznała to zapewne za urokliwy gest. To bardzo grzeczna sowa, choć Magdalene spędza z nią niewiele czasu, przywołując z sowiarni tylko wówczas, gdy jest jej potrzebna.
woman
Nie widziałam cię już od miesiąca
I nic, jestem może bledsza
Trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca
Lecz widać można żyć bez powietrza
14 sierpnia o świcie | Magdalene S., Blaise S. | Bealieu
...Nie powinna być zawiedziona. Tylko szalony człowiek stykając się z tą samą reakcją wciąż oczekiwał czegoś innego. Już nie dalej jak rok po ślubie przyobiecała sobie, że nigdy więcej nie zapłacze przez męża, nigdy więcej nie da po sobie poznać jak bardzo zależało jej na jego bliskości, choćby i dlatego, że byli na siebie skazani przez resztę życia...
sierpnia popołudnie | Magdalene S., Cassandra V. | Niedźwiedzia Jama
...Jej pogodny uśmiech zelżał nieco jak słońce przesłonięte chmurami, kiedy wspomniana została wrażliwość szlachetnej krwi. Eufemizm nie umknął jej uwadze; nawet gdyby nie była tak wyczulona na słowa, późne poronienie pozostawiło w jej sercu blizny, które przypominały o sobie głuchym bólem na każdą najmniejszą sugestię straty dziecka - choćby niecelową...
29 sierpnia popołudnie | Magdalene S., Wendelina S. | Salon główny
W trakcie
09/13 | Magdalene S., Tristan R. | Wyspa Achill
...Wiązała go akurat w węzeł nad piersiami, gdy usłyszała szept i gwałtownie odwróciła głowę. Gwiazdka z nieba, czy to dzisiaj nie było już groźbą? Nie, skądże. Skądże, Maggie, to największy dar, podpowiadał głos wewnątrz niej, który tylko po części do niej należał...
09/18 | Magdalene S., Lucinda H. | Przeklęta Warownia
W trakcie
woman
Nie widziałam cię już od miesiąca
I nic, jestem może bledsza
Trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca
Lecz widać można żyć bez powietrza
Magdalene Selwyn
Szybka odpowiedź