Charlie w listopadzie 1956 roku zdecydowała się wreszcie kupić sobie sowę. Nazwała ją Moly na cześć jednego ze składników roślinnych używanych w eliksirach leczniczych (cóż, sowa Charlie musiała otrzymać imię związane z alchemią). Moly jest młodą, mądrą sową o raczej spokojnym i zrównoważonym temperamencie. Przesyłki dostarcza szybko i dziobie, jeśli próbuje je odebrać ktoś inny niż domyślny adresat. Lubi przysmaki sów i daje się głaskać, jeśli kogoś zna. Ma rudawe upierzenie, charakterystyczne uszy na czubku głowy i duże, zielone oczy. Wygląda odrobinę jak latający kot.
Kod listu:
Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('LINK DO OBRAZKA TWOJEJ SOWY');"><!--
Best not to look back. Best to believe there will be happily ever afters all the way around - and so there may be; who is to say there
will not be such endings?
Ostatnio zmieniony przez Charlene Leighton dnia 09.05.19 0:00, w całości zmieniany 2 razy
Autor
Wiadomość
Benjamin Wright
Zakon Feniksa
Zawód : eks-gwiazda quidditcha, nadzorca w smoczym rezerwacie
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
may the bridges I burn
light the way
OPCM : 45
UROKI : 35
ELIKSIRY : 0
LECZENIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 40
Genetyka : Czarodziej
Temat: Re: Listy do Charlie [odnośnik] 10.05.20 12:57
maj
Charlie, kuzyneczko, kopę lat się nie widzieliśmy. Czy mugłbym prosić cię o pomoc? W sprawie eliksirów...Potrzebowałbym trochę maści na drobne zranienia - a przy okazji wpadłbym do ciebie i nadrobilibyśmy trochę stracony czas. Co ty na to? Oczywiście nie zajmę ci całego popołódnia, gdybyś miała jakieś plany z absztyfikantami!
Do zobaczenia
Twój ulubiony kózyn
Ben
Make my messes matter, make this chaos count.
Cedric Dearborn
Zakon Feniksa
Zawód : ex-auror, rebeliant
Stan cywilny : Wdowiec
chcesz zabić i zniszczyć,
zniewolić nienawiść
ja też
OPCM : 29
UROKI : 21
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 11
Temat: Re: Listy do Charlie [odnośnik] 13.05.20 21:10
Przeczytaj czerwiec
Panno Leighton, mam nadzieję, że czuje się panna lepiej. Proszę mi wybaczyć, lecz od razu przejdę do rzeczy, gdyż czas mnie nagli. Na pewno wie już panna, że Rineheart wciągnął mnie w wasze szeregi i zobowiązałem się do walki. Dostałem także informację, że mogę się zwrócić do panienki z prośbą o kilka fiolek eliksirów, które mogłyby mi się przydać. Czy posiada panna na zbyciu może jakiś wywar na zranienia, przeciwbólowy? Byłbym zobowiązany.
Z wyrazami szacunku,
Cedric Dearborn
when injustice becomes law resistance becomes duty
Cedric Dearborn
Zakon Feniksa
Zawód : ex-auror, rebeliant
Stan cywilny : Wdowiec
chcesz zabić i zniszczyć,
zniewolić nienawiść
ja też
OPCM : 29
UROKI : 21
SPRAWNOŚĆ : 11
Temat: Re: Listy do Charlie [odnośnik] 13.05.20 21:23
Przeczytaj czerwiec
Charlene, bardzo Ci dziękuję. To wielka radość, że utalentowana alchemiczka wspiera sprawę swoimi umiejętnościami. Tak, proszę się nie martwić, zażywałem te mikstury już nie raz, także samodzielnie w terenie. Zostałem nauczony pierwszej pomocy.
O to samo proszę Ciebie - uważaj na siebie.
Z wyrazami szacunku,
Cedric
when injustice becomes law resistance becomes duty
Justine Tonks
Gwardia Zakonu
Zawód : jednoosobowy SOR Farleya, partyzantka Longbottoma
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Panna
The gods will always smile on brave women. Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
OPCM : 56
UROKI : 36
LECZENIE : 13
TRANSMUTACJA : 6
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Metamorfomag
Temat: Re: Listy do Charlie [odnośnik] 22.08.20 22:36
Przeczytaj Just Tonks
Charlene, mam nadzieję, że mimo wszystkiego wokół jakoś sobie radzisz.
Piszę, ponieważ moje zapasy eliksirów przez ostatnie działania ostatnio zmalały. Wzrosło też ich zapotrzebowanie. Potrzebowałabym eliksirów leczniczych i tych, które będą w stanie powstrzymać działanie silnych trucizn. Do tego kameleony.
Oczywiście zapłacę.
Gdybyś czegoś potrzebowała, nie wahaj się o to prosić.
The devil whispered in my ear, 'You're not strong enough to withstand the storm. ' Today I whispered in the devil's ear: I am the storm.
Hannah Wright
Zakon Feniksa
Zawód : Wytwórca mioteł
Tell me things you've never said out loud.
Just try and go there if you can
Show me the parts of you
you're not that proud of.
OPCM : 30
UROKI : 15
TRANSMUTACJA : 10
ZWINNOŚĆ : 10
Temat: Re: Listy do Charlie [odnośnik] 27.08.20 12:09
Masz wiadomość!Hannah Wright
Charlie,jak się miewasz? Nie miałam okazji na Ciebie trafić w tym miejscu, wiesz, w którym, tam gdzie teraz mieszkasz. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku i po prostu jesteś zapracowana.
storm in the sky
fire in the street if there's nothing but pain put in on me
Ain Eingarp
Konta specjalne
Zawód : Wielość
Czystość krwi : n/d
Stan cywilny : n/d
I show not your face but your heart's desire.
OPCM : 0
UROKI : 0
Temat: Re: Listy do Charlie [odnośnik] 20.10.20 12:30
Przeczytaj
Charlie,to ja, Kerry. Wybacz, że tak skąpo wysyłam te swoje listy, rozumiesz na pewno, że to trudniejsze, gdy muszę za każdym razem pożyczać od kogoś sowę. A propos. Wiem, że jest to z mojej strony prośba bardzo bezpośrednia i niespodziewana - i na pewno nie obrażę się, jeżeli odmówisz! - chciałam się jednak zapytać, czy istnieje szansa, że w drugiej połowie września będziesz w stanie wysłać do mnie swoją sowę i zostawić na jeden kurs. Niczym nie martw się na zapas.
Poza tym, opowiadaj, co u ciebie? Czuję się, jakby minęły wieki, odkąd Cię ostatnio widziałam. Kiedy się spotkałyśmy w Oazie, odniosłam wrażenie, że wiele rzeczy nie jest w porządku. Jeżeli potrzebujesz się komuś wygadać, pamiętaj, że zawsze możesz do mnie napisać. Mogę kogoś poprosić, by mnie podrzucił do Oazy, zostawił tam na wieczór. Każdy potrzebuje czasami odpocząć. Ja też. Z każdym dniem coraz bardziej.
Trzymaj się ciepło, Kerstin Tonks
I show not your face but your heart's desire
Ain Eingarp
Konta specjalne
Zawód : Wielość
Czystość krwi : n/d
Stan cywilny : n/d
I show not your face but your heart's desire.
OPCM : 0
UROKI : 0
Temat: Re: Listy do Charlie [odnośnik] 03.11.20 21:28
Przeczytaj
Charlie,dziękuję, to znaczy dla mnie naprawdę wiele. I och, Charlie, jest mi tak okropnie przykro! Widziałam te listy gończe w gazecie, wiedziałam, że na nich jesteś, nie miałam jednak pojęcia, że odbiło się to na Tobie w tak przytłaczający sposób. Wiele rzeczy mi się ciśnie na pióro, ale to nie są słowa, które się powinno przekazywać listem.
Mam zamiar poprosić Michaela, aby zostawił mnie w Oazie na noc lub dwie, potrzebuję odpocząć, spędzić czas gdzieś daleko od pustego domu. Mam nadzieję, że uda nam się wtedy porozmawiać szczerze. Trzymaj się do tego czasu, jestem pewna, że zobaczymy się wkrótce.
Z ciepłymi pozdrowieniami,
PS jeżeli chciałabym przenocować u Ciebie, to czy powinnam zabrać śpiwór? Kerstin
I show not your face but your heart's desire
Gwendolyn Grey
Sojusznik Zakonu Feniksa
Zawód : malarka, ilustratorka "Czarownicy"
Czystość krwi : Mugolska
Bo tylko tak idzie wytrzymać: śmiejąc się z ponurych zdarzeń. A im chętniej się mnożą, tym częściej należy się śmiać.
OPCM : 20
UROKI : 24
ELIKSIRY : 15
TRANSMUTACJA : 5
ZWINNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica
Temat: Re: Listy do Charlie [odnośnik] 04.11.20 19:40
Przeczytaj 19 września 1957
Charlie,wiem, że dawno nie rozmawialiśmy w cztery oczy, ale bardzo będzie mi potrzeba Twoja pomoc. Jutro, sama wiesz gdzie. Powód chyba częściowo jest Ci znany. Bądź gotowa i – na Merlina – przygotuj tyle eliksirów leczniczych, ile tylko dasz radę. Dostałam informacje z góry. Gwen
Wszelkie konieczne informacje przekaże już wkrótce za pomocą PW.
Przypominała sobie, że Jaskółka porównywała śnienie do ogrodu, mówiła, że można dzięki niemu choć na chwilę opuścić więzienie, naprawdę poczuć niebo.
Hannah Wright
Zakon Feniksa
Zawód : Wytwórca mioteł
Tell me things you've never said out loud.
Just try and go there if you can
Show me the parts of you
you're not that proud of.
OPCM : 30
UROKI : 15
TRANSMUTACJA : 10
ZWINNOŚĆ : 10
Temat: Re: Listy do Charlie [odnośnik] 16.12.20 13:11
Masz wiadomość!Hannah Wright
Charliemam nadzieję, że Dallasowi udało się bez problemów dotrzeć do Oazy, choć nie wiem, jak długo czekał, by się do niej dostać. Czy u Ciebie wszystko w porządku? Nie odzywasz się, nie mam od Ciebie żadnych wieści, a ostatnio nie wyglądałaś najlepiej. Nie oszukasz mnie, Charlie. Zrobiłaś się jeszcze bardziej zdystansowana, wycofana, niechętna. Wiem, że nie jest Ci łatwo, ale rozmawiałaś może z Alexem? Może zalecił Ci jakieś eliksiry na wzmocnienie?
Na wybrzeżu, z kuferka lorda Prewetta wyciągnęłam czarne jagody. Prawdę mówiąc, miałam ich użyć do rogali, ale usłyszałam na plaży od takich młodych dziewcząt, że mają jakieś inne właściwości też. Czy one są przydatne do eliksirów? Nie jestem pewna, bo za dobrze nie słyszałam, a jeśli mogą się do czegoś przydać to nie chciałabym ich zmarnować.
storm in the sky
fire in the street if there's nothing but pain put in on me
Forum oparte na serii książek J.K.Rowling, niektóre imiona i nazwy własne są jej własnością. Opisy częściowo pisane w oparciu o Pottermore. Autorskie opracowania oraz pozostałe treści forum są własnością intelektualną twórców, zabrania się ich kopiowania.