Ehecatl
Strona 4 z 4 •
1, 2, 3, 4

AutorWiadomość
First topic message reminder :

Ehecatl

Sowa o niezwykle dziwnym imieniu, którym oczywiście nazwać można byłoby smoka. Barwne umaszczenie piór, pozwalające na maskowanie się w niemal każdej sytuacji. Ehecatl jest szybki, zwinny i słucha swojego właściciela. Właściwie, słucha tylko jego. Innych dziobie, notorycznie atakuje, no chyba, że ktoś jest w stanie go czymś przekupić, a wszelkie przysmaki „łagodzą” jego trudny charakter.
- Spoiler:
- Kod:
<link rel="preconnect" href="https://fonts.gstatic.com">
<link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Allura&family=Charm&family=Felipa&display=swap" rel="stylesheet">
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://i-h1.pinimg.com/564x/1f/55/b7/1f55b711bc336179027ccb8f8124e6ac.jpg');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p"><div style="font-family: 'Charm', cursive; font-size: 30px; color: black; ">ADRESAT</div></span><span class="pdt"><!--
--> <div style="font-family: 'Charm', cursive; font-size: 36 px; color: black; margin-top: 10px;">DD/MM/RRRR</div> <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> <div style="font-family: 'Charm', cursive; font-size: 22px; color: black; text-align: left; margin-left: 20px;">NAGŁÓWEK</div> <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> <div style="font-family: 'Charm', cursive; font-size: 14px; color: black; ">TREŚĆ LISTU </div> <!--
--><span class="podpis"><!--
--><div style="font-family: 'Charm', cursive; font-size: 20px; color: black; ">PODPIS</div><!--
--></span></span></div></div></div></div>
Ostatnio zmieniony przez Mathieu Rosier dnia 13.05.21 22:15, w całości zmieniany 1 raz
Zawód : Opiekun smoków
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Kawaler
Here’s the misery that knows no end
OPCM : 30
UROKI : 10
ALCHEMIA : 3
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 35
ZWINNOŚĆ : 4
SPRAWNOŚĆ : 7
Genetyka : Czarodziej

Rycerze Walpurgii

Przeczytaj Xavier Burke
Drogi przyjacielu Niezmiernie dziękuje ci za wiadomość. Cieszę się, że podczas swojej wyprawy udało ci się odetchnąć, odciągnąć myśli od ponurych rzeczy. Na całe szczęście nic złego nie wydarzyło się podczas twojej nieobecności. U mnie jak najbardziej wszystko jest w porządku.
Schlebia mi, że nadal chcesz abym opowiedział ci o pasjonującym mnie temacie. Świadczy to, że jednak coś tam wiem i mogę się swoją wiedzą dzielić z innymi. Z przyjemnością ponownie podzielę się z tobą swoją wiedzą, mam nadzieję, że i tym razem będzie ona przydatna.
Powiedz mi kiedy chciałbyś się spotkać, a ja dokładnie powiem ci czy dany dzień mam dostępny.
Schlebia mi, że nadal chcesz abym opowiedział ci o pasjonującym mnie temacie. Świadczy to, że jednak coś tam wiem i mogę się swoją wiedzą dzielić z innymi. Z przyjemnością ponownie podzielę się z tobą swoją wiedzą, mam nadzieję, że i tym razem będzie ona przydatna.
Powiedz mi kiedy chciałbyś się spotkać, a ja dokładnie powiem ci czy dany dzień mam dostępny.
Xavier

Zawód : artefakciarz, organizator wszelaki, menager Palarni Opium
Stan cywilny : Wdowiec
I know what you are doing in the dark, I know what your greatest desires are
OPCM : 12
UROKI : 12
ALCHEMIA : 0
CZARNA MAGIA : 20
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 6

Rycerze Walpurgii

Przeczytaj Styczeń 1958
Drogi Mathieu, Niezależnie jakie słowa padły wiem, że jesteś mi wiernym i oddanym przyjacielem. Nie ukrywam, że Twoja słowa zraniły mnie i poniosły za sobą pewne wydarzenia dość niespodziewane, ale dały też sporo do myślenia. Jednak zastrzegam od razu, że nie porzuciłam swoich planów i zamiarów, ale czas Twojej nieobecności dał mi sporo dystansu.
Pamięcią wciąż byłam przy Tobie zastanawiając się jak ci się wiedzie na morzu i czy spotkało cię coś niezwykłego.
Spotkajmy się za dwa dni, w godzinach późnego popołudnia, a wtedy będzie mieć czas długi aby wysłuchać Twoich opowieści.
Pamięcią wciąż byłam przy Tobie zastanawiając się jak ci się wiedzie na morzu i czy spotkało cię coś niezwykłego.
Spotkajmy się za dwa dni, w godzinach późnego popołudnia, a wtedy będzie mieć czas długi aby wysłuchać Twoich opowieści.
Primrose
May god have mercy on my enemies
'cause I won't
'cause I won't
Zawód : Badacz artefaktów, twórca talizmanów, B&B
Stan cywilny : Panna
Problem wyjątków od reguł polega na ustaleniu granicy.
OPCM : 5
UROKI : 6
ALCHEMIA : 30
CZARNA MAGIA : 8
SPRAWNOŚĆ : 10
Genetyka : Czarownica

Rycerze Walpurgii

Przeczytaj Luty 1958
Mathieu, Mam nadzieję, że mój list zastał cię w dobrym zdrowiu. Po raz kolejny ośmielam się zwrócić do ciebie z prośbą. Mam zamiar podjąć pewne przedsięwzięcie, w związku z tym radzę się różnych osób w tej kwestii zbierając pomysły czy też konfrontując moje. Czy zechciałbyś mi pomóc? Sprawa dotyczy kwestii ekonomicznych, a jako zarządca rodzinnego rezerwatu zakładam, że dobrze się w tym temacie orientujesz.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Primrose Burke
'cause I won't
'cause I won't

Rycerze Walpurgii

Przeczytaj Marzec 1958
Drogi Mathieu, Bardzo mnie cieszy Twój list. Dziękuję za troskę oraz pamięć. Nigdy nie wątpiłam, że dotrzymasz danego słowa i kiedyś moje małe marzenie, by zobaczyć Rezerwat, spełnisz. Propozycje brzmi wspaniałe i na pewno się zjawę w wyznaczonym terminie.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Primrose
'cause I won't
'cause I won't

Rycerze Walpurgii

Nicholas Blishwick
Asystent Ministra Magii
Asystent Ministra Magii
Szanowny Lordzie Rosier, pisząc w imieniu sir Cronusa Malfoya, z niezwykłą przyjemnością pragnę poinformować o nadchodzącej uroczystości organizowanej przez Ministerstwo Magii, podczas której Minister Magii uhonoruje bohaterów wojennych najwyższymi magicznymi oznaczeniami. Sir Cronus Malfoy pragnie zaprosić Cię w roli gościa honorowego.
Uroczystość odznaczenia gości honorowych odbędzie się 1 kwietnia przed Pałacem Buckingham, w Westminister o godz: 20:00.
Zapraszamy wraz z osobą towarzyszącą.
Po uroczystości odbędzie się bankiet z poczęstunkiem w Restauracji Wenus.
Nicholas Blishwick
Asystent Ministra Magii
Uroczystość odznaczenia gości honorowych odbędzie się 1 kwietnia przed Pałacem Buckingham, w Westminister o godz: 20:00.
Zapraszamy wraz z osobą towarzyszącą.
Po uroczystości odbędzie się bankiet z poczęstunkiem w Restauracji Wenus.
Nicholas Blishwick
Asystent Ministra Magii

[bylobrzydkobedzieladnie]
Zawód : naczelny mąciciel
Czystość krwi : n/d
Stan cywilny : n/d
Do you wanna live forever?
OPCM : 99
UROKI : 99
ALCHEMIA : 99
UZDRAWIANIE : 99
TRANSMUTACJA : 99
CZARNA MAGIA : 99
ZWINNOŚĆ : 0
SPRAWNOŚĆ : 0

Konta specjalne

Przeczytaj Marzec 1958
Mathieu, Wyczekiwałam wiadomości od Ciebie, tym bardziej kiedy oznajmiłeś, że wyruszysz na niebezpieczną misję. List Twój niezwykle mnie ucieszył i przyniósł ulgę, choć nie byłam świadoma tego, że czekam w napięciu na sowę z Kent.
Wielkim zaszczytem będzie dla mnie towarzyszyć Tobie na ceremonii, na którą również otrzymałam zaproszenie. Tak ważnego wydarzenia nie sposób ominąć.
Moje plany realizuje mniej lub bardziej ale z każdym dniem wykonuje kolejny krok do następnego etapu, a jest ich wiele. Każdy dobry plan posiada ich parę więc mogę się cieszyć z postępujących efektów.
Nie widzę żadnych przeszkód abym znalazła dla Ciebie czas, nigdy moje działania nie będą ważniejsze od twojej osoby.
Wyczekuję naszego spotkania.
Pozdrawiam,
Wielkim zaszczytem będzie dla mnie towarzyszyć Tobie na ceremonii, na którą również otrzymałam zaproszenie. Tak ważnego wydarzenia nie sposób ominąć.
Moje plany realizuje mniej lub bardziej ale z każdym dniem wykonuje kolejny krok do następnego etapu, a jest ich wiele. Każdy dobry plan posiada ich parę więc mogę się cieszyć z postępujących efektów.
Nie widzę żadnych przeszkód abym znalazła dla Ciebie czas, nigdy moje działania nie będą ważniejsze od twojej osoby.
Wyczekuję naszego spotkania.
Pozdrawiam,
Primrose
'cause I won't
'cause I won't

Rycerze Walpurgii

Przeczytaj Marzec 1958
Mathieu, Znając ryzyko i konsekwencje nadal pozostajemy ludźmi, którzy odczuwają emocje. Troska o bliskich nie jest oznaką słabości, to właśnie mając innych wokół siebie jesteśmy silni i możemy osiągać wielkie cele.
Tylko osoba bezduszna nie martwi się o innych.
Nie zwykłam błyszczeć i zwracać na siebie uwagę. Jednakże towarzystwo Twoje bardzo cenię więc będzie to dla mnie przyjemność móc wystąpić u twojego boku.
Mathieu, twój podarunek niezwykle mnie wzruszył. Mówi więcej niż tysiąc słów, jest wyrazem prawdziwej troski i zrozumienia. Dziękuję ci za niego. Będę nosiła go cały czas przy sobie.
Pozdrawiam,
Tylko osoba bezduszna nie martwi się o innych.
Nie zwykłam błyszczeć i zwracać na siebie uwagę. Jednakże towarzystwo Twoje bardzo cenię więc będzie to dla mnie przyjemność móc wystąpić u twojego boku.
Mathieu, twój podarunek niezwykle mnie wzruszył. Mówi więcej niż tysiąc słów, jest wyrazem prawdziwej troski i zrozumienia. Dziękuję ci za niego. Będę nosiła go cały czas przy sobie.
Pozdrawiam,
Primrose
'cause I won't
'cause I won't

Rycerze Walpurgii

Przeczytaj Kwiecień 1958
Mathieu, Nim porwą nas znów obowiązki i zadania związane z działaniem na rzecz społeczności magicznej czy Rycerzy Walpurgii, zastanawiam się czy znajdziesz dla mnie chwilę.
Pragnę omówić z tobą parę spraw.
Tej nie mogę załatwić listownie, gdyż jest dość delikatnej natury, a również dla mnie bardzo ważnej i istotnej, z którą gryzę się od jakiegoś już czasu.
Pozdrawiam,
Pragnę omówić z tobą parę spraw.
Tej nie mogę załatwić listownie, gdyż jest dość delikatnej natury, a również dla mnie bardzo ważnej i istotnej, z którą gryzę się od jakiegoś już czasu.
Pozdrawiam,
Primrose
'cause I won't
'cause I won't

Rycerze Walpurgii

Zawód : Wielość
Czystość krwi : n/d
Stan cywilny : n/d
I show not your face but your heart's desire.
OPCM : 0
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
CZARNA MAGIA : 0
Genetyka : Metamorfomag

Konta specjalne

Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Ehecatl
Szybka odpowiedź
W tym miejscu możesz przelogować się na inne konto i przesłać wiadomość. Pamiętaj, że treść posta zapisywana jest w obrębie danego konta. Aby uniknąć ewentualnej straty, pamiętaj o skopiowaniu treści posta przed przelogowaniem się.
Obecnie zalogowany jako:
Zmień konto