|
| | lettera | |
| Autor to | Wiadomość |
---|
Michael Scaletta
 NeutralniZawód : kradnie, co popadnie Wiek : 24 Czystość krwi : Półkrwi Stan cywilny : Kawaler wciąż jestem obcy zupełnie obcy tu - niby wróg wciąż jestem obcy
wciąż bardziej o b c y wam i sobie sam OPCM : 6 UROKI : 10 ELIKSIRY : 2 LECZENIE : 0 TRANSMUTACJA : 2 CZARNA MAGIA : 0 ZWINNOŚĆ : 6 SPRAWNOŚĆ : 6 Genetyka : Czarodziej
 | Temat: lettera [odnośnik] 29.06.19 15:53 | |
| sterta listów Zwykle pozostawiona bez odpowiedzi, choć bynajmniej niezignorowana. Czasem jednak zdarzy mu się sięgnąć po kawałek pergaminu, tusz oraz pióro i wysłać zdawkowy, złożony ze starannie wyselekcjonowanych słów, list.
- kod do listu:
-
- Kod:
-
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('LINK DO OBRAZKA TWOJEJ SOWY');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> NADAWCA <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> ADRESAT <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> TREŚĆ WIADOMOŚCI <!--
--><span class="podpis"><!--
--> PODPIS <!--
--></span></span></div></div></div></div>
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Michael Scaletta dnia 14.03.20 21:06, w całości zmieniany 1 raz |
|  | | Gwendolyn Grey
 Nieaktywni neutralniZawód : malarka, ilustratorka "Czarownicy" Wiek : 21 Czystość krwi : Mugolska Stan cywilny : Panna Bo tylko tak idzie wytrzymać: śmiejąc się z ponurych zdarzeń. A im chętniej się mnożą, tym częściej należy się śmiać. OPCM : 20 UROKI : 24 ELIKSIRY : 15 LECZENIE : 0 TRANSMUTACJA : 5 CZARNA MAGIA : 0 ZWINNOŚĆ : 8 SPRAWNOŚĆ : 5 Genetyka : Czarownica
 | Temat: Re: lettera [odnośnik] 08.12.19 13:37 | |
| Przeczytaj 15 marca 1957 Drogi Michaelu, Chciałam Ci jeszcze raz podziękować za pomoc przy bahankach. Bez Ciebie na pewno byłoby mi trudniej. Zapewne spanikowałabym przed podłożeniem eliksiru. Nie chcę jednak, abyś bezustannie miał mnie za damę w opałach. Wiem, że ostatnio jestem trochę pechowa, ale co powiesz na to, by to trochę odwrócić? Chodźmy razem do wesołego miasteczka. Jeszcze w nim nie byłam, a robi się coraz cieplej, więc chyba warto z niego skorzystać!
Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko jest w porządku,
Gwen
 Przypominała sobie, że Jaskółka porównywała śnienie do ogrodu, mówiła, że można dzięki niemu choć na chwilę opuścić więzienie, naprawdę poczuć niebo. |
|  | | Frances Wroński
 NeutralniZawód : Alchemiczka, prawa ręka profesora Wiek : 21 Czystość krwi : Półkrwi Stan cywilny : Zamężna Beauty may be dangerous, but intelligence is lethal. OPCM : 5 UROKI : 0 ELIKSIRY : 40 LECZENIE : 1 TRANSMUTACJA : 5 CZARNA MAGIA : 0 ZWINNOŚĆ : 6 SPRAWNOŚĆ : 4 Genetyka : Czarownica
 | Temat: Re: lettera [odnośnik] 05.04.20 1:55 | |
| Przeczytaj 3 maja 1957 roku Drogi Michaelu, Byłam ostatnio na Camden Market. Przypadkiem, nie sądziłam, że market jeszcze w jakikolwiek sposób funkcjonuje. Okazało się jednak, że niektórzy nadal rozkładają stoiska.
Zapewne cała opowieść o moich niewielkich zakupach byłaby dla Ciebie niezmiernie nudna, na jednym ze stoisk znalazłam jednak coś, co mogłoby Cię zainteresować.
I pozwoliłam sobie to kupić.
Wpadnij do mnie za trzy dni, a na pewno nie pożałujesz. Frances Burroughs [bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Frances Burroughs dnia 06.04.20 0:49, w całości zmieniany 1 raz |
|  | | Mistrz gry
 Konta specjalneZawód : naczelny mąciciel Wiek : odwieczny Czystość krwi : n/d Stan cywilny : n/d Do you wanna live forever? OPCM : 99 UROKI : 99 ELIKSIRY : 99 LECZENIE : 99 TRANSMUTACJA : 99 CZARNA MAGIA : 99 ZWINNOŚĆ : 0 SPRAWNOŚĆ : 0 Genetyka : Czarodziej
 | Temat: Re: lettera [odnośnik] 05.04.20 9:34 | |
| Przeczytaj Szef Komisji Rejestracji Różdżek Szanowny Panie Scaletta, w imieniu swoim oraz pozostałych członków Komisji, chciałbym pogratulować rejestracji różdżki i tym samym podziękować za powierzone Ministerstwu Magii zaufanie. Równocześnie informuję, że zgodnie z dekretem Ministra Magii z dnia 10 kwietnia 1957 roku, każdy czarodziej lub czarownica przebywający na terenie Londynu, ma obowiązek noszenia przy sobie dokumentu poświadczającego dokonaną rejestrację oraz okazania go odpowiednim służbom w razie kontroli. Dokument staje się ważny z chwilą podpisania go przez posiadacza, i od tego momentu stanowi zarówno dowód jego tożsamości, jak i pełni rolę oficjalnego zezwolenia na noszenie różdżki na terenie stolicy.
Jeżeli na dokumencie zaistniały jakiekolwiek nieprawidłowości, należy zgłosić się do siedziby Komisji w terminie nieprzekraczającym 7 dni od daty otrzymania niniejszego listu wraz z kompletem dokumentów potwierdzających poprawne dane.
Z poważaniem, Tiberius Bellchant
Szef Komisji Rejestracji Różdżek Dep. Przestrzegania Prawa Czarodziejów Brytyjskie Ministerstwo Magii Londyn, dn. 10.04.1957 Do listu dołączony został dokument:Pomyłki, poprawki, uwagi (zwłaszcza w przypadku błędnie założonej daty urodzenia lub statusu cywilnego postaci wymyślonych) można zgłaszać bezpośrednio do Percivala. Jeżeli macie dla waszych postaci wybrany charakter pisma, możecie mi również podesłać odpowiednią czcionkę (najlepiej w postaci linku do strony, z której mogłabym ją pobrać).
|
|  | | Wren Chang
 NeutralniZawód : handlarz krwią Wiek : 25 Czystość krwi : Czysta Stan cywilny : Panna tell her i wasn't scared. OPCM : 9 UROKI : 21 ELIKSIRY : 0 LECZENIE : 5 TRANSMUTACJA : 0 CZARNA MAGIA : 1 ZWINNOŚĆ : 14 SPRAWNOŚĆ : 1 Genetyka : Czarownica
 | Temat: Re: lettera [odnośnik] 25.11.20 23:47 | |
| Przeczytaj Wren Chang Zaproszenie dla odważnych Spójrz na północ, spójrz na wschód, odnajdziesz tam uroczysko dalekie od tętniącego czystością serca. Zielenią koi zmęczonych, fałszywym błękitem poi spragnionych. Wiesz, gdzie na Ciebie czekam?
Tam, gdzie czerwień pokryta jest lodem. Miliony szkarłatnych świetlików przytwierdzonych do brązu spoczywa pod zimną pierzyną, uśpione, a jednocześnie wciąż żywe, wdzięczne; na skraju dalekich odmętów rybak łowi ryby, tu łowi się płatki. Gdzieś daleko, kiedyś, dziobały je ptaki, od dawna spętane sidłem. Wiesz, gdzie na Ciebie czekam?
To gaj już nieświęty, bo splamiłam go krwią. Czerwienią, jest we mnie, jest wokół mnie, spogląda z góry i patrzy na tragedię, którą przed Tobą roztoczę. Do końca roku pozostanie dziewięćdziesiąt siedem dni. Znajdź mnie tuż przed brzaskiem, zagaj, jeśli i tym razem nie chcesz mnie zawieść.
Wiesz, gdzie na Ciebie czekam?
  it was a desert on the moon when we arrived. gathering all of my tears, heartbreak and sighs, jade made a potion ignite and turned the night into a radiant city of light. |
|  | | | lettera | |
|
| Permissions in this forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|