Ivan
Strona 5 z 5 •
1, 2, 3, 4, 5

AutorWiadomość
First topic message reminder :

Ivan
[bylobrzydkobedzieladnie]

Sowa płomykówka, o ciemnym, dość ciekawym i nietypowym upierzeniu. Lojalna, zdyscyplinowana, choć często domagająca się pieszczot i drapania za główką. Okropnie nieufna wobec obcych. Potrafi dotkliwie podziobać.
Sowa nosi imię po dziadku Tatiany, nazywając pocztowego ptaka tym mianem w latach dziecięcych, młoda Rosjanka uważała ów pomysł za niebywale zabawny i rozczulający, co spotkało się z wyraźną dezaprobatą ojca. Finalnie sowa zachowała jednak swoje miano.
Sowa nosi imię po dziadku Tatiany, nazywając pocztowego ptaka tym mianem w latach dziecięcych, młoda Rosjanka uważała ów pomysł za niebywale zabawny i rozczulający, co spotkało się z wyraźną dezaprobatą ojca. Finalnie sowa zachowała jednak swoje miano.
[bylobrzydkobedzieladnie]

will the hunger ever stop?
can we simply starve this s i n?
can we simply starve this s i n?
Ostatnio zmieniony przez Tatiana Dolohov dnia 01.08.22 12:46, w całości zmieniany 2 razy
Zawód : emigrantka, pozowana dama
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zaręczona
wanderess, one night stand
don't belong to no city, don't belong to no man
I'm the violence in the pouring rain
don't belong to no city, don't belong to no man
I'm the violence in the pouring rain
OPCM : 17
UROKI : 16 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 7 +3
ZWINNOŚĆ : 7
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica

Rycerze Walpurgii

Przeczytaj czerwiec 1958
Panno Dolohov, Niezwykle uradował mnie list, który od panny otrzymałam.
Dziękuję za pamięć i niezmiennie zapraszam do Norfolku - pogoda bywa kapryśna, ale nic nie jest piękniejsze niż burza nad morskim horyzontem.
Rozmowy, jakie przeprowadziłyśmy, wspominam równie pozytywnie.
Do tego czasu zdążyłam zgłębić się w niektóre aspekty. Pamiętam również o panny obietnicy i z czekam z niecierpliwością na pokaz!
Mam w związku z tym nadzieję, że znajdzie panna dla mnie chwilę czasu, aby wpaść do Cobernic i ochłodzić się od lipcowych upałów.
Z tego co wiem, moja rodowa siedziba nie została jeszcze przez pannę odwiedzona - wielka strata! Widok jest wprost niesamowity, szczególnie skropiony odrobiną czerwonego wina.
Najszczersze pozdrowienia,
Dziękuję za pamięć i niezmiennie zapraszam do Norfolku - pogoda bywa kapryśna, ale nic nie jest piękniejsze niż burza nad morskim horyzontem.
Rozmowy, jakie przeprowadziłyśmy, wspominam równie pozytywnie.
Do tego czasu zdążyłam zgłębić się w niektóre aspekty. Pamiętam również o panny obietnicy i z czekam z niecierpliwością na pokaz!
Mam w związku z tym nadzieję, że znajdzie panna dla mnie chwilę czasu, aby wpaść do Cobernic i ochłodzić się od lipcowych upałów.
Z tego co wiem, moja rodowa siedziba nie została jeszcze przez pannę odwiedzona - wielka strata! Widok jest wprost niesamowity, szczególnie skropiony odrobiną czerwonego wina.
Najszczersze pozdrowienia,
Lady I.

Forgive me mother, I can't drown my demons
they know how to swim
Zawód : arystokratka, przyszła rodzinna tłumaczka
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
you cursed my soul,
my mind is dead
eyes like a weapon
snakes on my head
my mind is dead
eyes like a weapon
snakes on my head
OPCM : -
UROKI : -
ALCHEMIA : -
UZDRAWIANIE : -
TRANSMUTACJA : -
CZARNA MAGIA : -
ZWINNOŚĆ : -
SPRAWNOŚĆ : -
Genetyka : Półwila

Neutralni

Odbierz list DATA LISTU
Tatiano, oczekiwałem na wieści od Ciebie. Bardzo się cieszę, że wszystko już z Tobą w porządku - wbrew pozorom sen, to najlepsze lekarstwo na ciężkie rany. Robiłem co w mojej mocy, abyś wyszła całe z tego starcia, jednak przeciwników było po prostu zbyt dużo.
Kapitan nie żyje. Nie wiedział lub nie chciał powiedzieć nic więcej - milczał tak samo, jak wtedy gdy przygniotłem jego gardło butem. Nieprzydatny gnój. Najważniejsze, że mają nauczkę i być może zaprzestaną podobnych sztuczek.
Jak wielki jest ten dług? Będę miał w czym wybierać?
Kapitan nie żyje. Nie wiedział lub nie chciał powiedzieć nic więcej - milczał tak samo, jak wtedy gdy przygniotłem jego gardło butem. Nieprzydatny gnój. Najważniejsze, że mają nauczkę i być może zaprzestaną podobnych sztuczek.
Jak wielki jest ten dług? Będę miał w czym wybierać?
Drew Macnair
![]() ![]() | ![]() ![]() |
Zawód : Poszukiwacz i przemytnik artefaktów, fascynat nakładania klątw , właściciel Karczmy "Pod Mantykorą"
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
Danger is a beautiful thing when it is purposefully sought out.
OPCM : 40
UROKI : 2 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5 +1
CZARNA MAGIA : 51 +4
ZWINNOŚĆ : 4
SPRAWNOŚĆ : 12 +3
Genetyka : Metamorfomag

Śmierciożercy

Przeczytaj czerwiec 1958
Panno Dolohov, Porównanie spostrzeżeń zawsze wychodzi na dobre, w szczególności, gdy zestawiamy tak subiektywny grunt, jak kultura. Chętnie porozmawiałabym również o odbiorze Wielkiej Brytanii - zwykliśmy się szczycić osiągnięciami naszych przodków i uwarunkowaniami sztuki, ale czy rzeczywiście zapiera to aż tak dech w piersiach? Liczę, na rozwinięcie tego wątku - wszakże poznała panna naszą socjetę lepiej, niż większość znanych mi obcokrajowców.
Drugi termin lipca jak najbardziej spełnia moje oczekiwania.
W mojej rodzinie nauka języków jest dość powszechna, choć jest to dość indywidualna kwestia. Wychowania pcha nas w kierunku niektórych kultur i języków, stąd większość moich szanownych kuzynek i ciotek mawia w języku francuskim. Niektórzy, jednak, obierają własny tor, jak zdążyła już panna zauważyć.
С yважением,
Drugi termin lipca jak najbardziej spełnia moje oczekiwania.
W mojej rodzinie nauka języków jest dość powszechna, choć jest to dość indywidualna kwestia. Wychowania pcha nas w kierunku niektórych kultur i języków, stąd większość moich szanownych kuzynek i ciotek mawia w języku francuskim. Niektórzy, jednak, obierają własny tor, jak zdążyła już panna zauważyć.
С yважением,
Lady I.

Forgive me mother, I can't drown my demons
they know how to swim
Zawód : arystokratka, przyszła rodzinna tłumaczka
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
you cursed my soul,
my mind is dead
eyes like a weapon
snakes on my head
my mind is dead