|
| | Gaius | |
| Autor to | Wiadomość |
---|
Cornelius Sallow
 Sojusznik Rycerzy WalpurgiiZawód : Rzecznik Ministerstwa Magii, specjalista od propagandy i kontaktów z mediami Wiek : 44 Czystość krwi : Czysta Stan cywilny : Kawaler Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony. OPCM : 5 UROKI : 30 ELIKSIRY : 0 LECZENIE : 0 TRANSMUTACJA : 0 CZARNA MAGIA : 0 ZWINNOŚĆ : 0 SPRAWNOŚĆ : 4 Genetyka : Czarodziej
 | Temat: Gaius [odnośnik] 23.11.20 21:47 | |
| GaiusPodstarzała i nieco złośliwa, ale bardzo skuteczna i zabiegana sowa. Pomimo stażu spędzonego z Corneliusem, nadal jest szybki i energetyczny - w przeciwnym wypadku, Sallow już dawno wymieniłby go na lepszy model.
- Spoiler:
-
- Kod:
-
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://imgur.com/Nlc1dkb.jpg');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> NADAWCA <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> ADRESAT <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> TREŚĆ WIADOMOŚCI <!--
--><span class="podpis"><!--
--> PODPIS <!--
--></span></span></div></div></div></div>
|
|  | | Marcelius Sallow
 Sojusznik Zakonu FeniksaZawód : Akrobata Wiek : 19 Czystość krwi : Półkrwi Stan cywilny : Kawaler OPCM : 5 UROKI : 2 ELIKSIRY : 0 LECZENIE : 0 TRANSMUTACJA : 4 CZARNA MAGIA : 0 ZWINNOŚĆ : 26 SPRAWNOŚĆ : 18 Genetyka : Czarodziej
 | Temat: Re: Gaius [odnośnik] 24.11.20 10:42 | |
| Przeczytaj Marcel Ojcze, mam nadzieję, że mój list zastaje Cię w dobrym zdrowiu, bo mimo wszystko nie życzę Ci źle.
Wiele się zmieniło, odkąd widzieliśmy się po raz ostatni. Ja dorosłem, a Anglię pochłonęła wojna. Pewnie się nad tym zastanawiałeś, przeżyłem, choć krzyki, które słyszałem w Londynie w Bezksiężycową Noc, będę słyszeć w snach aż do śmierci. Ufam, że ci, którzy byli ich przyczyną, będą je słyszeć również po śmierci. Zginęło wielu wspaniałych ludzi, pewnie martwiłeś się ich losem, tak jak martwiłeś się moim. Czy jesteś wciąż w Londynie? Myślę, że nie. Zawsze byłeś wygodny, a tu dzieje się ostatnio zbyt wiele.
Powinieneś wiedzieć, że mama nie żyje. Byłem przy niej, kiedy umierała, ale pojawiłem się za późno, żeby jej pomóc. A może byłem za słaby. Czarodziej niemieckiego pochodzenia zamordował ją tak brutalnie, że opisywanie tego byłoby bezczeszczeniem jej pamięci. Nasz dom spłonął, ktoś podłożył ogień. Nie wiem, dlaczego. Nie wiem też po co. Nienawidzą mnie tylko za to, kim była moja matka - i Twoja żona.
Ale wiem, że oprócz Ciebie nie został już nikt. Nigdy Cię o nic nie prosiłem, choć minęło już prawie piętnaście lat. Teraz - chciałbym tylko przeżyć. Wiem, że możesz mi pomóc, ojcze. Marcel
jeszcze w zielone gramy jeszcze nie umieramy, jeszcze się nam ukłonią ci co palcem wygrażali
|
|  | | Mistrz gry
 Konta specjalneZawód : naczelny mąciciel Wiek : odwieczny Czystość krwi : n/d Stan cywilny : n/d Do you wanna live forever? OPCM : 99 UROKI : 99 ELIKSIRY : 99 LECZENIE : 99 TRANSMUTACJA : 99 CZARNA MAGIA : 99 ZWINNOŚĆ : 0 SPRAWNOŚĆ : 0 Genetyka : Czarodziej
 | Temat: Re: Gaius [odnośnik] 20.12.20 13:22 | |
| Przeczytaj Szef Komisji Rejestracji Różdżek Szanowny Panie Sallow, w imieniu swoim oraz pozostałych członków Komisji, chciałbym pogratulować rejestracji różdżki i tym samym podziękować za powierzone Ministerstwu Magii zaufanie. Równocześnie informuję, że zgodnie z dekretem Ministra Magii z dnia 10 kwietnia 1957 roku, każdy czarodziej lub czarownica przebywający na terenie Londynu, ma obowiązek noszenia przy sobie dokumentu poświadczającego dokonaną rejestrację oraz okazania go odpowiednim służbom w razie kontroli. Dokument staje się ważny z chwilą podpisania go przez posiadacza, i od tego momentu stanowi zarówno dowód jego tożsamości, jak i pełni rolę oficjalnego zezwolenia na noszenie różdżki na terenie stolicy.
Jeżeli na dokumencie zaistniały jakiekolwiek nieprawidłowości, należy zgłosić się do siedziby Komisji w terminie nieprzekraczającym 7 dni od daty otrzymania niniejszego listu wraz z kompletem dokumentów potwierdzających poprawne dane.
Z poważaniem, Tiberius Bellchant
Szef Komisji Rejestracji Różdżek Dep. Przestrzegania Prawa Czarodziejów Brytyjskie Ministerstwo Magii Londyn, dn. 01.07.1957 Do listu dołączony został dokument:Pomyłki, poprawki, uwagi (zwłaszcza w przypadku błędnie założonej daty urodzenia lub statusu cywilnego postaci wymyślonych) można zgłaszać bezpośrednio do Williama. Jeżeli macie dla waszych postaci wybrany charakter pisma, możecie mi również podesłać odpowiednią czcionkę (najlepiej w postaci linku do strony, z której mogłabym ją pobrać).
|
|  | | Wren Chang
 NeutralniZawód : handlarz krwią Wiek : 24 Czystość krwi : Czysta Stan cywilny : Zaręczona tell her i wasn't scared. OPCM : 9 UROKI : 21 ELIKSIRY : 0 LECZENIE : 5 TRANSMUTACJA : 0 CZARNA MAGIA : 1 ZWINNOŚĆ : 14 SPRAWNOŚĆ : 1 Genetyka : Czarodziej
 | Temat: Re: Gaius [odnośnik] 21.12.20 18:54 | |
| Przeczytaj List niesie ci Yue Corneliusie, Być może czekałam aż sam zatęsknisz. I doczekałam się - w innym wypadku nie powitałabym Twojej sowy na moim parapecie, choć muszę przyznać, że impas trwał zaskakująco długo.
Komplikacją jest jedynie mniejsza dostępność produktów. Te, które przeżyły, pochowały się w mysich norach, ale i stamtąd jestem w stanie je wyciągnąć. Bez obaw.
Skorzystam z Twojej propozycji. Przezorny zawsze ubezpieczony, prawda? Piętnastego września, wieczorem, w wiosce Christow nieopodal Canonteign Falls w Gloucestershire. Sam nie odnajdziesz miejsca, do którego Cię zaprowadzę, więc spotkajmy się przy okolicznej karczmie. To najżywszy budynek w Christow, trudno go przeoczyć.
Ubierz się w mugolskie rzeczy.
Wren
  it was a desert on the moon when we arrived. gathering all of my tears, heartbreak and sighs, jade made a potion ignite and turned the night into a radiant city of light. |
|  | | Aquila Black
 NeutralniZawód : badaczka historii Wiek : 22 Czystość krwi : Szlachetna Stan cywilny : Panna Czas znika, mija przeszłość, wiek niezwrotnie bieży,
A występków szkaradność lub cnoty przykłady,
Te obrzydłe, te święte zostawują ślady. OPCM : 9 UROKI : 8 ELIKSIRY : 0 LECZENIE : 0 TRANSMUTACJA : 0 CZARNA MAGIA : 3 ZWINNOŚĆ : 5 SPRAWNOŚĆ : 5 Genetyka : Czarodziej
 | Temat: Re: Gaius [odnośnik] 04.01.21 3:23 | |
| Przeczytaj List Szanowny Panie Sallow, przyznaję, że Pana list wydał mi się nieco enigmatyczny. Mój ojciec, Lord Pollux Black, wspominał jednak o Panu w słowach, które sprawiają, że takie spotkanie będzie dla mnie jednym z priorytetów na najbliższe dni. Jest to ciekawy zbieg okoliczności, że wysłał Pan do mnie list z propozycją rozmowy, ale okoliczności pozwolę sobie wyjaśnić w trakcie spotkania. Chętnie spotkam się 17 września w porze obiadowej. Proszę jedynie o potwierdzenie spotkania. Lady Aquila Black
Może nic tam nie będzie. może to tylko fantazja. Potrzeba poszukiwania, która mnie wzmacnia. Potrzeba mi tego by wzrastać.
|
|  | | Tristan Rosier
 ŚmierciożercyZawód : Arystokrata, smokolog Wiek : 28 Czystość krwi : Szlachetna Stan cywilny : Żonaty Nie ma nic piękniejszego niż śmierć pięknej kobiety.
E. A. Poe OPCM : 40 UROKI : 30 ELIKSIRY : 0 LECZENIE : 0 TRANSMUTACJA : 1 CZARNA MAGIA : 65 ZWINNOŚĆ : 10 SPRAWNOŚĆ : 10 Genetyka : Czarodziej
 | Temat: Re: Gaius [odnośnik] 06.01.21 1:55 | |
| Przeczytaj Tristan C. RosierPanie Sallow,ufam, że cieszy się Pan w ostatnim czasie słusznym zdrowiem. Nie mieliśmy okazji się spotkać już zadziwiająco długi czas, lecz mniemam, że niebawem ulegnie to zmianie. Piszę do Pana w związku z prośbą, którą zmuszony jestem wystosować, a względem której chciałbym niebawem usłyszeć postępy.
Doszły mnie niepokojące słuchy o czarownicy pracującej przy Komisji Rejestracji Różdżek, jej tożsamość to Lavinia de la Pour. Ponoć wykazuje się w trakcie pełnienia swoich obowiązków niedorzeczną wręcz empatią przelewaną na petentów, którzy usiłują wypełnić przed nią swój obywatelski obowiązek rejestracji różdżki. Najdrobniejsze, najlichsze przecieki w Ministerstwie mogą wywołać niekończącą się lawinę błędów i nieprawidłowości, które w przyszłości uniemożliwią spójne skorzystanie z tych danych. Dlatego właśnie - musimy temu zapobiec. Jeśli trzeba, to ostatecznie.
Do listu załączam karteczkę z adresem domowym tej kobiety. Rozmowa w Ministerstwie obudzi niepotrzebne plotki i ofiaruje naszym przeciwnikom w ręce argumenty na naszą niekorzyść. Należy być dyskretnym. Proszę ją odwidzieć i przekonać się, jakie są jej zamiary. Niech Pan podejmie w tej sprawie... odpowiednie środki.
Priorytetowość ma tutaj znaczenie, ale o tym przecież Pan wie. Jeśli obawy się potwierdzą, należy odsunąć tę kobietę od ważnego stanowiska jak najprędzej. Proszę jej nie odwiedzać pod przesłanym adresem samemu, z moich informacji wynika, iż mieszka z mężem, który pracuje w Departamencie Przestrzegania Prawa w jednej z jednostek terenowych - trudno powiedzieć, czego można się po nim spodziewać. Przydałby się Panu ktoś ktoś, kto w razie kłopotów zaalarmuje odpowiednie służby.
Proszę mnie informować o postępach.Tristan C. Rosier
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns o u t g r o w n |
|  | | Ain Eingarp
 Konta specjalneZawód : Wielość Wiek : nieskończoność Czystość krwi : n/d Stan cywilny : n/d I show not your face but your heart's desire. OPCM : 0 UROKI : 0 ELIKSIRY : 0 LECZENIE : 0 TRANSMUTACJA : 0 CZARNA MAGIA : 0 Genetyka : Metamorfomag
 | |  | | | Gaius | |
|
| Permissions in this forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|