W związku z przebudową stylu forum w jego treści pojawiło się dużo błędów. Staraliśmy się wychwycić większość z nich, jednak w zbyt krótkim czasie nie było to w pełni możliwe. Temat służy zgłaszaniu takich uwag: niedociągnięć i błędów.
Przypominamy, że zdecydowana większość z nich wynika z błędów w kodach html, z których korzystacie w relacjach, wsiąkiewkach, poszukiwaniach, a zwłaszcza w podpisach. W miarę możliwości bardzo prosimy o zerknięcie, czy nie macie w nich niepodomykanych znaczników div lub span. Osobom, które nie potrafią poprawić tego samodzielnie, oczywiście pomożemy.
Problem z blokowaniem strony przez niektóre antywirusy (pojawiają się zgłoszenia o avast, AVG) jest problemem, nad rozwiązaniem którego pracuje zespół Forumotion. Strony są w pełni bezpieczne i możecie bez obaw dodać je do wyjątków antywirusa.

- Ogarnięte:
- To nie do końca błąd techniczny, a literówka w temacie z mechaniką odnośnie energii magicznej.
Zamiast zaklęcia widnieje zalęcia
- Ogarnięte:
- A w temacie z zabezpieczeniami, zakładam, że nie powinno być tak czerwono?
+
- Ogarnięte:
- Po kliknięciu w nowe posty widzę, ze wyszły z konta MG, a wyszły tak naprawdę z mojego. Jak chcę się przeklikać do nowego posta z "dziubka" wywala mnie nie do posta, a profilu MG
+

- Ogarnięte:
- W temacie z zaklęciami tabela z czarną magią ma inną szerokość w nazwie zaklęcia niż reszta tabel, nie wiem czy to błąd czy tak miało być, ale zgłaszam na wszelki wypadek. Również w ogłoszeniach stoi, że cm posiada nowy system efektów negatywnych, jednak nigdzie go nie mogę znaleźć poza krótką notatką, że trzeba rzucić k10.
- Ogarnięte:
- PODKREŚLENIE
Podkreślenie nie działa już, tak jak działało wcześniej, teraz podkreśla je biała linia, a wydawało mi się, że wcześniej była czerwona i szersza.(wrzucam screen gdyby się okazało, że jednak to tylko u mnie jest tak)
O ile się nie mylę to w arkuszu CSS powinno regulować to:- Kod:
.postbody u, .postbody underline {
border-bottom: 2px solid #633e3e;
text-decoration:none;
}
+
- Ogarnięte:
- I jeszcze podrzucam co się dzieje z forum na telefonie
+

Nie jestem pewna, czy to celowe, że obecnie widnieją trzy odnośniki do filaru ducha - zakonny, rycerski i jeszcze jeden, który również prowadzi do wersji zakonnej.
Burning inside of me

- Linki musiały zostać zmienione:
- Nie wiem do końca czy to błąd, czy zabieg celowy, ale te linki prowadzące do Kalendarza, Oazy i tak dalej, zamiast na czarnym pasku (tak jak wcześniej) na górze pojawiają się pod opisem. (Dodatkowo mam wrażenie, że forum straciło trochę paddingów i niektóre rzeczy w tym te na screenie są trochę przyduszone do krawędzi? Ale może to tylko wrażenie.)
- Ogarnięte:
- To bardziej kwestia wizualna — zmieniła się czcionka, ale tylko w jednym miejscu i trochę dziwnie to wygląda. Mam podobne wątpliwości co do daty i odnośnika do wątku, które wcześniej znajdowały się po prawej stronie posta oraz spoilera.
- Ogarnięte:
W dodanym polu discordowym opis nie jest dokładny. Aby skopiować czyjeś ID trzeba mieć włączony tryb dewelopera. Moim zdaniem powinno to zostać dodane, bo nie wszyscy mają go włączonego. (Chyba że czegoś nie ogarniam sori.)
- Ogarnięte:
- Avast blokuje ten obrazek.
- Ogarnięte:
- W podglądzie tematu obrazki nie skalują się do wielkości okna.
- Ogarnięte:
- W prywatnych wiadomościach linki nie robią się czerwone.
- Ogarnięte:
- Mam na telefonie naprawdę dużą różnicę w wielkości czcionki w normalnej części posta i tabelce, przez co trzeba je sobie non stop przybliżać i oddalać.
- Ogarnięte:
- Ogarnięte:
- Tutaj był zawsze taki link „oznacz wszystkie fora jako przeczytane” albo jakoś tak i namiętnie z niego korzystałam, a teraz zniknął. :c Pewnie się przyzwyczaję oczywiście, ale generalnie fajnie by było gdyby wrócił.
+ do usług

than a good heart
Ostatnio zmieniony przez Cillian Moore dnia 26.07.21 10:01, w całości zmieniany 1 raz

Na Twoich kolanach zasnę
Wymyślę więcej dobrych wierszy

- Do tego się będzie trzeba przyzwyczaić...:
- Nie wiem czy to jest błąd i czy komuś jeszcze to przeszkadza (bo to może być po prostu kwestia przyzwyczajenia i wtedy to luzik, przestawię się), ale podrzucę pod rozwagę:
Można przywrócić link do strony głównej "Morsmordre" PRZED "Nowym Tematem" pod szybkimi odpowiedziami? Użytkownicy raczej rzadko używają opcji zakładania nowego tematu z tego miejsca, częściej się używa opcji powrotu do strony głównej i przejścia do strony z odpowiedzią ("Odpowiedz"), więc intuicyjnie mogłyby być na początku kolejki...?
- Ogarnięte (jeśli nie, to prosimy o powtórną informację):
- A w ogóle to można też od razu wejść na opcję Odpowiedz w tym temacie (Błędy Techniczne), bo wszystko się rozjeżdża pod spodem (zgaduję, że przez obrazki?) i chyba nie powinno tak być?
+

Not war.

We are part of this universe,
we are in this universe,
but more important than both of those facts is that

- Ogarnięte:
W temacie z fabułą wykrzacza całą stopkę na szerokość strony
+
- Ogarnięte:
- A co do antywirusów to oprócz Avasta jeszcze AVG (AntiVirus Free) też ma ciągle problemy z forkiem, nie wiem czy to jakoś jest do zgłoszenia czy coś, ale daję znać jakby ktoś miał ten sam problem
Pracuje nad tym nasz hosting - to błąd, strony są bezpieczne i możecie dodać je do wyjątków.
- Ogarnięte:
Nie wiem, czy błąd, czy jestem ślepa, ale brakuje mi opcji "Oznacz wszystkie fora jako przeczytane"
+ jak wyżej

becomes law
resistance
becomes duty
- Ogarnięte:
- Chyba Cilliankowa już pisała, że nie da się wpisać swojego discordowego konta, więc ja tylko uzupełnię o to, że ikonka discorda nie jest po tej stronie, co reszta ikonek do kp, sowy oraz innych takich i trochę się to estetycznie kłóci ze wszystkim, włączając w to mnie samą
+
Stanąć mam dziś, gdy oczu wrogich sto?
- Ogarnięte:
- Po dodaniu posta pod postem wykrzacza się tabelka:
opanowane, prosimy też o linki do tematów/postów z problemami

becomes law
resistance
becomes duty
- Twarz lorda Notta wróciła na swoje miejsce:
- hejka, nie wiem czy to tutaj sie zgłasza, ale obczajcie coś sie wydarzyło z twarzą lorda notta tutaj
+
- Rita się popsuła :
+
you better run

Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4