Wątek służy do zgłaszania uwarzonych eliksirów oraz stworzonych talizmanów, które później dopisywane są do ekwipunku postaci. W tym celu należy wypełnić poniższy kod.
W tym temacie należy również zgłosić przekazanie eliksirów i ingrediencji alchemicznych innym postaciom oraz ich zużycie.
UWAGA - dopisywane są jedynie eliksiry z datą warzenia na aktualnie trwający miesiąc fabularny!
Eliksiry
Kod:
[b]Data[/b]: fabularna data uwarzenia eliksiru, w danym miesiącu można zgłaszać do rozliczenia wyłącznie eliksiry uwarzone w bieżącym okresie [b]Eliksir oraz porcja:[/b] jego nazwa oraz ilość otrzymanych porcji w związku z biegłością astronomii [b]Astronomia:[/b] poziom biegłości [b]Serce eliksiru:[/b] dany składnik [u]musi[/u] znajdować się w ekwipunku postaci oraz być użyty zgodnie z opisem danego eliksiru [b]Link:[/b] link do tematu, gdzie został uwarzony eliksir [b]Moc:[/b] moc eliksiru wynosi Xk8, gdzie X oznacza 1 za każde rozpoczęte pięć punktów w statyce eliksirów +5 za za rzut na warzenie powyżej wartości 100 lub +10 powyżej wartości 120. Dodatkową kością k8 należy rzucić w trakcie warzenia, jeśli gracz o tym zapomni - w szafce zniknięć. W niektórych eliksirach moc nie ma znaczenia (wszędzie tam, gdzie w działaniu nie jest wspomniana wartość E). [b]Dodatkowe:[/b] uwagi związane z samym warzeniem
Talizmany
Kod:
[b]Nazwa[/b]: [b]Poziom biegłości run postaci[/b]: [b]Moc[/b]: wyniki kości odpowiadających za moc talizmanu [b]Dodatkowe uwagi[/b]: informacje nieujęte powyżej
Przekazywanie
Kod:
[b]Nazwa:[/b] nazwa składników lub eliksirów które mają być przekazane [b]Dla kogo:[/b] link do karty postaci osoby, której przekazywany jest eliksir/ingrediencja [b]Link:[/b] do fabularnego przekazania - w postaci posta ( w przypadku eliksirów) lub listu ( w przypadku ingrediencji)
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Mistrz gry dnia 30.07.20 19:57, w całości zmieniany 1 raz
Eliksir oraz porcja: wywar ze szczuroszczeta, 5 porcji Serce eliksiru: strączki wnykopieńki Dodatkowe: moc 120, bonus +10
Eliksir oraz porcja: eliksir lodowego płaszcza, 4 porcje Serce eliksiru: róg dwurożca Dodatkowe: moc 121, bonus +15 eliksir nieudany, jedna ingrediencja zwierzęca za dużo
Eliksir oraz porcja: eliksir wiggenowy, 3 porcje Serce eliksiru: kora z drzewa Wiggen Dodatkowe: zabrakło 2 oczek
Eliksir oraz porcja: eliksir siły Serce eliksiru: róg garboroga Dodatkowe: nieudany
Eliksir oraz porcja: Eliksir znieczulający, nieudany Astronomia: I Serce eliksiru: płatki ciemiernika Link:link do tematu, gdzie został uwarzony eliksir Dodatkowe: eliksir nieudany
Data: 25.11 Eliksir oraz porcja: czuwający strażnik, 4 porcje Astronomia: IV Serce eliksiru: krew reema Link:klik Dodatkowe: 125 oczek
Data: 25.11 Eliksir oraz porcja: Eliksir kociego wzroku, 4 porcje Astronomia: IV Serce eliksiru: włosie akromantuli Link:klik Dodatkowe: 123 oczka
Data: 25.11 Eliksir oraz porcja: eliksir niezłomności, 4 porcje Astronomia: IV Serce eliksiru: róg garboroga Link:klik Dodatkowe: -
Data: 25.11 Eliksir oraz porcja: eliksir znieczulający, 3 porcje Astronomia: IV Serce eliksiru: płatki ciemiernika Link:klik Dodatkowe: -
Data: 25.11 Eliksir oraz porcja: maść z wodnej gwiazdy, 3 porcje Astronomia: IV Serce eliksiru: jagody z jemioły Link:klik Dodatkowe: -
Data: 25.11 Eliksir oraz porcja: wywar ze sproszkowanego srebra i dyptamu, 3 porcje Astronomia: IV Serce eliksiru: liście kłaposkrzeczki Link:klik Dodatkowe: 124 oczka
Data: 25.11 Eliksir oraz porcja: eliksir wiggenowy, 3 porcje Astronomia: IV Serce eliksiru: kora drzewa Wiggen Link:klik Dodatkowe: 103 oczka
Data: 25.11 Eliksir oraz porcja: eliksir kociego kroku, 4 porcje Astronomia: IV Serce eliksiru: żądło mantykory Link:klik Dodatkowe: -
I jeszcze jeśli mogę w tym temacie poprosić o usunięcie posta, którym nadrabiam nierzucone kostki, będę maks wdzięczny
EDIT: Ups, w poście z warzeniem Czyścioszka napisałem że Kajka rozdzieliła maść z wodnej gwiazdy na dwie porcje, oczywiście to pomyłka i wyszła tylko jedna porcja!
Eliksir oraz porcja: Eliksir ożywiający, eliksir nieudany Astronomia: I Serce eliksiru: liście kłaposkrzeczki Link:link do tematu, gdzie został uwarzony eliksir Dodatkowe: eliksir nieudany
+
One way or another I'm gonna find you I'm gonna get you I'm gonna win you One way or another
Asbjorn Ingisson
Zakon Feniksa
Zawód : Alchemik na oddziale zatruć w św. Mungu, eks-truciciel
Eliksir oraz porcja: marynowana narośl ze szczuroszczeta, 3 porcje Astronomia: IV Serce eliksiru: czułki szczuroszczeta Dodatkowe: -
Eliksir oraz porcja: złoty eliksir, dwie próby Astronomia: IV Serce eliksiru: figa abisyńska (od Susanne), odłamek spadającej gwiazdy Dodatkowe: nieudane
Eliksir oraz porcja: eliksir byka, 6 porcji (dwie od razu oddane Susanne) Astronomia: IV Serce eliksiru: róg garboroga (podwójna ilość) Dodatkowe: moc = 116 = +10
Eliksir oraz porcja: eliksir ochrony, 3 porcje Astronomia: IV Serce eliksiru: sproszkowany róg dwurożca (od Susanne) Dodatkowe: -
Eliksir oraz porcja: eliksir lodowego płaszcza, 3 porcje (dwie od razu oddane Susanne) Astronomia: IV Serce eliksiru: odłamek spadającej gwiazdy (za róg dwurożca) Dodatkowe: -
Data: 7.11 Eliksir oraz porcja: eliksir kurczący, 1 porcja Astronomia: I Serce eliksiru: płatki ciemiernika Link:tutaj Dodatkowe: -
Data: 7.11 Eliksir oraz porcja: pasta na oparzenia, 1 porcja Astronomia: I Serce eliksiru: ogniste nasiona Link:tutaj Dodatkowe: -
Data: 8.11 Eliksir oraz porcja: eliksir kurczący, 1 porcja Astronomia: I Serce eliksiru: płatki ciemiernika Link:tutaj Dodatkowe: -
Data: 8.11 Eliksir oraz porcja: wywar ze szczuroszczeta, 1 porcja Astronomia: I Serce eliksiru: strączki wnykopieńki Link:tutaj Dodatkowe: -
Data: 8.11 Eliksir oraz porcja: eliksir volubilis, 1 porcja Astronomia: I Serce eliksiru: korzeń ciemiernika Link:tutaj Dodatkowe: -
dodatkowo nieudane eliksiry w tym wątku zabierają mi żądło mantykory (pomieszałam ingrediencje w kameleonie), płatki ciemiernika i jagody jemioły. W tym kolejne płatki ciemiernika.
+
through the silence where it hides let's just hold our hands and not let it drown
and like leaky roof let's cover our holes let's become the blow of our own woes
Brendan Weasley
Nieaktywni zakonnicy
Zawód : auror, szkoleniowiec
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Kawaler
if thou gaze long into an abyss, the abyss will also gaze into thee
Data: 10 listopad Eliksir oraz porcja: Mieszanka antydepresyjna (3 porcje) Astronomia: III Serce eliksiru: ślaz Link:tu Dodatkowe: -
Data: 10 listopad Eliksir oraz porcja: Wywar wzmacniający (3 porcje) Astronomia: III Serce eliksiru: skrzeloziele Link:tu Dodatkowe: -
Data: 10 listopad Eliksir oraz porcja: Wywar ze szczuroszczeta (6 porcji) Astronomia: III Serce eliksiru: strączki wnykopieńki x2 Link:tu Dodatkowe: podwoiłam wszystkie składniki, zaznaczyłam to w poście
Data: 10 listopad Eliksir oraz porcja: Marynowana narośl ze szczuroszczeta (2 porcje) [?] Astronomia: III Serce eliksiru: czułki szczuroszczeta Link:tu Dodatkowe: zabrakło 4 oczek
Data: 10 listopad Eliksir oraz porcja: Eliksir uspokajający (2 porcje) Astronomia: III Serce eliksiru: ropa czyrakobulwy Link:tu Dodatkowe:zabrakło 4 oczek
Tutaj nie wychodzi mi eliksir wiggenowy, proszę o odpisanie kory z drzewa Wiggen. Tutaj nie wychodzi mi pasta na odmrożenia, więc proszę o odpisanie ognistych nasion.Tutaj nie wychodzi mi maść z wodnej gwiazdy, a ponieważ pisałam o podwójnej porcji, to proszę o odpisanie jagód z jemiołyx2. Tutaj znowu nie wychodzi mi maść z wodnej gwiazdy, wiec proszę o odpisanie ostatnich jagód z jemioły.
+
Wcale się nie boję, że mnie podepczą. Podeptana trawa staje się ścieżką.
Poppy Pomfrey
Nieaktywni zakonnicy
Zawód : pielęgniarka w Hogwarcie
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
nie przeczułam w głębi snu,
że jeżeli gdzieś jest piekło,
Próba 1. Dodatkowe: zużyto: piołun x2 (nieudany wywar ze sproszkowanego srebra i dyptamu)
Próba 2. Eliksir oraz porcja: wywar ze sproszkowanego srebra i dyptamu (3 porcje, stat. 30) Astronomia: IV Serce eliksiru: waleriana Dodatkowe: -
Próba 3. Eliksir oraz porcja: wywar ze sproszkowanego srebra i dyptamu (3 porcje, stat. 30, moc +10) Astronomia: IV Serce eliksiru: pnącze diabelskiego sidła Dodatkowe: moc = 115 = +10
Próba 4. Dodatkowe: zużyto: włosie buchorożca (nieudany wywar ze sproszkowanego srebra i dyptamu)
Próba 5. Eliksir oraz porcja: wywar ze sproszkowanego srebra i dyptamu (3 porcje, stat. 30) Astronomia: IV Serce eliksiru: sierść gryfa Dodatkowe: -
Próba 7. Dodatkowe: zużyto: odłamek spadającej gwiazdy (nieudany eliksir znieczulający)
Próba 8. Eliksir oraz porcja: eliksir znieczulający (3 porcje, stat. 30, moc +5) Astronomia: IV Serce eliksiru: odłamek spadającej gwiazdy (za płatki ciemiernika) Dodatkowe: moc = 105 = +5
+
Asbjorn Ingisson
Zakon Feniksa
Zawód : Alchemik na oddziale zatruć w św. Mungu, eks-truciciel
Próba 1. Eliksir oraz porcja: eliksir kociej zwinności (3 porcje, stat. 30, moc +15) Astronomia: IV Serce eliksiru: włosie mantykory Dodatkowe: moc = 123 = +15
Próba 2. Eliksir oraz porcja: czuwający strażnik (8 porcji, stat. 30, moc +10) Astronomia: IV Serce eliksiru: krew reema (podwójna ilość) Dodatkowe: moc = 115 = +10
Próba 3. Eliksir oraz porcja: eliksir wiggenowy (3 porcje, stat. 30, moc +15) Astronomia: IV Serce eliksiru: kora drzewa Wiggen Dodatkowe: moc = 121 = +15
+
Hvem skal synge meg i daudsvevna slynge meg når eg på Helvegen går og dei spora eg trår er kalda så kalda
Data: 11 listopada Eliksir oraz porcja: Eliksir ochrony, 1 porcja Astronomia: II Serce eliksiru: róg dwurożca Link:tutaj Dodatkowe: wyrzuciłam 56, co przy mojej statystyce daje w sumie 68. Eliksir nie wyszedł w pełni.
Jednocześnie proszę o odpisanie z mojego ekwipunku dwa żądła mantykory.
+
Przypominała sobie, że Jaskółka porównywała śnienie do ogrodu, mówiła, że można dzięki niemu choć na chwilę opuścić więzienie, naprawdę poczuć niebo.
Forum oparte na serii książek J.K.Rowling, niektóre imiona i nazwy własne są jej własnością. Opisy częściowo pisane w oparciu o Pottermore. Autorskie opracowania oraz pozostałe treści forum są własnością intelektualną twórców, zabrania się ich kopiowania.