Złota Rybka
Strona 3 z 3 •
1, 2, 3

AutorWiadomość
First topic message reminder :

Złota Rybka

Złota Rybka rzecz jasna nie jest rybą - a papugą kakadu, którą Manannan kilka miesięcy temu znalazł w ładowni jednego z napadniętych okrętów. Młoda i żwawa, miewa problemy z usiedzeniem w jednym miejscu, ale poprzedni właściciel musiał dobrze ją wyszkolić, bo w noszeniu listów okazała się niezawodna. Jedynie jej maniery pozostawiają wiele do życzenia: widząc na horyzoncie jedzenie, częstuje się bez pytania, a próba powstrzymania jej przed kradzieżą kończy się zazwyczaj dziobaniem i potokiem hiszpańskich przekleństw.
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://i.imgur.com/jHDPmWY.jpg');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> XX YY ZZZZ <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> Adresat, <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> treść <!--
--><span class="podpis"><!--
--> [img]https://i.imgur.com/WHlYll0.png[/img] <!--
--></span></span></div></div></div></div>
I hope to arrive
at my death
late
in love
and a little drunk
at my death
late
in love
and a little drunk

Ostatnio zmieniony przez Manannan Travers dnia 06.11.22 0:07, w całości zmieniany 1 raz
Manannan Travers

Zawód : korsarz, kapitan Szalonej Selmy
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
so I sat there,
beside the drying blood
of my worst enemy,
and wept
beside the drying blood
of my worst enemy,
and wept
OPCM : 5
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 25 +4
CZARNA MAGIA : 6 +1
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 20
Genetyka : Czarodziej

Rycerze Walpurgii

Przeczytaj 4 lipca
Wiem, że jesteś kapitanem okrętu z olbrzymim doświadczeniem, a mapa gwiazd nie jest dla Ciebie tajemnicą. Pewnie i Ciebie niepokoi ta, którą widać za dnia. Jej warkocz świeci tak jasno, że mógłby się przebić blaskiem przez płaszcz chmur. Obserwowałeś wody, odkąd się pojawiła? Czy może zauważyłeś coś niepokojącego pośród kłębiących się fal? Miałem przedziwną wizję, Manannanie. Przyśniły mi się dwa zderzające ze sobą okręty u wybrzeża Kent. Załoga jednego z nich bezmyślnie, bezwolnie rzucała się do morza, na pokładzie przemykał cień. Wielki, potężny i niezwykle niebezpieczny, który z pewnością zatruł ich umysły. Jeden z tych okrętów wiózł skrzynie z podwójnym T wpisanym w koło, mówi ci coś ten symbol? Choć był to okręt handlowy wątpię, by przewoził coś, co mogło doprowadzić do takiego chaosu, ale jeśli wciąż nie doszło do tej katastrofy, istnieje szansa, by dotrzeć do tego okrętu, do tego kapitana i móc ujrzeć początek tego, co się zdarzy, a nawet zatrzymać. Co więcej, od lady Burke z Durham otrzymałem informacje o niepokojących zdarzeniach w okolicach Beamish Town. Obiecałem zjawić się tam jutro.
Grozi nam wielkie niebezpieczeństwo, Manannanie.
Manannanie,
to dobre wieści dla nas wszystkich. Jeśli znajdziesz chwilę, spotkaj się ze mną 7 lipca w południe. Wyjdę po Ciebie do Atrium, gabinety w moim departamencie nie są ani opisane ani ponumerowane, zaoszczędzę Ci czasu z poszukiwaniami. Wiem, że jesteś kapitanem okrętu z olbrzymim doświadczeniem, a mapa gwiazd nie jest dla Ciebie tajemnicą. Pewnie i Ciebie niepokoi ta, którą widać za dnia. Jej warkocz świeci tak jasno, że mógłby się przebić blaskiem przez płaszcz chmur. Obserwowałeś wody, odkąd się pojawiła? Czy może zauważyłeś coś niepokojącego pośród kłębiących się fal? Miałem przedziwną wizję, Manannanie. Przyśniły mi się dwa zderzające ze sobą okręty u wybrzeża Kent. Załoga jednego z nich bezmyślnie, bezwolnie rzucała się do morza, na pokładzie przemykał cień. Wielki, potężny i niezwykle niebezpieczny, który z pewnością zatruł ich umysły. Jeden z tych okrętów wiózł skrzynie z podwójnym T wpisanym w koło, mówi ci coś ten symbol? Choć był to okręt handlowy wątpię, by przewoził coś, co mogło doprowadzić do takiego chaosu, ale jeśli wciąż nie doszło do tej katastrofy, istnieje szansa, by dotrzeć do tego okrętu, do tego kapitana i móc ujrzeć początek tego, co się zdarzy, a nawet zatrzymać. Co więcej, od lady Burke z Durham otrzymałem informacje o niepokojących zdarzeniach w okolicach Beamish Town. Obiecałem zjawić się tam jutro.
Grozi nam wielkie niebezpieczeństwo, Manannanie.
Ramsey

pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
Ramsey Mulciber

Zawód : Niewymowny
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Żonaty
Świat smakuje jak machora
a machora jak ten świat,
kiedy przyjdzie na mnie pora
sam wyostrzę czarny bat.
a machora jak ten świat,
kiedy przyjdzie na mnie pora
sam wyostrzę czarny bat.
OPCM : 40
UROKI : 20 +5
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 57 +7
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 5 +3
Genetyka : Jasnowidz

Śmierciożercy

Przeczytaj 11/07/1958
Manannanie Dziękuję za najlepsze pozdrowienia, przekazałem je również mojej szanownej małżonce.
Przykro jest słyszeć, że tak niecodzienna i trudna sytuacja dotknęła bezpośrednio tak bliską mi rodzinę. Od pewnego czasu miejsce mają rzeczy niepokojące i wprawiające w zdumienie. Zaginiecie Słonej Catherine to wieści niewątpliwie straszne, wszak Wasze statki napawają dumą i zachwytem, a strata choć jednego musi być niewyobrażalnie trudna.
Możesz liczyć na moje wsparcie zawsze, gdy dzieje się coś tak niepomyślnego. Dołączę do Ciebie w porcie, aby wesprzeć Cię w rozwiązaniu tego problemu z największą przyjemnością.
Do zobaczenia!
Przykro jest słyszeć, że tak niecodzienna i trudna sytuacja dotknęła bezpośrednio tak bliską mi rodzinę. Od pewnego czasu miejsce mają rzeczy niepokojące i wprawiające w zdumienie. Zaginiecie Słonej Catherine to wieści niewątpliwie straszne, wszak Wasze statki napawają dumą i zachwytem, a strata choć jednego musi być niewyobrażalnie trudna.
Możesz liczyć na moje wsparcie zawsze, gdy dzieje się coś tak niepomyślnego. Dołączę do Ciebie w porcie, aby wesprzeć Cię w rozwiązaniu tego problemu z największą przyjemnością.
Do zobaczenia!
M. G. Rosier
Mathieu Rosier

The last enemy that shall be destroyed is | death |
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Złota Rybka
Szybka odpowiedź