Awanturnik
Strona 5 z 5 •
1, 2, 3, 4, 5

AutorWiadomość
First topic message reminder :

Coruja

To sowa z gatunku puszczyków leśnych, która żyje głównie w lasach wilgotnych. Charakteryzuje się drobną budową ciała oraz dużymi, brązowymi oczami, które nadają jej wygląd wiecznie zmartwionej. Co ciekawe jej imię brzmi: Sowa w języku portugalskim, zdaje się jednak, że Coruji to nie przeszkadza. Jest sowa spokojną i cichą, tylko trzepot skrzydeł oznajmia, że jest obok ciebie. By zwrócić swoją uwagę uderza dziobem w twardą powierzchnię. To typowy pieszczoch, który zawsze się łasi do człowieka.
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://i.pinimg.com/564x/5a/22/e9/5a22e9ba0b9aa170334e7d8c3c2df1fd.jpg');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> NADAWCA <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> ADRESAT <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> TREŚĆ WIADOMOŚCI <!--
--><span class="podpis"><!--
--> H.Grey <!--
--></span></span></div></div></div></div>
Zły pomysł?Nie ma czegoś takiego jak zły pomysł, tylko złe wykonanie go

Ostatnio zmieniony przez Herbert Grey dnia 14.12.21 20:06, w całości zmieniany 1 raz
Herbert Grey

Zawód : Botanik, podróżnik, awanturnik
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Podróżowanie to nie jest coś, do czego się nadajesz. To coś, co robisz. Jak oddychanie
OPCM : 18 +2
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 2 +1
TRANSMUTACJA : 15 +2
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 10
Genetyka : Czarodziej

Zakon Feniksa

Przeczytaj
LIPIEC 1958Grey!
Och, na litość, Grey, nie mogłeś mnie jakoś ostrzec przed tą wielką nowiną? Przecież ja tu prawie padłam na miejscu... Aż nie wiem jak zareagować, zaskoczyłeś mnie, powinnam złoić ci za to skórę.
Oczywiście ogromnie cieszę się twoim szczęściem, choć nie podejrzewałam, że to wszystko będzie dziać się tak szybko. Nigdy nie sądziłam, że tak szybko dorośniemy, a tu patrz, ledwo się obróciliśmy i już doścignęły nas tak poważne, życiowe zmiany. Chyba zaczynam zdawać sobie sprawę z tego, że się starzejemy.
Gratulacje!
Zostaniesz ojcem, to jedna z największych ról w twoim życiu - nie spieprz tego i bądź najlepszą wersją siebie. Wiem, że potrafisz.
A ja postaram się być najlepszą przyszywaną ciocią pod słońcem.
Evelyn

there's no lie in her
fire
Evelyn Despenser

Zawód : hodowca aetonanów, opiekun magicznych zwierząt
Stan cywilny : Panna
I drink to separate my body from my soul.
OPCM : 11 +2
UROKI : 5 +3
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
ZWINNOŚĆ : 14
Genetyka : Wilkołak

Neutralni

Nowa wiadomość Lipiec
Herbercie, Pamiętasz jeszcze, jak rozmawialiśmy o jeżozwierzach i orchideach tamtego dnia w londyńskim ZOO? Pamiętasz Celine, której pomogłeś dźwigać zakupy? To było tak dawno temu, prawie w innym życiu. Rozumiem, jeśli nasze spotkanie zasnuło się mgłą w twoich wspomnieniach, było chyba zbyt przypadkowe i ulotne, żeby trzymać je w myślach na dłużej. Opowiadałeś mi o swojej szklarni i o tym, że jako dziecko odwiedzałeś ZOO, mówiłeś o swoich podróżach. Powiedziałeś, że mogłabym odwiedzić twoją hodowlę.
Wiesz, Herbercie, ostatnio wsłuchuję się w ciszę roślin i staram się ją zrozumieć. Przyglądam się ich życiu w prażącym słońcu lata, patrzę na nie znad atlasu, porównuję rzeczywistość z ilustracjami, poznaję je lepiej. Próbuję obłaskawić. Może to wszystko brzmi głupio, ale przynoszą mi ukojenie. Spokój. I przypomniałam sobie o twoich słowach - wróciły do mnie nagle ze zdwojoną siłą, gdy zdałam sobie sprawę, że nie znam innej osoby prócz ciebie, która tak ładnie mówiła o kwiatach.
Czy istnieje szansa, żebym mogła jeszcze skorzystać z tamtego zaproszenia? Wiem, że spóźniłam się o... och, kilka miesięcy, ale podobno lepiej późno niż wcale. Znalazłbyś czas? Mam nadzieję, że mimo... tego wszystkiego, co się dzieje... Twoja szklarnia i ty macie się dobrze.
Wiesz, Herbercie, ostatnio wsłuchuję się w ciszę roślin i staram się ją zrozumieć. Przyglądam się ich życiu w prażącym słońcu lata, patrzę na nie znad atlasu, porównuję rzeczywistość z ilustracjami, poznaję je lepiej. Próbuję obłaskawić. Może to wszystko brzmi głupio, ale przynoszą mi ukojenie. Spokój. I przypomniałam sobie o twoich słowach - wróciły do mnie nagle ze zdwojoną siłą, gdy zdałam sobie sprawę, że nie znam innej osoby prócz ciebie, która tak ładnie mówiła o kwiatach.
Czy istnieje szansa, żebym mogła jeszcze skorzystać z tamtego zaproszenia? Wiem, że spóźniłam się o... och, kilka miesięcy, ale podobno lepiej późno niż wcale. Znalazłbyś czas? Mam nadzieję, że mimo... tego wszystkiego, co się dzieje... Twoja szklarnia i ty macie się dobrze.
Celine

żaden dzień się nie powtórzy. nie ma dwóch podobnych nocy, dwóch tych samych pocałunków, dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Celine Lovegood

Zawód : Baletnica, tancerka w teatrze Wrończyk
no, i don't care about them all, 'cause all i want is to be loved
OPCM : 2 +3
UROKI : 0
TRANSMUTACJA : 2 +2
ZWINNOŚĆ : 30
SPRAWNOŚĆ : 14
Genetyka : Półwila

Neutralni

Przeczytaj
LIPIEC 1958Herbercie!
Na Merlina, co się stało?Potrzebujesz pomocy, wsparcia, towarzystwa?
Czegokolwiek?
Możemy o tym porozmawiać, choćby bez słów.
Evelyn

there's no lie in her
fire
Evelyn Despenser

Zawód : hodowca aetonanów, opiekun magicznych zwierząt
I drink to separate my body from my soul.
OPCM : 11 +2
UROKI : 5 +3
TRANSMUTACJA : 0
ZWINNOŚĆ : 14
Genetyka : Wilkołak

Neutralni

Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Awanturnik