Avari
AutorWiadomość
First topic message reminder :

Avari
[bylobrzydkobedzieladnie]

Samica z gatunku drapieżnych uszatek zwyczajnych o niewielkich rozmiarach, lecz dużej rozpiętości skrzydeł. Charakteryzuje się groźnym wzrokiem, złośliwością, a przede wszystkim ciągłym niezadowoleniem bijącym z wyrazu jej pyszczka. Nieustannie dziobie w palce, ląduje wprost na szybie i lata nad głową zahaczając o włosy, kiedy nie dostanie zasłużonej nagrody. Bywa spóźnialska w przypadkach, gdy odbiorcami są nielubiani przez nią czarodzieje, lecz Drew tłumaczy ją brakiem odpowiednich korzyści z lotu do ów osób. Jaki Pan, taki pupil.
Odbierz list DATA LISTU
DO KOGO LIST TREŚĆ LISTU
Drew Macnair
[bylobrzydkobedzieladnie]
![]() ![]() | ![]() ![]() |
Ostatnio zmieniony przez Drew Macnair dnia 15.02.23 9:44, w całości zmieniany 13 razy
Drew Macnair

Zawód : Poszukiwacz i przemytnik artefaktów, fascynat nakładania klątw , właściciel Karczmy "Pod Mantykorą"
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
Danger is a beautiful thing when it is purposefully sought out.
OPCM : 40
UROKI : 2 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5 +4
CZARNA MAGIA : 51 +7
ZWINNOŚĆ : 4
SPRAWNOŚĆ : 15 +3
Genetyka : Metamorfomag

Śmierciożercy

Przeczytaj 04.08
Drew, myślę, że doskonale wiesz jak łatwo przychodzą mi wyrzuty i bez znaczenia jest sposób wyrazu. Rzucasz mi wyzwanie, prowokujesz do przyjścia... bardzo cwane. Nie będę się opierać. Oszukiwanie samej siebie w ostatnim czasie nie przychodzi mi z taką łatwością. Wcześniej było jakoś prościej, co pewnie też zauważyłeś.
Niech to będzie pożegnanie, Drew. Przestańmy prowokować samych siebie, bo do niczego dobrego to nas nie zaprowadzi. Ostatni raz. Dosłownie chwila.
Przyjdę.
Niech to będzie pożegnanie, Drew. Przestańmy prowokować samych siebie, bo do niczego dobrego to nas nie zaprowadzi. Ostatni raz. Dosłownie chwila.
Przyjdę.
Lucinda
Ignis non exstinguitur igneThat is our great glory, and our great tragedy
Lucinda Hensley

Zawód : łamacz klątw i uroków & poszukiwacz artefaktów
Czystość krwi : Zdrajca
Stan cywilny : Panna
hope for the best, but prepare for the worst
OPCM : 44 +1
UROKI : 30 +7
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 2
Genetyka : Czarodziej

Zakon Feniksa

Przeczytaj 10.07.1958
Drew, Dziękuję za Twój list. Nie spotkałam się jeszcze z klątwą błotną. Na pewno nadrobię ten brak wiedzy.
Wspomniałeś, że nośnikiem jej jest przedmiot. Jednak osoba, która cierpi na rzeczoną przypadłość twierdzi, że nie otrzymała żadnego prezentu ostatnio.
Czy istnieje siła, aby rzucić klątwę przez nagromadzenie emocji? Podejrzewam, że tak, skoro zaklęcie uśmiercające powstało również w wyniku ich nagromadzenia. Bardzo możliwe, że osoba zmagająca się z jej efektem, mogła narazić się sporej ilości osób.
Czy jednak klątwę taką da się łatwo zdjąć?
Czy może należy szukać rozwiązania w starych rytuałach?
Nie chciałabym zdradzać personaliów osoby, która przyszła do mnie z tym problemem. Mam nadzieję, że rozumiesz iż nie jest to moja tajemnica do wyjawienia.
Pozdrawiam,
Wspomniałeś, że nośnikiem jej jest przedmiot. Jednak osoba, która cierpi na rzeczoną przypadłość twierdzi, że nie otrzymała żadnego prezentu ostatnio.
Czy istnieje siła, aby rzucić klątwę przez nagromadzenie emocji? Podejrzewam, że tak, skoro zaklęcie uśmiercające powstało również w wyniku ich nagromadzenia. Bardzo możliwe, że osoba zmagająca się z jej efektem, mogła narazić się sporej ilości osób.
Czy jednak klątwę taką da się łatwo zdjąć?
Czy może należy szukać rozwiązania w starych rytuałach?
Nie chciałabym zdradzać personaliów osoby, która przyszła do mnie z tym problemem. Mam nadzieję, że rozumiesz iż nie jest to moja tajemnica do wyjawienia.
Pozdrawiam,
Lady Primrose Burke
May god have mercy on my enemies
'cause I won't
'cause I won't
Primrose Burke

Zawód : Badacz artefaktów, twórca talizmanów, B&B
Czystość krwi : Szlachetna
Problem wyjątków od reguł polega na ustaleniu granicy.
OPCM : 4 +1
UROKI : 1
ALCHEMIA : 29 +2
CZARNA MAGIA : 6 +2
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 10
Genetyka : Czarownica

Rycerze Walpurgii

Przeczytaj 31 lipca 1958
Drew, Pomimo tego, że obowiązki namiestnika bywają nużące, a pracy zdaje się nigdy nie ubywać, tak dotarły do mnie wieści z Suffolk, że jarmark okazał się wielkim sukcesem. Lokalny browarnik zyskał wasz mecenat, rzemieślnicy mogli pochwalić się swoimi wyrobami, a całość zwieńczyła zabawa i tańce pod gołym niebem. Sądzę, że możesz nazwać to wydarzenie sukcesem i nie będzie to opinia przesadzona.
Cieszy mnie ogromnie, że udało się zorganizować jarmark i pokazać ludziom, że nie dość iż posiadają troskliwego opiekuna, to jeszcze takiego, któremu zależy na hrabstwie.
Mam nadzieję, że jesteś dumny z tego co udało się twojej rodzinie osiągnąć i widzisz cel w pracy jaką wykonujesz, nawet wtedy gdy musisz spędzać godziny z jajogłowymi i słuchać ich słów oraz teorii, które nie zawsze pokrywają się z twoimi.
Może się zdawać, że to zwykły jarmark, jednak jestem przekonana, że plony tego działania niedługo zbierzesz.
Pozdrawiam,
Cieszy mnie ogromnie, że udało się zorganizować jarmark i pokazać ludziom, że nie dość iż posiadają troskliwego opiekuna, to jeszcze takiego, któremu zależy na hrabstwie.
Mam nadzieję, że jesteś dumny z tego co udało się twojej rodzinie osiągnąć i widzisz cel w pracy jaką wykonujesz, nawet wtedy gdy musisz spędzać godziny z jajogłowymi i słuchać ich słów oraz teorii, które nie zawsze pokrywają się z twoimi.
Może się zdawać, że to zwykły jarmark, jednak jestem przekonana, że plony tego działania niedługo zbierzesz.
Pozdrawiam,
Primrose
May god have mercy on my enemies
'cause I won't
'cause I won't
Primrose Burke

Zawód : Badacz artefaktów, twórca talizmanów, B&B
Czystość krwi : Szlachetna
Problem wyjątków od reguł polega na ustaleniu granicy.
OPCM : 4 +1
UROKI : 1
ALCHEMIA : 29 +2
CZARNA MAGIA : 6 +2
SPRAWNOŚĆ : 10
Genetyka : Czarownica

Rycerze Walpurgii

Przeczytaj 10.08
Drew, Czy uczyniłbym swoim ochroniarzem człowieka, któremu nie ufam? Dirk jest sprawdzony i wierny. W domu zastaniecie również moją matkę, a to jedyna osoba, której ona ufa.
Przekażę mu wszystkie dyspozycje, potrzebne rzeczy, oraz rozkazy by tego dnia wykonywał Twoje instrukcje.
Nie spodziewałem się, że akurat w taki sposób odpłacę Ci się przysługą - ale jestem dość podekscytowany śmiałością Twoich planów. Życzę powodzenia i chętnie się do niego przyczynię.
Cornelius
Przekażę mu wszystkie dyspozycje, potrzebne rzeczy, oraz rozkazy by tego dnia wykonywał Twoje instrukcje.
Nie spodziewałem się, że akurat w taki sposób odpłacę Ci się przysługą - ale jestem dość podekscytowany śmiałością Twoich planów. Życzę powodzenia i chętnie się do niego przyczynię.
Cornelius
Słowa palą,
więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta.
więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta.
Cornelius Sallow

Zawód : Rzecznik Ministra Magii, propagandzista
Stan cywilny : Żonaty
niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
OPCM : 5 +3
UROKI : 35 +8
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 5

Rycerze Walpurgii

Przeczytaj Pan Vergil Zabini
Szanowny namiestniku Macnair, Mam nadzieję, że obecne dni zastają Pana w zdrowiu i sile do działań na celu panowania nad niechybnie oddziałowującym nad naszym niebiem i ziemią kataklizmem, a chociaż noce pozwalają na spokojny sen.
Piszę z męczącą mnie sprawą związaną z ostatnią sytuacją w jakiej mogliśmy się spotkać, a które być może mają coś wspólnego także i z obecnymi wydarzeniami. Czy istnieje może możliwość taka, że posiada lord namiestnik na tyle pojętną bibliotekę z beletrystyką poświęconą rytuałom, a które mógłby mi polecić? Nie powiem, ostatnimi czasy i w związku z wydarzeniami dni minionych chciałem rozwinąć swą wiedzę na temat rytuałów wykraczających poza domenę sił duchowych, tak abym mógł pomóc także i tym w domenie przyziemnej. Interesowałaby mnie zarówno rytualistyka ta bardziej skomplikowana jak i poświęcona ziemiom celtyckim, dlatego jakiekolwiek źródla języków staroceltyckich byłyby przydatne. A jeśli namiestnik potrzebuje pomocy na swych terenach, jestem chętny by odwdzięczyć się za pomoc, którą mi teraz sam okazuje.
Piszę z męczącą mnie sprawą związaną z ostatnią sytuacją w jakiej mogliśmy się spotkać, a które być może mają coś wspólnego także i z obecnymi wydarzeniami. Czy istnieje może możliwość taka, że posiada lord namiestnik na tyle pojętną bibliotekę z beletrystyką poświęconą rytuałom, a które mógłby mi polecić? Nie powiem, ostatnimi czasy i w związku z wydarzeniami dni minionych chciałem rozwinąć swą wiedzę na temat rytuałów wykraczających poza domenę sił duchowych, tak abym mógł pomóc także i tym w domenie przyziemnej. Interesowałaby mnie zarówno rytualistyka ta bardziej skomplikowana jak i poświęcona ziemiom celtyckim, dlatego jakiekolwiek źródla języków staroceltyckich byłyby przydatne. A jeśli namiestnik potrzebuje pomocy na swych terenach, jestem chętny by odwdzięczyć się za pomoc, którą mi teraz sam okazuje.
Z wszelkimi uszanowaniami,
Vergil Zabini Vergil Zabini

Zawód : Spirytysta, własciciel sklepu spirystycznego
Stan cywilny : Kawaler
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
OPCM : 15 +5
UROKI : 10
ALCHEMIA : 5
CZARNA MAGIA : 5
SPRAWNOŚĆ : 11

Sojusznik Rycerzy Walpurgii

Avari
Szybka odpowiedź